Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Наталя

42 роки, лев, познайомиться з хлопцем у віці 38-48 років

Чим Порошенко відрізняється від Янукович

На відміну від Віктора Януковича, Петро Порошенко - не ідіот, а досвідчений і передбачливий політик. Тому критикувати президента потрібно не за Липецьку фабрику Рошен, а за зовсім інші вчинки

Це було саме те питання, яке я ставив популярним критикам Віктора Януковича, зосередженим на Межигір'ї і постаті Дмитра Табачника. А що, власне, зміниться, якщо Янукович залишить свою заміську резиденцію і буде жити в центрі Києва?Або якщо міністром освіти стане не номенклатурник з проросійськими симпатіями, а будь-який професор з Донецьку? Чи зміниться сама суть режиму? Чи можна буде забути про узурпацію влади, незаконний уряд Азарова, згвалтовану Конституцію, засилля бандитської "сім'ї", проросійську пропаганду Фірташа, Льовочкіна і Хорошковського, передання української армії і спецслужб на путінський "аутсорсинг"?

Але Табачника було безпечно критикувати - на одній з телепрограм я навіть сказав, що якби його не було, його треба було б вигадати. На Табачнику - а не на тих, хто його призначив, на уркагані Януковичу і калужському дідусі Азарову - зосередилися всі професійні "патріоти". Те, що поки Табачник розбещує українських школярів і студентів, Янукович просто знищує Україну, якось залишилося за дужками їх зручної свідомості.

А Межигір'я - це ж просто був подарунок, машина з виробництва активістів, безкоштовний квиток до майбутнього парламенту. Коли я кажу, що ніколи не був у цій резиденції колишнього президента, на мене дивляться як на невдаху.

Розуміння того, що диктатура зовсім не визначається наявністю розкішного маєтку, що диктатор може жити у спартанських умовах - як жив Сталін - але режим від цього аж ніяк не стає кращим і чеснішим, в нашому суспільстві просто немає.

Для нас диктатор - це не узурпатор, а головний багатій країни. Чи варто дивуватися, що один з головних критиків апетитів Януковича, який отримав завдяки поїздкам до паркану президентської резиденції парламентський мандат, негайно обзавівся своїм "маленьким Межигір'ям", поки що просто в престижному будинку. Але головні покупки у борців з президентською нерухомістю ще попереду.

Активістам і патріотам просто пощастило, що Янукович був не тільки узурпатором, а й форменим ідіотом, жадібним і тупим. Він ніколи не прислухався до представників власного оточення, які пропонували йому хоча б на час з'їхати з Межигір'я.

І він абсолютно не розумів, навіщо знімати Табачника з нічого для нього не вартої і  відносно "бідної" посади міністра якоїсь там освіти, якщо його перебування на цій посаді так подобається Москві. Саме тому Янукович відправився в свою останню подорож по пограбованій країні прямо з Межигір'я, а Табачник зберіг свою посаду до останнього дня його перебування при владі.

На відміну від Віктора Януковича, Петро Порошенко - не ідіот, а досвідчений і передбачливий  політик. Саме тому в своєму аналізі дій президента країни я практично ніколи не вживав слова "Липецьк" - не тому, що не помічав наявності у глави держави власності в Росії, а тому що розумів, що критикувати президента потрібно за зовсім інші вчинки.

Перш за все - за небезпечну концентрацію влади, яка поставила під сумнів баланс інтересів в парламентсько-президентській республіці. У порушенні цього балансу я бачу серйозну загрозу для майбутніх реформ і державності як такої.

Звичайно, концентрація не узурпація, для її досягнення застосовуються легітимні політичні інструменти, в її успіху активно бере участь український виборець - і в цьому сенсі відповідальність за порушення балансу Петро Порошенко в рівній мірі розділяє з громадянами України, які голосували за БПП та депутатами від цього блоку у Верховній Раді України. Але небезпека концентрації від цього меншою не стає і про це - саме про це - необхідно говорити вголос.

