хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Москалі шаленіють...

Експерт: кремлівська стратегія тиску і шантажу України приречена на поразку
Реалізація кремлівської стратегії, спрямованої на непідписання Україною угоди про асоціацію з ЄС, не матиме успіху. Таку думку висловив в коментарі Тиждень.ua політичний аналітик Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Володимир Горбач.

Він не має жодних сумнівів у тому, що «Росія справді працює на реалізацію цієї стратегії, доказом чого є неоголошена торгівельна війна».

«Сумніви можуть бути лише в тому, наскільки успішною буде ця стратегія. Зауважу, що поки ті кроки, які застосовуються, принаймні мене не переконують, що вона (стратегія. - Ред.) може досягти успіху з сучасним керівництвом України та станом речей», – зазначає Горбач.

«Ця стратегія реалізується достатньо давно. Оприлюднений у ЗМІ документ лише описує загальні контури і підтверджує, що це – кампанія, а не поодинокі ініціативи окремих осіб. Тобто маємо справу не з «теорією змови», а з реальними кроками російського керівництва щодо України», – додав він.

Пояснюючи, чому ця стратегія не матиме результату, Горбач зауважує, що, перш за все, російське керівництво «недооцінює психологічний аспект проблеми».

«По-перше, воно не сприймає Україну як незалежного і рівноправного суб’єкта міжнародних відносин і з цього випливають всі проблеми відносин України і Росії. Вони застосовують загальнопоширений тактичний підхід – це примус, шляхом задіяння тиску, заходів економічного характеру, політичного шантажу. Цими методами змушують Україну до вступу до Митного союзу або принаймні намагаються продовжити її існування в такому підвішеному стані, зірвавши угоду з ЄС», – зауважив експерт.

Водночас такі дії, за оцінкою Горбача, викликають опір української влади.

«Психологічний промах в тому, що чим більший тиск на українське керівництво, тим більше воно опирається. Така ж ситуація з тиском Заходу на Януковича щодо звільнення Тимошенко. Ті ж психологічні механізми спрацьовують і щодо Росії, хоча тиск з її боку на порядок сильніший і, перш за все, економічний», – зауважує він.

Крім цього, слабка реалізація стратегії Росії пов’язана ще й з відсутністю політичної сили в Україні, що здатна була би її реалізувати.

«В Україні є союзники Росії, але вони або мало впливові і непопулярні в Україні (маргінальні) або здебільшого обманюють російських замовників, беручи в них гроші і неефективно їх витрачаючи», – додав експерт.

Нагадаємо, ЗМІ опублікували зміст документу - так званої "кремлівської стратегії недопущення підписання Україною угоди з ЄС і втягування її у Митний союз". Раніше йшлося, що цю стратегію розробив радник Владіміра Путіна Сєргєй Глазьєв за допомогою Віктора Медведчука.
17

Коментарі

Гість: братЧортомлик

120.08.13, 17:59

тож не повірив ВВП дікторам свого ТБ що АСОЦІАЦІЯ то все фігня. Злякався.

    220.08.13, 18:03

    нема Росії без України

      320.08.13, 20:42Відповідь на 2 від Hudson Hawk

      Москальської імперії небуде без України. Тому москалі так і біснуються

        420.08.13, 20:53Відповідь на 3 від Характерник+

        так, це перша причина, яка ж тоді Росія?

          520.08.13, 21:23Відповідь на 4 від Hudson Hawk

          московія розпадеться протягом найближчих десятиліть. Є багато статей російських аналітиків які стверджують неминучий розпад московської імперії.

            620.08.13, 21:35Відповідь на 5 від Характерник+

            про це кажуть масони, це їх план, мені одне шкода, - руських, яких зараз за людей в Раші не рахують

              720.08.13, 21:37Відповідь на 6 від Hudson Hawk

              Цікаве питання Ви піднімаєте, але спати хочеться. Завтра важкий день. Добраніч!

                820.08.13, 21:40Відповідь на 7 від Характерник+

                на Добраніч Друже!

                  920.08.13, 22:27

                  Росія крім тиску нічого не вміє

                    1021.08.13, 03:47Відповідь на 1 від Гість: братЧортомлик

                    тож не повірив ВВП дікторам свого ТБ що АСОЦІАЦІЯ то все фігня. Злякався. НЕ лякайтеся брате ! БОГ з нами козаками і чорт ПУТИН з тими маскалями ! МИ переможем СЛАВА УКРАІНІhttp://blog.i.ua/user/4400999/

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна