Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Анна Ярославна визначилаглибину українсько-французьких відносин

Макрон: Анна Київська - приклад глибини відносин з Україною
26.06.2017
Президент Франції підкреслив історичну глибину українсько-французьких відносин

Макрон: Анна Київська - приклад глибини відносин з Україною


Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що королева Франції Анна Ярославна була важливою фігурою для українсько-французьких відносин. Про це Макрон сказав на спільній прес-конференції з президентом України Петром Порошенком.

"Ми дуже детально говорили про наші двосторонні відносини , про ситуацію в цілому. Перш за все, повинен сказати вам, що між нашими країнами дуже давні відносини, дуже глибока історія. І ви цьому присвятили деякий час сьогодні, щоб віддати належне Анні Київській. Ви показали, наскільки важлива ця історія ХІ століття, дуже давня, наскільки глибоко вкорінені наші давні відносини", - сказав Макрон.

В травні 2017 року під час зустрічі з Макроном президент країни-агресора РФ  Володимир Путін назвав Ярослава Мудрого "нашим великим князем". Путін заявив, що французько-російські відносини нібито почалися з одруження Анни Ярославни, молодшої дочки Ярослава Мудрого, з Генріхом I в 1051 році.

Довідка. Ярослав Володимирович (Мудрий) - великий князь Київської Русі. У 1026 році разом з братом Мстиславом поділив Русь по руслу Дніпра - правобережжям разом з Києвом правил Ярослав, лівобережжям разом з Черніговом - Мстислав. Після смерті брата, Ярослав в 1036 році став одноосібним правителем Київської Русі. За видатні реформи і досягнення був названий Мудрим. Помер у Вишгороді (нині - район Київської області, Україна). Похований у Софійському соборі в Києві. Фактично князь правив в сучасних кордонах нинішньої України з охопленням до Новгорода. Москва була заснована тільки через 100 років. Перша згадка про Москву датується 1147-м роком. Одна з перших згадок Києва датована 482-м роком.


2

Коментарі