хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

"Совок"-СРСР все далі і далі від України відходить у минуле

Україна вирішила відмовитися від радянського бібліотечного класифікатора
 
22 березня 2017 р.



Кабмін вирішив перевести українські бібліотеки лише на використання УДК
Кабінет Міністрів на своєму засіданні в середу, 22 березня, вирішив перевести українські бібліотеки на використання універсальної десяткової класифікації (УДК) замість бібліотечно-бібліографічної класифікації (ББК).

«В Україні для систематизації видавничої продукції паралельно використовують дві системи: УДК і ББК. Система УДК - світова, її використовують 130 країн, ББК - це радянська розробка 60-х років минулого століття, яка і зараз має офіційний статус у Росії», – сказав голова Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення Олег Наливайко під час обговорення.

Постанова передбачає відмову від використання бібліотечно-бібліографічної класифікації та поступове переведення бібліотек-користувачів на універсальну десяткову класифікацію як міжнародну систему.

Зауважимо, що УДК заснована на таблицях за ієрархічним принципом поділу від загального до конкретного з використанням цифрового десяткового коду. Його радянський аналог ББК використовує таблицю класифікації і побудований за ієрархічним принципом, однак за іншою методологією.

http://zaxid.net/news/showNews.do?ukrayina_virishila_vidmovitisya_vid_radyanskogo_bibliotechnogo_klasifikatora&objectId=1421259

3

Коментарі