Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Наталя

42 роки, лев, познайомиться з хлопцем у віці 38-48 років

Філарет-Кирилу:Це хрещення КиївськоїРусі, Москві святкувати рано

Коментуючи заяву Предстоятеля РПЦ Московського патріарха Кирила, який планує прибути в Київ на святкування 1025-річчя хрещення Русі, про те, що він не буде брати участі у заходах, де буде присутній Предстоятель УПЦ, Святіший Філарет зазначив, що це у першу чергу свято для України і єдиним заходом, де вони можуть зустрітися буде святкування у палаці «Україна».

«По-перше – це державно-церковне свято, і участь у святкуванні 1025-річчя буде брати держава і Церква в Україні, при чому і Московський патріархат, і Київський патріархат, і Греко-католицька церква, і Римо-католицька церква, і інші церкви будуть брати участь. Тому, це свято наше, українське. І треба це усвідомлювати, бо мова йде про хрещення Київської Русі, не Московської. Москви в той час не було і тому їм святкувати рано», - сказав патріарх Філарет в ефірі "5 каналу".

«Ми домовились, що це свято повинно об’єднувати український народ, а не роз’єднувати. А це значить, що ми повинні цю подію відсвяткувати усі разом, всі церкви, які мають відношення до хрещення. Якщо ж буде святкувати Москва, а Київ, я маю на увазі нашу Церкву, не буде святкувати, то це буде розділення України на дві частини – те, що потрібно Москві: розділити Україну навіть у цьому відношенні. Тому ми перед президентом поставили питання, коли зустрічались усі представники церков, що святкування повинно бути загальне. А потім, після загального святкування, планується в палаці «Україна» зробити урочистий акт, концерт, а потім кожна церква в своїх храмах буде продовжувати своє святкування. І там ми можемо розділятись:  Московський патріархат буде святкувати в своїх храмах, Київський – в своїх, Греко-католицька церква – в своїх», - сказав Філарет.

 За його словами, він не зустрінеться з Кирилом на богослужінні, але в палаці «Україна» таки зустрінуться.

Разом з тим святіший Філарет розповів, про що говорив би ж патріархом Кирилом, якби їхня зустріч відбулась.

«Якби ця зустріч була б, я б йому сказав: пора стати на дорогу правди. Україна - незалежна держава, і в цій Україні згідно православному віровченню, церковним канонам, повинна бути автокефальна церква, помісна церква. Він це знає як богослов, і тому на цю дорогу треба стати, і треба налагоджувати добрі стосунки між українською церквою і російською церквою. Не треба ставити завданням підпорядкувати українську церкву російській церкві, час уже пройшов», - зазначив глава УПЦ.

Нагадаємо, глава УГКЦ Блаженнійший Святослав вже запросив нового Папу Римського взяти у часть у святкуваннях з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі.

Джерело: 
ZAXID.NET
24

Коментарі

Гість: Отец Онуфрий

118.03.13, 11:25

Чада взлюбленные , великое празднество грядёт на благодатную землю нашу - Святую Русь !
И мы уповаем увидеть на берегах Днепра, во граде-Киеве ,Святейшего патриарха Кирилла со всею братиею и правителей: президентов России , Украины и Белоруссии.

    анонім

    218.03.13, 11:53Відповідь на 1 від Гість: Отец Онуфрий

    Забирайте все це сатанинське кубло в свій кремль святкувати 775 років ординського іга. Коли людей орда перетворила у рабів, православна секта процвітала і звільнена була ханами від податків.

      318.03.13, 12:24

      Свято мазохістів, однак...
      Ось уявіть собі, до вашої хати вриваються озброєні мусульмани, і заявляють, що президент ваш прийняв мусульманство, і того ж бажає й народу. А тому усі маршируйте робити обрізання під страхом розстрілу на місці. А саме так русичів і хрестили.
      Святкувати річницю духовного згвалтування якось соромно, люди добрі.

        Гість: Дон Бассилио

        418.03.13, 12:39Відповідь на 1 від Гість: Отец Онуфрий

        усэ буде Донбассс

          518.03.13, 14:18Відповідь на 1 від Гість: Отец Онуфрий

          Чада взлюбленные , великое празднество грядёт на благодатную землю нашу - Святую Русь !
          И мы уповаем увидеть на берегах Днепра, во граде-Киеве ,Святейшего патриарха Кирилла со всею братиею и правителей: президентов России , Украины и Белоруссии.
          И уповаем видеть у нас верховного аятоллу Ирана, его святейшество Далай-Ламу и правителей: Роберта Мугабе, Ким Чен Ына и Рауля Кастро

            618.03.13, 14:51Відповідь на 5 від Lost_paradise

              718.03.13, 15:43

                Гість: Отец Онуфрий

                818.03.13, 15:54Відповідь на 2 від анонім

                Для чего, дети, исполняете сердца ваши злобою и ответствуете с дерзостью ?
                Покайтесь .
                Праздник Крещения Руси есть праздник для русских людей где бы ни пребывали они !
                И все мы за мудрость и крепость в Вере благодарны правителю нашему президенту украинскому за устроение торжеств.

                  918.03.13, 18:00Відповідь на 8 від Гість: Отец Онуфрий

                  И будет русскому люду повсюду торжества и разольется зеленый змий по просторам Святой Руси и будут носы цвета аки ваша борода отче, а чресла не дотянут бренные тела до обителей и будут говорить уста людей воцерковленных слова матерные и все это под знаменем патриарха нашего Кирилла, церкви нашей московской и президента нашего дважды несудимого и дважды прощенному в отпущении грехов! Благословите, отче, каюсь

                    Гість: ТарасЧупринка

                    1018.03.13, 21:05Відповідь на 9 від Lost_paradise

                    Воно не зрозуміє Вашої іронії

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна