Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Наталя

42 роки, лев, познайомиться з хлопцем у віці 38-48 років

Геноцид Голодомором українців - пам’ятати вічно




24 листопада Україна та світ згадають мільйони вбитих геноцидом

 Україна готується до 79-х роковин Голодомору. Цьогорічна громадська кампанія має на меті насамперед розповісти про тих, хто в роки геноциду рятував співвітчизників від страшної смерті. Заходи пройдуть у Києві, обласних центрах України та 32 країнах світу.
В Києві акція розпочнеться 24 листопада о 14:00 з ходи від станції метро Арсенальна до Національного меморіалу пам’яті жертв Голодоморів.
О 16:00 відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання із вшанування пам’яті жертв Голодомору.
В рамках загальнонаціональної акції «Запали свічку пам’яті» мільйони українців запалять свічки у своїх вікнах.
Цьогорічна громадська кампанія має на меті насамперед розповісти про тих, хто в роки геноциду рятував співвітчизників від страшної смерті. «Коли вбивали голодом, поділитися хлібом — був подвиг. Долі цих людей нагадують нам, що героїзм можливий завжди», — говорить історик, член Громадського комітету Володимир В’ятрович.
Історик, член Громадського комітету Володимир Тиліщак встановлює імена таких рятівників. «Ми недостатньо знаємо про мужні, людяні діяння у ті роки, — розповідає Володимир Тиліщак. — У той жахливий час голодного мору, коли людина ламалася фізично й психічно, доводилася до останньої межі існування та втрачала людську подобу, залишалися ті, що вистояли. Серед хаосу, безконечної черговиці смертей і страху продовжували жити люди, що не злякалися, не втратили благородства і простягнули руку допомоги іншим».
Незважаючи на цензурування Міністерством освіти підручників історії, відомі українські науковці проведуть серію Уроків пам’яті для школярів і студентів, присвячених подіям 1932—1933 років.
Нагадаємо, що громадськість організувалася для ініціювання пам’ятних заходів, бо переконана: остаточне та безповоротне засудження злочинів тоталітарного режиму в Україні і найбільшого з них — геноциду 1932—1933 років — запорука нашого незалежного демократичного майбутнього.
До складу комітету увійшли 37 знакових постатей у науковому, мистецькому та громадському житті країни: Ольга Богомолець, В’ячеслав Брюховецький, Володимир В’ятрович, Володимир Василенко, Іван Васюник, Василь Вовкун, Анатолій Гайдамака, Дмитро Гнатюк, Петро Гончар, Іван Дзюба, єпископ Євстратій (Зоря), Андрій Жолдак, Микола Жулинський, Євген Захаров, Олександр Іванків, Геннадій Іванущенко, Сергій Квіт, Андрій Когут, Роман Круцик, Ніла Крюкова, Станіслав Кульчицький, Неля Лавриненко, Олександр Максимчук, Василь Марочко, Ніна Матвієнко, Марія Матіос, Олекса Петрів, Мирослав Попович, Олег Рибачук, Стефан Романів, Євген Сверстюк, Михайло Свистович, Володимир Сергійчук, Євген Станкович, Лесь Танюк, Володимир Тиліщак, Ігор Юхновський


Програма вшанування пам’яті жертв голодоморів у Львові

 Програма передбачає проведення 24 листопада у Львові та в області скорботних заходів, зокрема біля пам’ятної таблиці «Жертвам комуністичного терору, які загинули від голоду в 1946-1947 рр.» на Підзамче, біля Пам’ятного знака жертвам
Голодомору та політичних репресій, на площі біля пам’ятника Т.Шевченку та концерту-реквієму у Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського, 7). Заходи розпочнуться поминальними богослужіннями у всіх храмах Львова та області.
Програма
15.00 – Покладання квітів до пам’ятної таблиці «Жертвам комуністичного
терору, які загинули від голоду в 1946–1947 рр.» (залізнична станція
Підзамче), запалення лампадок.
15.15 – Покладання квітів та композиції з пшеничних та житніх колосків
до Пам’ятного знаку жертвам Голодомору та політичних репресій (пр.
Чорновола).
15.40 – Екуменічна молитва за загиблими під час голодоморів біля
пам’ятника Т. Шевченкові.
16.00 – Хвилина мовчання та початок акції «Засвіти свічку».
17.00 – Реквієм пам’яті жертв Голодомору в Україні у Львівській
обласній філармонії.

Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич закликає жителів

Львівщини долучитися до вшанування пам’яті загиблих від голодоморів – засвітити свічки на центральних площах міст і сіл та у вікнах будинків, а також зупинити роботу на підприємствах та рух транспорту під час хвилини мовчання.

Президент вшанував пам'ять жертв голодоморів в Україні

Напередодні Дня пам’яті жертв голодоморів Президент України Віктор Янукович віддав шану померлим під час Великого Голоду.

У Національному музеї «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні» в Києві Глава держави встановив символічну композицію з квітів і колосків до скульптури «Гірка пам'ять дитинства». Також Президент поставив запалену лампаду до «Свічки пам’яті».

Участь у церемонії вшанування пам’яті жертв голодоморів взяли Прем’єр-міністр Микола Азаров, голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк, представники дипломатичного корпусу та громадськості.

У церемонії також взяли участь Президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко.

Присутні вшанували пам'ять померлих хвилиною мовчання.  

У День пам’яті жертв голодоморів Президент України звернеться до народу24 листопада, в День пам'яті жертв голодоморів, Президент України Віктор Янукович звернеться до Українського народу.

