Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Чи бувають україномовні сепаратисти?

Чи впливає мова спілкування на наше світосприйняття ?

На мою думку безпосередньо , тому що мова це не тільки засіб спілкування , саме через мову кожна нація висловлює своє бачення світу , те, як вона сприймає навколішнє середовище.

Коли людина починає вивчати іноземні мови , то разом з граматикою та словами вона знайомиться з культурою народу, що є носієм цієї мови.

І частково переймає її.

Чому всі окупанти в першу чергу намагалися знищити мову окупованого народу ? ( я кажу тут не тільки про окупантів України , наприклад англійці майже знищили мову ірландців)

Саме тому що мова - це і є народ , нема мови - немає народу.

Хтось з московських політиків сказав "Россия заканчивается там , где заканчивается русский язик" ,

Ось чому вони так ревно відносяться до мовного питання і при будь-якій нагоді виступають за поширення московської мови.

Ось деякі поради, як вбити в собі москаля :

Практичні поради переходу на українську мову спілкування

1. Обмежуйте присутність російської навколо себе, відмовтеся від усього російськомовного, наскільки це можливо. Дивіться україномовні новини, читайте україномовні книжки, слухайте українську музику. Таким чином набереться не лише пасивний мовний запас, а й справжнє відкриття досі невідомої, неймовірно багатої культури.

2. Пишіть е-мейли друзям лише українською. Знищіть російську розкладку клавіатури – прекрасний спосіб позбутися спокуси перейти на "апщєпанятний язик". Не бійтеся, що російська розкладка коли-небудь знадобиться. Літери "ы" та "э" за потреби можна набрати і за відсутності російської клавіятури (Alt+235, Alt+237). Нагородою за знищену зайву розкладку вам стане швидше перемикання з англійської на кирилицю.

3. Шукайте україномовного спілкування. Почніть з письмового – це легше (бо маєте час на обдумування слів, чого не має, коли говориш у реальному часі). Відвідуйте україномовні форуми.

4. Буде складно почати говорити українською зі знайомими, спершу почніть говорити українською до незнайомих вам людей: у магазині, тролейбусі, на вулиці. Будьте завжди готові відповісти українською на запитання "котра година?", "як пройти?". Прислухайтеся до своєї мови, працюйте над помилками. Спершу ваша мова здаватиметься вам жахливою, дуже важливо не злякатися цього і не думати про те, що подумає про вас інша людина. Вже скоро ви говоритимете плинно.

5. Купіть великий російсько-український, а бажано ще й український тлумачний словник. Спілкуючись щодня ви зустрічатимете багато слів, переклад яких згадаєте не одразу. Не соромтеся користуватися словником.

6. Знайдіть досвідчених україномовних співрозмовників, знайдіть коло україномовного спілкування. Говоріть з українцями. Слухайте їхню мову. Це перші люди, з ким вам буде говорити легко. І не бійтеся, що ви припускатиметеся помилок. Вони все прекрасно розуміють. Багато хто з них колись теж говорив російською, проходив крізь те саме що й ви і пам'ятає себе на вашому місці.

7. Залишився найскладніший і найвідповідальніший крок – починайте принципово говорити українською з російськомовними людьми. Завчасно підготуйтеся до відповіді на численні запитання знайомих, чому це ви раптом заговорили українською. Не бійтеся виглядати ненормальним в їхніх очах. Люди часто називають божевільними усіх, кого не розуміють – їм так легше. Не переймайтеся – ви в даному випадку розумієте більше за них. Нерозуміння старих знайомих з головою компенсується захопленням і повагою незнайомих людей та нових знайомих, які будуть у захваті від краси вашої мови та стійкості позиції.

Вам казали, що нечемно говорити до людини українською, якщо вона з вами говорить російською? Забудьте про чемність. Українська мова буде мертвою, якщо ви будете чемними з усіма. Ви говоритемете українською, щоб вони почули, що українською мовою можна говорити красиво. Більшість відчує сором за те, що не може говорити українською з вами. Це прекрасний привід для них замислитися над питанням своєї національної приналежності.

15

Коментарі

Гість: Старий Семен

120.08.14, 20:56

Мова має вплив на ментальність, але є й інші важливі чинники.

    220.08.14, 21:03Відповідь на 1 від Гість: Старий Семен

    Мова має вплив на ментальність, але є й інші важливі чинники. ... продовжуй!

      Гість: Старий Семен

      320.08.14, 21:16Відповідь на 2 від Міс Марпл

      Вислів: скільки мов тизнаєш - стільки раз ти людина не можна сприймати дослівно. Щоб зрозуміти ментальність народу, потрібно пожити серед цього народу, причому довший час і найважливіше - мати здатність сприймати щось нове і спокійно сприймати те, що суперечить твому власному світогляду.

        420.08.14, 21:20Відповідь на 3 від Гість: Старий Семен

        Вислів: скільки мов тизнаєш - стільки раз ти людина не можна сприймати дослівно. Щоб зрозуміти ментальність народу, потрібно пожити серед цього народу, причому довший час і найважливіше - мати здатність сприймати щось нове і спокійно сприймати те, що суперечить твому власному світогляду. який же ж ти розумний!

          Гість: Корво Аттано

          520.08.14, 21:22

          Насильная украинизация - одна из грубейших ошибок украинских националистов. Чтобы язык стал для человека родным, должен быть стимул к его изучению: это должен быть язык науки, высокой и массовой культуры, бизнеса и т. д. А для этого носители украинского языка должны создать это всё.

          А к сепаратизму это отношения не имеет. Англоязычные и испаноязычные колонии Британии и Испании восстали против метрополий и создали новые государства.

            Гість: Старий Семен

            620.08.14, 21:27Відповідь на 4 від Міс Марпл

            ая шо? я так, збоку стяв....

              720.08.14, 21:29

                820.08.14, 21:31Відповідь на 5 від Гість: Корво Аттано

                то я тут не писала про насильницькі дії

                  920.08.14, 21:46

                  Угу. Був тут такий поц як Скіф...

                    1020.08.14, 21:52Відповідь на 9 від Big_Erny

                    бачила-бачила. То якийсь нонсенс. Думаю, заробляє тролінгом великі як для тролів гроші.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна