хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Прогнози війни на осінь



12 червня 2015, 11:08

Прогнози війни
Війна це довгостроковий тренд України. Як свідчить в тому числі російська аналітика, війну в найближчий час без додаткових інноваційних кроків завершити Україні не вдасться.
"Мінські угоди" як інновація себе майже вичерпали. Як говорить Президент, саме "Мінські угоди" дозволили Україні морочити голову Росії, а в той же час значно підвищити обороноздатність країни, створивши армію, яка здатна протистояти ворогу у довгостроковій перспективі.
Тому до осені бачиться вибір між трьома моделями війни: 1) Війна на винищення; 2) Війна на виснаження; 3) Війна на розрив. Кожна з цих моделей побудована на певних уявленнях, які варто проговорити.
Модель "Війна на винищення" побудована на модерністських уявлення про те, що територія важливіша за життя людей (ціною людських життів зберегти територію). Україна, а за великим рахунком і Росія також, не бажають війни на винищення, тому що напруження двох обезсилених країн у такій війні на дають жодній з них бажаних переваг при великих затратах ресурсів, перш за все, людських. Війна на винищення повністю руйнує Україну і значно руйнує Росію, перетворюючи геополітичний простір двох країн на пошматований здобуток Європи та Китаю.
Модель "Війна на виснаження" побудована на постмодерністському уявленні про те, що територія важлива і люди важливі (зберегти територію і людей). Причому ці уявлення схожі – як у Росії, так і у України. Гібридна війна Росії наражається на гібридну відповідь України – до взаємного виснаження обох країн: Україна потерпає від затрат на війну в ситуації боргової залежності від світу, а Росія потерпає від світових санкцій. Окрім того, це ще й також означає виснаження світу – доки у світу терпець не ввірветься. Тобто мова йде про те, кому першому набридне – Росії потерпати від санкцій чи світу (державам та корпораціям розвинутих країн Заходу) нести втрати від тих же санкцій для Росії та витрат на допомогу України. Отже це війна на взаємне виснаження Росії та світу, де виснаження України сторонами до уваги майже не береться.
Модель "Війна на розрив" побудована на конструктивістському уявленні про те, що люди важливіші за територію (ціною втрати території зберегти життя людей). Ця модель означає встановлення лінії розмежування між Україною та ДНР-ЛНР, оголошення території окупованою та її жорстку ізоляцію і блокаду. Ця модель в уявленні влади проявилася зовсім недавно, хоча деякі експерти дев'ять місяців поспіль наполягали саме на такій моделі. Ця модель може стати тією самою інновацією, яка може бути наступною після гри в "Мінські угоди".
До осені влада та громада України будуть балансувати між цими трьома моделями. Тобто всі три моделі, як не дивно, зараз однаково можливі для реалізації. Навіть перша модель може бути реалізована не тільки за ініціативи Росії, якщо вона здійснить відкрите вторгнення в Україну і вестиме війну по всьому фронту. Перша модель може бути здійснена шляхом оголошення "громадянського військового стану", оминаючи владні повноваження Парламента та Президента.
Скоріше за все, до осені буде здійснено вибір між цими трьома моделями. Тобто до осені Україна не завершить війну, але визначиться з моделлю її продовження.

Прогнози Парламенту та Уряду

В Коаліційні угоді основні програмні завдання прописані на 2015-ий рік. Дуже зрідка зустрічаються також плани на перший-другий квартал 2016-го року.
Отже мова йде про те, що Коаліційна угода на осінь потребуватиме громадянського аудиту щодо її виконання Парламентом та коаліційним Урядом.
Такий громадянський аудит має бути виконано спільно з самими депутатами, оскільки тут потрібно пройтися по всіх планових пунктах Угоди і чітко вказати рівень виконання-невиконання.
Це означає, що восени дуже імовірним є процес перегляду Коаліційної угоди вкупі зі Звітом про її виконання для української громади.
Це означатиме можливе переформатування Коаліції та переформатування Уряду.
Досвід нинішньої Коаліційної угоди показує, що саме програмно-плановий підхід дозволяє мати чіткі критерії ефективності реформ.
Вочевидь в наступному варіанті Коаліційної угоди такий підхід потрібно розширити – особливо, що стосується Конституційної та Судової реформ.

