хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Облуда суду в РФ: засуджено безвинних


МЗС України: вирок Сенцову і Кольченку - це політичне замовлення КремляВівторок, 25 серпня 2015, 17:01

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з протиправним та антигуманним рішенням влади Російської Федерації засудити громадян України Олега Сенцова та Олександра Кольченка до 20 та 10 років ув’язнення відповідно.

Про це йдеться у заяві на сайті МЗС України.

Сенцов та Кольченко були незаконно арештовані у Криму у травні 2014 року російськими окупантами та безпідставно обвинувачені у причетності до терористичної діяльності.

"Олег Сенцов, Олександр Кольченко, а також інші громадяни України, що нині незаконно утримуються на території Росії, є політичними заручниками та невинними жертвами агресії Російської Федерації проти України", - йдеться у заяві.

У відомстві наголосили, що неправомірне судове рішення, яке базується на сфабрикованих матеріалах слідства, отриманих, у тому числі, внаслідок застосування до українських громадян психологічного тиску та фізичних тортур, стало остаточним підтвердженням політичної заангажованості судової системи Російської Федерації.

"Виконуючи політичне замовлення влади Кремля, суд повністю знехтував законом, проігнорувавши, зокрема, надані захистом українських громадян докази про їхню непричетність до інкримінованих дій. Такий вирок свідчить про відхід Російської Федерації від принципу неупередженості слідчого процесу та дотримання універсальних норм у сфері прав людини", - зазначили в МЗС.

"Вимагаємо від російської сторони припинити судовий фарс, який задля амбіцій російського керівництва калічить людські долі, та негайно звільнити Олега Сенцова і Олександра Кольченка, а також усіх інших політичних заручників", - додали у дипвідомстві.

МЗС України закликає світове співтовариство публічно засудити цей цинічний злочин проти основоположних прав людини та посилити політичний і дипломатичний тиск на Російську Федерацію з метою звільнення всіх громадян України, які продовжують незаконно утримуватися на території РФ.

Нагадаємо, за версією російського слідства, Сенцов створив в Криму терористичну організацію, яка була структурним підрозділом забороненого в РФ "Правого сектора", з метою виходу півострова зі складу Росії. Сенцов все спростовує.

Amnesty International неодноразово наголошувала, що справа проти Сенцова та Кольченка є сфабрикованою.


ЄС засудив вирок Сенцову і Кольченку і вимагає негайно звільнити їхВівторок, 25 серпня 2015, 19:37

В ЄС заявили, що вирок українському режисеру Олегу Сенцову і активісту Олександру Кольченку порушує міжнародне право і стандарти судочинства.

Про це йдеться в заяві високого представника ЄС з зовнішньої і безпекової політики Федеріки Могеріні.

За її словами, ЄС уважно стежив за ходом справи Сенцова і Кольченка, які були проти незаконної анексії Криму і яких затримали в травні 2014 року.

"Російські суди не мають компетенції чинити суд щодо дій, вчинених за межами міжнародно визнаної території Росії", - наголосила Могеріні.

"ЄС розглядає цю справу як порушення міжнародного права і елементарних стандартів правосуддя" - зазначила вона.

При цьому ЄС продовжує наполягати на негайному звільненні Сенцова і Кольченка  і гарантії їх безпечного повернення в Україну.

Нагадаємо, 25 серпня, суд у Ростові-на-Дону виніс вирок у справі кримчан Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Сенцова засуджено до 20 років позбавлення волі, Кольченка – до 10 років.

МЗС України назвав цей вирок політичним замовленням.

Британія і США відреагували на вирок Сенцову

Вівторок, 25 серпня 2015, 17:03

Британський міністр у справах Європи Девід Лідінгтон дав коментар щодо вироку російського суду у справі українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка.

Про це йдеться на сайті британського уряду.

Міністр висловив "глибоку стурбованість" і назвав рішення суду політично мотивованим.

"Я глибоко стурбований тим, що Олег Сенцов і Олександр Кольченко засуджені до 20 і 10 років ув’язнення відповідно у російській тюрмі після процесу у суді в Ростові-на-Дону", - заявив міністр.

"Від самого початку міжнародне співтовариство висловлювало стурбованість щодо доступності справедливого суду для обох обвинувачених. Ці звинувачення виглядають диспропорційними і політично мотивованими", - додав він.

У свою чергу посол США в Україні Джеффрі Пайєтт також висловився щодо вироку українцям у своєму Twitter.

"Рішуче засуджую судовий фарс в РФ, що завершився сьогодні тюремним вироком для Сенцова і Кольченка. Ганебне рішення", - підкреслив посол.

Сьогодні, 25 серпня, суд у Ростові-на-Дону виніс вирок у справі кримчан Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Сенцова засуджено до 20 років позбавлення волі, Кольченка – до 10 років.

http://www.eurointegration.com.ua/news/2015/08/25/7037402/

4

Коментарі

125.08.15, 22:06

Така вона, сьогоднішня Росія. Збирає заручників на обмін.