хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Анна Музичук на чемпіонаті світу-2018 виграла п’яту партію посп

Анна Музичук зробила перший крок до 1/4 фіналу ЧС-2018 з шахів

Анна Музичук на чемпіонаті світу-2018 виграла п’яту партію поспіль 



/ ugra2018.fide.com

У Ханти-Мансійську, де триває чемпіонат світу-2018 з шахів серед жінок, сьогодні, 9 листопада, було зіграно перші класичні партії 1/8 фіналу.

Для випускниць Львівського державного університету фізичної культури – сестер Анни і Марії Музичук – партії за їх участю завершилися згідно з класичним для гросмейстерів найвищого рівня результатом: Анна здобула звитягу, маючи у своєму розпорядженні білі фігури, а Марія чорним кольором зіграла внічию, повідомляє офіційний сайт ЛДУФК.

Третьою суперницею Анни Музичук на світовому форумі у Ханти-Мансійську є титулована болгарка, екс-чемпіонка світу Антуанета Стефанова. Досвіду та майстерності обом гросмейстерам не займати, тож очікувалося, що українсько-болгарське протистояння буде складним як для Анни, так і для Антоанети. Однак з приємністю мусимо відзначити, що перша партія цей прогноз не виправдала. Галичанка, як то кажуть, на усі сто відсотків скористалася перевагою першого ходу і впевнено довела справу до перемоги. Причому зробила це не лише переконливо, а й достатньо швидко.

Антуанета Стефанова буквально не змогла вийти чорними з дебюту. За словами Анни Музичук, суперниця здивувала її, розігравши російську партію. «Не впевнена, чи грала Антуанета коли-небудь цей дебют, але я думаю, що вона не була добре готова до того варіанту, який я обрала. Уже на дев’ятому ході вона зіграла неточно, після чого я захопила просторову перевагу, і вже грати було легше білим», – сказала після партії Анна.

Дуже швидко, уже до 15-го ходу чорні виявилися в дуже важкій позиції, і білі успішно використовували всі плюси свого становища. Як наслідок, на 26-му ході, за кілька ходів до мату екс-чемпіонка світу Антуанета Стефанова визнала свою поразку.

Зазначимо, що це була п’ята перемога поспіль Музичук-старшої на звітному турнірі з моменту старту – приємний факт, але не більше. Адже чемпіонат світу проходить за нокаут-системою, тож тут кожен тур усі учасники розпочинають, що називається, з чистого листа. От і зараз, вигравши першу партію, Анні завтра необхідно чорними фігурами щонайменше не поступитися Антоанеті. Тому давайте не будемо нічого загадувати, а просто триматимемо за нашу Аню кулаки.

Так само, як і за її молодшу сестру Марію, яка сьогодні грала чорними проти Мобіни Алінасаб з Ірану (на фото), що стала справжнім відкриттям цьогорічного чемпіонату світу. Нагадаємо, Мобіна в першому колі обіграла німкеню Елізабет Пехч (1.5:0.5), а в другому виграла обидві партії у польки Моніки Сочко – 2:0. Була вона буквально за кілька ходів до перемоги і сьогодні. Іранська шахістка здобула перевагу після дебюту і методично нарощувала свою перевагу. У ферзевому ендшпілі білі були дуже близькі до перемоги, але Алінасаб помилилася, і Марії вдалося врятуватися вічним шахом після 49-го ходу Мобіни.

Тож будемо відверті – сьогодні Музичук-молодшій фантастично поталанило. А значить завтра, аби не гнівити долю, вона зобов’язана зіграти так, як вона вміє це робити в принципі. Сподіваємося, що так воно й станеться. Але знову ж таки, давайте не будемо нічого загадувати наперед, а просто будемо усіма своїми фібрами вболівати за наших улюблених красунь, які вміють грати у найдревнішу гру на планеті найкраще в світі!

До вашої уваги результати усіх перших партій 1/8 фіналу чемпіонату світу-2018:

Чжай Мо (Китай) – Цзюй Веньцзюнь (Китай) – 0:1

Йоланта Завадска (Польща) – Жансая Абдумалік (Казахстан) – 1:0

Наталія Погоніна (Росія) – Катерина Лагно (Росія) – 0.5:0.5

Анна Музичук (Україна) – Антуанета Стефанова (Болгарія) – 1:0

Дронаваллі Харіка (Індія) – Олександра Костенюк (Росія) – 0.5:0.5

Аліса Галлямова (Росія) – Лей Тінцзе (Китай) – 0.5:0.5

Мобіна Алінасаб (Іран) – Марія Музичук (Україна) – 0.5:0.5

Гулрухбегім Тохірджонова (Узбекистан) – Валентина Гуніна (Росія) – 1:0

 
 Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/11/09/anna_muzychuk_zrobyla_pershyy_krok_do_14_
finalu_chs2018_z_shahiv_1445059
2

Коментарі

110.11.18, 07:50