А Липецьк, Кононенко, Грановський - це зручні і безпечні мішені для тих, хто не може або не хоче замислюватися щодо сутності процесів, які відбуваються в нашій країні. Сьогодні президент ефектно відмовився від Липецької фабрики. Завтра він може ефектно перестати спілкуватися з Кононенко - але суть порушення балансу влади в парламентсько-президентській республіці від цього не зникне. Небезпека не зменшиться.

А поки українські громадяни не навчаться мислити по суті, поки вони будуть купуватися на істерики професійних викривачів того, що не визначає розвиток справжніх політичних процесів, вони приречені на обрання у владу "головного багатія" країни.

Або на те, що той, кого вони оберуть, перетвориться на "головного багатія".

ПОРТНИКОВ ВІТАЛІЙ

3

Коментарі

123.01.17, 23:14

А чого ж досі мовчав, Віталька?

    224.01.17, 09:55Відповідь на 1 від ab absurdo

    А Ви самі до цього не змогли додуматись. Росіяни свого покидька Путіна цілують у нижні вуста. А ми свого президента за його чесноти , на радісь вати, принижуємо та обливаємо брудом. Я за Порошенка не голосував, але я співрозмірно оцінюю його достоїнства і недоліки та не стану його, як головнокомандувача, паплюжити ьна даному етапі.. Критикувати буду на наступних президентських виборах. А зараз я не буду озброювати совєю критикою ворогів України. і таким чином допомогати росхитувати ситуацію в Україні.
    А чого ж досі мовчав, Віталька? прочитала дружина і ..." та вона(коментаторка) на одному полі з В.Портніковим не достойна випорожнитись, не те щоб називати його Віталькою.
    Але сила інтернету у тому аби кожне г-но, заховавшись за ніком та акватаркою, може приміряти своє Цабе.

      324.01.17, 16:57Відповідь на 2 від VChmyriov

      Мислення вашої дружини, як і ваше - на рівні випорожнення? Вітаю! І якщо вже цитувати членів родини, то мій чоловік, який свого часу разом з Віталіком працювали парламентськими кореспондентами у Москві, дійшов висновку: продався Віталька. А якщо вам так свербить висловити Порошенкові свою вірнопідданість - то це не до мене. Дуже дивним чином ви це зробили. Вам - на Банкову. там про "шатуни" розповідайте, з яких вже всі соцмережі позбиткувалися. Тож ви дуже запізнилися. А та особа на Банковій, що зображає з себе президента, всіма своїми діями шкодить Україні. Це всі вже зрозуміли. Окрім платних порохоботів та примітивних дурнів

        424.01.17, 17:09Відповідь на 2 від VChmyriov

        Абсолютно згідний з вам. У мине були в житті начальники хороші люди і паскудні, але все одно вони залишались начальниками і ніколи не були "хорошими начальниками", бо всі вони примушували мене працювати.
        Я не обирав Януковича, але підтримував активно, коли він проводив євроінтегрецію, де зробив на порядок більше за Ющенка, а в цей час ура-патріоти на догоду Пуйлу ричали "убий під_араса!!!"
        Те саме зараз: я підтримую Порошенка, але якщо я переконаюсь, що починається реальна узурпація влади - повстану проти нього.
        А Портніков - балаболка, у мене до нього жодної поваги як політолога чи аналітика, бо немає за що.

          524.01.17, 17:13Відповідь на 3 від ab absurdo

          Перепрошую, але кажучи "погано" варто пояснити що є "добре", тобто хто своїми діями не шкодить, а сприяє піднесенню України. Критикувати погане ви вмієте, а пропагувати хороше щось не дано.

            624.01.17, 17:19Відповідь на 5 від Богдан Бо

            А ви серйозно вважаєте, що якщо я цбому панові напишу, що треба робити, це щось змінить? Це навіть не змінить його мислення

              724.01.17, 22:25Відповідь на 6 від ab absurdo

              Перепрошую, але ми тут всі пишемо не адресно, а для всіх! Тобто відповідаючи одному ви інформуєте інших.

                824.01.17, 22:37Відповідь на 7 від Богдан Бо

                Якби я мала змогу щосб змінити, я б вже писала свою передвиборчу партійну програму