хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

1000-ліття упокоєння Святого Володимира

Президент на раді церков: Наша здатність до єдності – у різноманітті

28 Липня 2015 - 18:27

Президент на раді церков: Наша здатність до єдності – у різноманітті

У День хрещення Київської Руси-України та 1000-ліття упокоєння Святого Рівноапостольного Князя Київського Володимира Великого Президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною взяв участь в урочистому засіданні Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій «Закон і благодать Землі Української».


Звертаючись до присутніх у сквері на Володимирській гірці біля пам’ятника Святому Рівноапостольному Князю Київському Володимиру Великому, Глава держави закликав присутніх та українське суспільство до подальшого збереження міжконфесійного миру в державі. «Подолання розділення в українському Православ’ї має стати справою, насамперед, вірян. Влада радіє, якщо намічається прогрес в об’єднавчих процесах, рівно як і засмучується, коли чиїсь дрібні амбіції віддаляють всіх нас від великої мети», – сказав Президент.

«Відсутність організаційної єдності не повинна залишатися перешкодою для діалогу, порозуміння та євхаристійного об'єднання. Особливо в умовах Вітчизняної війни, яку Український народ веде, боронячись від російської агресії, – подібно тому як в часи Володимира давав відсіч орді, що сунула зі сходу», – зазначив Петро Порошенко.

На переконання Глави держави, унікальність київської християнської традиції, українського багатоконфесійного простору, якому притаманні толерантність, узгодження інтересів різних релігійних груп, може бути прикладом для багатьох європейських держав. «Дякую за це досягнення нашій Всеукраїнські раді церков і релігійних організацій. Наша здатність до єдності – у різноманітті, наша готовність пліч-о-пліч мужньо протистояти російській агресії є найкращим свідченням зрілості української нації та держави і водночас переконливим індикатором нашої європейськості», – сказав Президент.

Петро Порошенко закликав представників всіх церков і конфесій молитися за мир в Україні. «Дві інституції нині користуються найвищою довірою українських громадян, українського суспільства, Українського народу – це церква і армія. І на то є воля Божа, який дає нам знак, ким, чим і як ми маємо захистити Вітчизну. Я вірю, що Господь з нами, з Україною», – сказав Президент.

Глава держави зазначив, що прихід християнства приніс розвиток українським землям. «Вже через якихось півсотні літ після Хрещення Руси-України в Києві писалися такі глибокі богословські, філософсько-політичні тексти, як Іларіонове «Слово про закон і благодать». Це «Слово» – закарбоване золотими літерами свідчення, наскільки правильною та прогресивною була воля Володимира охреститися самому та охрестити ввірені йому Богом народи, – як наш, так і сусідні», – сказав Петро Порошенко.

На переконання Президента, у понад тисячолітній історії української державності це рішення було одним з найбільш доленосних і відповідальних. «То був не лише релігійний, не тільки політичний чи культурний вибір, а вибір цивілізаційний, європейський. Святий Володимир, напевно, приємно вражений, бачачи з небес, що за щедрий врожай дали посіяні ним зерна… Яким різнобарвним та різноманітним є християнське життя у сучасній Україні, прямій спадкоємиці його давньої держави», – додав він.

Глава держави привітав всіх християн України, що походять від Володимирового хрещення, та представників нехристиянських конфесій, представників Всесвятішого Вселенського Патріарха Константинопольського, які разом з нами святкують сьогодні, з річницею вікопомної події.

Глава держави з дружиною поклали квіти до пам’ятника Володимиру Великому. У заході також взяли участь Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк з дружиною, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко.

http://www.president.gov.ua/news/prezident-na-radi-cerkov-nasha-zdatnist-do-yednosti-u-riznom-35729


1

Коментарі

129.07.15, 20:38

Пані Президенша мене вразила унікальним платтям з чудовою вишивкою. І то явно це було її внутрішнє бажання. Я особисто дуже ціную такі начебто дрібниці, але досить промовисті. Наперед знаю, як мало буде подібних відгуків захоплення, тому що в Україні щиро похвалити перших осіб в державі чомусь вважається неприйнятним моветоном.