хочу сюди!
 

Катерина

42 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Чим порохно відрізняється від межигірського козляри ?

Затриманням Корбана керував генерал, який командував штурмом Будинку профспілок
Наталія Світанок 01 листопада 2015, 12:31
 818
Затриманням Корбана керував генерал, який командував штурмом Будинку профспілок


Спецоперацією по затриманню голови політради партії «УКРОП» Геннадія Корбана у Дніпропетровську керував генерал СБУ Валерій Шайтанов, який 18 лютого 2014 року командував однією з штурмових груп, яка захопила Будинок профспілок. 


Про це розповів журналіст Юрій Бутусов, новину повідомляє «Преса України».

«У квітні 2014 року один з офіцерів «Альфи», який інформував мене про ситуацію в АТО з аеродрому Краматорськ, повідомив, що командир «Альфи» В. Човганюк та його заступник полковник Валерій Шайтанов саботують накази командування і не дозволяють відкривати вогонь по терористах, які оточили аеродром. Розповів, що до них на аеродром прибув колишній командир донецької «Альфи» Олександр Ходаковський, який відкрито перейшов на бік ворога і створив батальйон терористів «Восток», який воював проти України. Всіх командирів «Альфи» призначала за Януковича одна людина – начальник охорони Януковича Костянтин Кобзар. Ходаковський, зрозуміло, дуже добре знав Човганюка і Шайтанова, вів із ними переговори, передавав їм воду і продукти», – зазначає журналіст.

За словами Бутусова, командування «Альфи» також відправило кількох офіцерів у Слов'янськ, де ті зустрічалися з ватажком терористів Гіркіним, але не вжили заходів щодо його захоплення або ліквідації, а в «Альфі» виник гострий конфлікт, оскільки низка офіцерів була обурена контактами з терористами. При цьому сам терорист Ходаковський в одному з інтерв'ю розповів, як вів переговори з Човганюком і Шайтановим. 

26 квітня командування «Альфи» направило трьох офіцерів «Альфи» в Горлівку для захоплення ватажка терористів, підполковника ГРУ РФ Ігоря Безлера. Проте групу захоплення чекали, і терористи одразу взяли їх у полон. 

«Я детально і неодноразово інформував про обстановку в Краматорську та її наслідки голову СБУ Валентина Наливайченка, в. о. президента Олександра Турчинова, голову Адміністрації Президента Сергія Пашинського, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Контакти з противником і дивна пасивність командирів могли призвести до тяжких і непередбачуваних результатів. І тоді Пашинський за погодженням із Турчиновим і Наливайченком особисто вилетів на аеродром Краматорська та вручив наказ Човганюку та Шайтанову атакувати блокпости терористів навколо Слов'янська. Цей наказ командування «Альфи» відмовилося виконувати, до бійців його не довели», – розповів журналіст, додавши, що у зв'язку з цим Човганюк і Шайтанов були зняті з командування спецпідрозділом «Альфа». 

Бутусов також нагадав, що 15 травня 2014 року голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування злочинів на Майдані Геннадій Москаль розкрив оперативний план СБУ щодо зачистки Майдану в лютому 2014 року, згідно з яким полковник Шайтанов командував однією з груп СБУ і МВС, які штурмували Будинок профспілок на Майдані, коли загинули кілька мітингувальників. 

«Мені здавалося, що тепер Човганюка і Шайтанова чекає довге розслідування прокуратури, і їм уже не повернутися на держслужбу. Ну або вони якимись рядовими бійцями кров'ю спокутують свої гріхи в АТО, ходять у розвідку в глибокий тил, самі ловлять Безлера або ще якихось терористів у Горлівці та Донецьку. Але я помилився. Їм не до Безлера – вони працюють за профілем – у тилу, де безпечно, знову проводять штурми й арешти», – говорить журналіст. 

Крім того Бутусов звертає увагу на те, що 23 серпня 2015 року, на День Незалежності, указом президента України полковнику Шайтанову було присвоєно звання «генерал-майор». 

«Сказати, що я здивований, – це нічого не сказати. Може, президент просто не в курсі? Ну що ж, інформую», – додав журналіст. 

Нагадаємо, у суботу, 31 жовтня, у Дніпропетровську співробітники СБУ розпочали спецоперацію о 7:30 ранку. Обшуки проходили одночасно одразу у кількох місцях – в офісі благодійного фонду, квартирах волонтерів та у батьків голови політради «УКРОП» Геннадія Корбана. У результаті останнього затримали та доправили до слідчого управління Генпрокуратури. Корбана підозрюють в участі у злочинному угрупованні, яке нібито викрало благодійні кошти для бійців АТО
.


0%, 0 голосів

50%, 1 голос

50%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
3

Коментарі

Гість: Dalia

11.11.15, 23:13

варіант - 3

    22.11.15, 18:41Відповідь на 1 від Гість: Dalia

    Шаную Вашу оцінку!