Звернення Глави держави розпочнеться на Першому національному о 19:30. У символічний час, о 19:32 розпочнеться хвилина мовчання за загиблими під час Великого Голоду, трагедії, що сталася 80 років тому - у 1932-1933 роках.

У День пам'яті жертв голодоморів звернення Президента України також транслюватимуть інші національні телеканали.


89%, 39 голосів

7%, 3 голоси

5%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
32

Коментарі

Гість: Добрый Лео

121.11.12, 19:05

Польская газета «Новый час»:
«На Гуцульщине число голодающих хозяйств в 1932 году достигло 88,6%. Собственность польских помещиков в эти годы достигла 37% в Станиславском воеводстве, 49% на Полесье. На помещичьих землях даже в урожайные годы крестьяне работали за 16-й или 18-й сноп. В марте голодовало полностью около 40 сел Косивского, 12 сел Наддвирнянского и 10 — Коломийского уездов».
Газета отмечает:
«Люди повально пухнут с голоду и умирают на ходу. Особенно лютует голод в селах — Перехреснях, Старому Гвиздцы, Островци. Вместе с голодом быстро распространились брюшной тиф и туберкулез». http://www.og.com.ua/golodomor.php
Не забудьте помянуть.

    221.11.12, 19:12Відповідь на 1 від Гість: Добрый Лео

    Ви є сука! А не мужик і аж не "добрий лев".
    В Африці і зараз люди вимирають від голоду, як і в комуністичній Північній Кореї - то це причина байдуже ставитись до голодоморів в Україні згідно вашої псячої логіки. Одразу видно чий ви нащадок і яким чином ваші ... вижили, бо відібране жерли.

      Гість: Добрый Лео

      321.11.12, 19:23Відповідь на 2 від Богдан Бо

      Мой отец из семьи, в которой было шестеро детей. Жили он около Тульчина. Старшая умерла в сорок шестом году, простудившись, полуодетыми дети собирали на полях свеклу, что где осталось. Я не отрицал факта голода и не оспаривал количество жертв, поэтому мне непонятна ваша реакция. У вас, извините, с нервами все в порядке? Вам помощь психиатра не требуется?

        Гість: Добрый Лео

        421.11.12, 19:26Відповідь на 2 від Богдан Бо

        А вот ещё из новостей за 32-й год. Львовские газеты сообщали, что на Прикарпатье население Западной Украины живет в жуткой нищете. В Калушском воеводстве есть села, где от голода вымирают целые семьи. После запрета польским правительством заниматься древесным промыслом в неурожайный год гуцулы не имели никаких средств существования. Правительство никакой помощи голодающим не оказывало. Люди вымирали семьями. Голод во всей Польше.

          Гість: suzerain

          521.11.12, 19:27

          Саме таких, як цей облізлий кіт і називають "хахол"!Людина без роду, без племені.

            Гість: Добрый Лео

            621.11.12, 19:27Відповідь на 2 від Богдан Бо

            Варшава. 07.07.32 г. газета «Экспресс»:

            «Население Польши испытывает все ужасы нищеты и голода. 22-летняя Софья Карасинская, уволенная со службы, скончалась, приняв яд».

            «Маръяна Вапенская — прислуга, выбросилась из окна 4-го этажа».

            «На шоссе около города Эгежа бросился под автомобиль безработный 44 лет Ян Колбасинский».

            «Ирена Дитрих, пользуясь отсутствием хозяев, у которых проживала, перерезала себе вены бритвой».

            «Пассажиры, ожидавшие поезда на вокзале Лодзь-фабричная, были свидетелями потрясающей картины: 14-летний Станислав Вальчик из рабочего предместья «Грез», выхватил револьвер и выстрелом размозжил себе голову»

              Гість: Добрый Лео

              721.11.12, 19:34Відповідь на 5 від Гість: suzerain

              Мои предки из винницких дворян, потерявших грамоты, таких записывали в однодворцы, что фактически сравнивало их с крестьянами. Фамилия Гладкий была распространенной в Украине, носили её в основном украинские дворяне и казачья старшина. В отличии от некоторых облезлых волков мне известно, откуда мои корни. Но у меня есть и другие корни. Если мой тульчинский дедушка пахал поле вдоль Сильныци, то был ещё один дедушка, который пахал поле вдоль Миуса.

                821.11.12, 19:34Відповідь на 3 від Гість: Добрый Лео

                В мене з нервами справді не дуже спокійно, коли зустрічаю подібне: навіщо ви розмістили матеріал про голод на Гуцульщіні у 1932 р.? Знайшли де увагу відволікти? Це неетично, тим більше, що співвідношення того, що в Польщі вважалась голодом, і те, що було в СРСР - просто не до порівняння.
                І я знаю новели Стефаника про голод і вам раджу їх почитати, бо явно не читали.
                Майте хоч трохи людяності, тим паче що самі не в розкошах зростали.

                  Гість: Добрый Лео

                  921.11.12, 19:37Відповідь на 8 від Богдан Бо

                  Я не вижу ничего плохого в том, чтобы помянув одних, помянуть и других, погибавших от голода в той части Украины, которая принадлежала другим государствам. А вот вспоминать голод в тех областях, которые принадлежали СССР и замалчивать факт голода в Польше, вот это неэтично. Или там погибали другие украинцы, о которых не нужно вспоминать? Они, по вашему, не достойны свечки?

                    1021.11.12, 19:38

                    24 листопада Україна та світ згадають мільйони вбитих геноцидом...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      20
                      попередня
                      наступна