Прогнози економіки та фінансів

Під час законодавчо невизнаної війни (тобто поза військовим станом де-юре, але у військовому стані де-факто) економіка на фінанси управляються в ручному режимі.
Всі спроби унормувати цей процес не будуть успішними до виникнення визначеності в процесі війни. Тобто Україна не просто розвиває економіку та фінанси, а робить це в умовах війни.
Враховуючи наявність фінансово-економічної війни Росії проти України, виникає необхідність розповсюдити вищеописані моделі війни на фінансово-економічну політику.
Виходячи з прогнозу про появу визначеності до осені моделі війни, яку надалі вестиме Україна, з'явиться можливість сформулювати і більш довгострокову фінансово-економічну політику.
Але це буде можливо лише у тому випадку, якщо наші фінансисти-економісти витратять літо на побудову таких моделей.
Отже мова йде про те, що мають бути аналітично розроблені моделі економіко-фінансової діяльності для кожної з моделей війни, що вище запропоновані.
Коли з'явиться визначеність з моделями війни, одразу має з'явитися визначеність з моделлю відповідної фінансово-економічної політики.

Прогнози медіа-сфери

Влада Україна все ще неефективно супроводжує свої дії в медіа-сфері.
Практика щотижневого публічного спілкування української влади з громадою, яка була започаткована одразу після революційних подій 203-2014-их років, зведена нанівець.
Де щотижневі спілкування Президента з народом, Прем'єр-міністра з народом?
За всіма ознаками незадоволення української громади діяльністю Президента та Уряду зростає, про що свідчать соціологічні опитування.
Реформи це не тільки прийняття законів в Парламенті та рішень в Уряді, це ще й пояснення громаді, що саме зроблено і який це має смисл.
Коли комунікації між владою та громадою нема, навіть найкраще зроблені реформи вважатимуться відсутніми.
Осінь, що нас чекає, буде часом підвищеного запиту на новий Майдан. І на цей раз не фейковий, а справжній.
Отже мова йде про необхідність реформування процесу і формату комунікації влади з громадою.
На цей процес також суттєво впливає і війна.
Україна все ще неефективно веде контрпропаганду в ситуації консциєнтальної та інформаційної війни Росії.
Вибір моделі війни, який має статися до осені, водночас означатиме і вибір моделі контрпропаганди.
Але ці різні моделі контрпропаганди мають бути розроблені.
Саме в медіа-сфері "громадянський військовий стан" може бути найбільш ефективним. Якщо немає законодавчих повноважень призвати до патріотизму деякі ЗМІ, що приховано ведуть російську пропаганду, то це може зробити громадськість шляхом розголосу та громадянської люстрації ЗМІ.

Прогнози та наміри

Як бачимо, прогнози засновані на обставині того тиску, що спричинює на владу процес війни, який через посередництво громади примушує її до реформ.
Причому головний процес, на якому базується прогноз, пов'язаний зі зміною уявлень та аналітико-програмною роботою.
Прогнози живуть в уяві як загальні наміри, до яких спонукають навіть тих, хто таких намірів не має.
Прогнози реалізуються головною настановою нашої психіки та загальним настроєм суспільної комунікації.
Як би там не було, і як би ми не критикували владу щодо ведення війні та реформ, я особисто все ще лишаюсь оптимістом.
Мій оптимізм не в тому, що я віру у владу, а в тому, що я вірю у громаду.

Сергій Дацюк, філософ
http://blogs.pravda.com.ua/authors/datsuk/557a9382337ea/

8

Коментарі

114.06.15, 09:26

http://video.i.ua/user/295100/51651/432099/ = ХАЗАРЫ в УКРАИНЕ. Как им это удалось?
Доки при РЕАЛЬНІЙ ВЛАДІ і в Україні, і в Московії будуть ЖИДИ-ХАСІДИ,
які КЕРУЮТЬ СВОЇМИ ЛЯЛЬКАМИ = Жидом Путіним + Жидом Порошенко = ДОТИ НАШИМИ РУКАМИ ЖИДИ БУДУТЬ ЗНИЩУВАТИ СЛОВ'ЯН З ОБОХ СТОРІН у "котлах" і аеропортах, на радість "ляльководам"

Україно, Україно...
Поглянь-но на себе –
В твоїй хаті сидить ворог,
Ще й сміється з тебе!
\Шевченко\

Жиди погані правлять нами...
А ми – ще гірші ніж жиди!
Ми продали дідівську славу...
Жиди в ярмо нас запрягли!
\Шевченко\

*** І НІЧОГО ЗА 150 РОКІВ - В УКРАЇНІ НЕ ЗМІНИЛОСЯ...

Гілля калин похилилося,
Мамо, НЕ ТИМ МИ МОЛИЛИСЯ...
Скільки ж іще забере вона,
Твоїх Синів – НЕ ТВОЯ ВІЙНА...
\В'ячеслав Вакарчук\

    214.06.15, 09:34Відповідь на 1 від Богдан Ляшко

    Наскільки я знаю з історії: найбільше переслідували жидів власне вихідці з жидів, що тим хотіли довести, що вони вже нічого спільного з жидами не мають...

      314.06.15, 09:52Відповідь на 2 від Богдан Бо

      Наскільки я знаю з історії: найбільше переслідували жидів власне вихідці з жидів, що тим хотіли довести, що вони вже нічого спільного з жидами не мають...Ох і ХИТРОМУДРО ти "навертів"
      Тобто, проще кажучи, з твоїх слів виходить, що Я = ЖИД?
      А ще більший ЖИД = пророк Тарас Шевченко!? - бо Він ПРОТИ ЖИДІВ
      А НАЙБІЛЬШИЙ в усьому світі ЖИД - це Той, хто ПРАВДУ сказав ЖИДАМ (яких Він був ПОСЛАНИЙ СПАСАТИ з лап Диявола!) = "Батько ваш - ДИЯВОЛ!"!
      ---
      Щось мені здається, що у твоїй тезі є щось Жидівсько-Ідіотське...
      Або ще одне припущення = ти ПОГАНО вчив Історію (або НЕ НАШУ історію вчив, а жидівську)
      А тобі - так не здається?

        414.06.15, 10:12Відповідь на 3 від Богдан Ляшко

        Я просто змовчав, щоб не називати все як є, а саме, що між вашою позицією та Адольфа Гітлера можна спокійно ставити знак рівняння, а він, як відомо, походив з жидів.
        А Тараса Шевченка не приписуйте до себе, бо він не був ні проти жидів, ні проти поляків, ні проти москалів сукупно, як це робите ви. Шевченко мав друзів різних національностей і ніколи не був шизіком з фобіями. Художні твори не є світоглядними маніфестами, а для розумних людей написані.

          514.06.15, 10:52Відповідь на 4 від Богдан Бо

          між вашою позицією та Адольфа Гітлера можна спокійно ставити знак рівняння, а він, як відомо, походив з жидів.Я приведу приклади ІНШИХ людей = може скажеш, що І ВОНИ З ЖИДІВ?

