хочу сюди!
 

Инна

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

Сучасна зброя України ППО

В Україні розробили радіолокаційну станцію для виявлення літаків-невидимок



Запорізьке державне підприємство «Науково-виробничий комплекс «Іскра» розробило радіолокаційну станцію (РЛС) МР-18, яка дозволяє виявляти літаки-невидимки.

У мережі з'явилося відео, на якому показана конструкція РЛС, процес розгортання її в робоче положення, пояснюється принцип роботи, а також розповідається про її бойові та комунікаційні можливості.



Про створення МР-18 стало відомо в серпні 2016 року, коли в Міноборони заявили про завершення розробки цієї РЛС на замовлення однієї з азіатських країн і її можливе прийняття на озброєння у Збройні сили України.

Як пише ЛІГАБізнесІнформ, МР-18 здатна виявляти і супроводжувати повітряні об'єкти, в тому числі виконані за технологією «стелс» як в умовах без перешкод, так і при впливі природних і організованих активних і пасивних перешкод.

МР-18 розроблена на базі проекту МР-1 – РЛС кругового огляду середніх і великих висот з цифровими фазованими антенними ґратами, цифровим формуванням променів на прийом і передачу, цифровою фільтрацією сигналу і цифровою обробкою інформації. Для МР-18 були розроблені приймачі з динамічним діапазоном 100 дБ. Станція змонтована на базі вантажівки підвищеної прохідності, час переходу з похідного в бойовий режим – менше п’яти хвилин, назад – близько трьох хвилин.

У жовтні 2016 року держкомпанія Укрінмаш і турецька фірма Havelsan Hava Elektronik Sanayi підписали договір про спільне виробництво на базі Укроборонпрому пасивної радіолокаційної станції.

http://zaxid.net/news/showNews.do?v_ukrayini_rozrobili_radiolokatsiynu_stantsiyu_dlya_viyavlennya_litakivnevidimok&objectId=1422494

8

Коментарі

110.04.17, 23:06