хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Війна помилок не вибачає

Експерт пояснив, чому українські спецслужби не завадили вбивству полковника Максима Шаповала



28/06/2017

Теракт, під час якого був вбитий полковник Шаповал, не вдалося попередити через брак практичного досвіду у вітчизняних спецпризначенців та чітко спланований і виконаний план операції диверсантів.

Про це ІНФОРМАТОРу на правах анонімності повідомило власне джерело у органах спеціального призначення.

“Враховуючи те, яку службу очолював полковник Шаповал, а саме спецназ ГУР Міністерства Оборони, то версія з російським слідом є найвірогіднішою, але виключати інші варіанти не варто”, – констатує експерт.

Натомість заяви про недостатній рівень підготовки українських спецпризначенців, на його думку, перебільшені.

“Українські спецпризначенці мають достатню матеріально-технічну та теоретичну базу для ведення контр-розвідної та антидиверсійної діяльності, однак слід зважати і на рівень підготовки супротивника”, – стверджує силовик.

Він пояснив, у чому ключові недоліки вітчизняних силовиків.

“По-перше ФСБ активно користується спадщиною радянських спецслужб, а у нас все почалося у 1991 році. Також не варто забувати, що Росія постійно тренувала фахівців в умовах реальних бойових дій, спершу у двох чеченських війнах, потім у Грузії, а тепер і в нас. Українські ж спецслужби формувалися та існували в умовах миру і тільки з початком війни почали отримувати реальний практичний досвід. Саме тому ми маємо постійно самовдосконалюватися”, – зауважив спеціаліст.

Також на розвиток спецслужб в останні роки впливає “омоложення” їх складу.

“Дуже багато досвідчених та професійних людей пішли з органів. Натомість прийшла молодь. Зрозуміло, що це теж вплинуло, адже нікому передавати досвід, тому його доводиться отримувати знову”, – повідомив експерт.



Нагадаємо, вчора в результаті теракту в столиці було вбито полковника ГУР Міноборони Максима Шаповала.

http://informator.news/ekspert-poyasnyv-chomu-spetssluzhby-ne-zavadyly-vbyvstvu-polkovnyka-shapovala/

2

Коментарі

12.07.17, 20:54

Просто високі чини не змогли довести до особового складу АЛГОРИТМ ЩОДЕННОЇ поведінки в умовах російсько-української війни, або навіть не думали про це внаслідок безвідповідальності і непрофесіоналізму.

    22.07.17, 21:08Відповідь на 1 від Nikolka

    Просто високі чини не змогли довести до особового складу АЛГОРИТМ ЩОДЕННОЇ поведінки в умовах російсько-української війни, або навіть не думали про це внаслідок безвідповідальності і непрофесіоналізму.
    Я перепрошую, але чому все має хтось вирішувати і обов'язково "з гори"? Безкінечна пост-тоталітарна манія! Якщо спецназівця ще хтось має оберігати, то це повна фігня виходить, а не військо. Контрозвідка СБУ має упереджувати диверсії, а не бути їх жертвами!

      32.07.17, 22:05Відповідь на 2 від Богдан Бо

      Я не знімаю вини з постраждалих, але вони - ПОСТРАЖДАЛІ. Декого немає в живих, але я працював з людьми і в армії і на виробництві і достеменно знаю що таке "алгоритм дії". Це як виучка, якщо хочете дресура. Доведення до підсвідомості певних заходів безпечного виконання небезпечних робіт. Я працював в електроенергетиці.

        43.07.17, 21:15Відповідь на 3 від Nikolka

        А я вам відповім, як старшина в армії казав: "Лучше перебдеть, чем перебздеть"