          Коли я ознайомився з партіями марксистів,
          соціалістів, лібералів та демократів –
          то за спинами КОЖНОЇ з тих партій я побачив
          ...ХИТРИЙ ПИСОК ЖИДА!
          \Іван Франко\
          ---
          http://photo.i.ua/user/295100/213374/12594189/
          Не дай Боже, щоб наш край опинився у владі цього ЖИДО-племені!
          Бо воно, мов шашіль, сточить нашу Україну, і висмокче наш люд!
          \Олена Пчілка, мама Лесі Українки "Викинуті Українці: до жидівсько-Української справи"\

          Я предупреждаю вас, джентльмены: если мы Конституционно
          НЕ ИСКЛЮЧИМ ЕВРЕЕВ НАВСЕГДА из нашей жизни США –
          ВАШИ ДЕТИ ПРОКЛЯНУТ ВАС В ВАШИХ МОГИЛАХ
          \Франклін\

            614.06.15, 10:52Відповідь на 4 від Богдан Бо

            Когда грядет пора крушения структур,
            В любое время – всюду при развязках
            У Смертного Одра империй и культур
            Стоят.. ЕВРЕИ... в траурных повязках.
            \Губерман\

            Массовые убийства евреев?!
            Уверяю вас, что Я И НЕ ПОМЫШЛЯЛ О НИХ...
            Я лишь думал о том, что МЫ ДОЛЖНЫ УБРАТЬ ИХ
            С ЗАНИМАЕМЫХ ИМИ ПОСТОВ в большом бизнесе
            и в правительстве. И ЭТО – ВСЁ!
            \Герман Геринг, Нюрнберг-45\

            Я 25 лет жизни посвятил изучению "Еврейского Вопроса"..,
            И нет специалиста, который разбирался в нем лучше меня!
            Не я создал "Еврейскую Проблему" – она веками существовала до меня...
            Я видел, как ЕВРЕИ ПРОНИКАЛИ ВО ВСЕ СФЕРЫ ГЕРМАНСКОЙ ЖИЗНИ –
            и я сказал, что этому должен быть положен конец.
            А когда вы ознакомитесь с их Талмудом – то поймёте,
            ПОЧЕМУ НАМ НАДО ЗАЩИЩАТЬСЯ ОТ ЕВРЕЕВ...
            \Юлиус Штрайхер, Нюрнберг-45\

              714.06.15, 10:52Відповідь на 4 від Богдан Бо

              Художні твори не є світоглядними маніфестами, а для розумних людей написані.Я так думаю, що коли ПРОРОК каже ПРЯМО що ЖИДИ = ВОРОГИ ЛЮДСТВА - то зрозуміти його НЕ_ПРАВИЛЬНО може тільки Дуже "Просвітлена" Людина
              ---
              Чистосердешне признання САМИХ ЖИДІВ::
              Мы ЛЮДИ-СТЕРВЯТНИКИ, живем за счёт труда и богатств остального мира!
              Наш главный порок во все времена – ПАРАЗИТИЗМ.
              \Самюэль Рот "Евреи должны жить"\

              На ЩЕ - з ДАВНІХ Авторів = може, накінець, ДІЙДЕ?

              Горе этому народу иудейскому – ибо он скверный и вероломный,
              и в сердце у него – всякая злая хитрость.
              \Гунтарама, король из рода Меровингов, 540-594 годы\

              Разве не убивали бы зверей, пожирающих людей,
              даже если бы звери эти были человекоподобны?
              А разве жиды - не истребители людей?
              \Хассан Хан, 1643рік\

                814.06.15, 13:00

                Україна все ще неефективно веде контрпропаганду в ситуації консциєнтальної та інформаційної війни Росії.
                Українські ЗМІ докотилися до рівня російських. Тотально на екрані та значною мірою в інтернеті -- та сама тупа пропаганда, перекручування, брехня. Особливо щодо війни. Будь-який Шарій із невеличким штатом підлеглих розносить ущент інформаційні потуги більшості наших тіпа журналістів. Прикро...

                  914.06.15, 13:10

                  Маю надію, що на місцевих виборах у владу зайдуть якісь нормальні люди (хоча би трохи), які з часом зможуть дорости до рівня державних діячів.