хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Про програми з аналізу гри в шахи на 2019 рік

5 кращих програм для аналізу шахових ігор у 2019 році

Комп'ютерні шахи дозволяють гравцям грати в ігри самостійно без людського керівництва, полегшуючи гравцям вправлятися і бути краще в грі, коли немає сильних супротивників.

З цією метою найкраще програмне забезпечення для аналізу шахових ігор, також відомих як шахові двигуни, було інноваційне не тільки для аналізу, а й для змагань, а також для забезпечення розуміння через дослідження людського пізнання.

Сьогоднішні шахові двигуни можуть перемогти навіть кращих шахових гравців у звичайних умовах, але все ще залишається певна сіра область сумнівів, чи може комп'ютер вирішувати шахи чи ні.

Шаховий движок - це алгоритм, що входить до складу програмного забезпечення, програми або машини шахового аналізу, але його користувальницький інтерфейс є окремою частиною, в яку шаховий двигун підключається в якості змінного модуля. Найбільш доступні комерційні шахові програми працюють на апаратних засобах PC-типу, але є й ті, що працюють на інших апаратних засобах, як телефони, які все ще сильніші за багатьох гравців.

Кращі шахові двигуни аналізуватимуть позиції шахового або шахового варіантів, прийматимуть рішення на основі кращих шахових рухів, вирішуючи, які дії робити, не обов'язково безпосередньо взаємодіючи з користувачем.

Ознайомтеся з нашими найкращими виборами для кращого програмного забезпечення для аналізу шахових ігор у 2019 році.

Найкраще програмне забезпечення для аналізу шахових ігор на ПК1Арена

Це безкоштовний графічний користувальницький інтерфейс для шахів, який допомагає вам аналізувати і грати в ігри плюс тест шахових двигунів. Він може працювати на Windows або Linux, і сумісний з протоколом I, II і UCI протоколів I і II, а також Chess960, DGTelectronic шахової дошки і DGT годинників плюс набагато більше.

Особливості включають простий у використанні і налаштовуваний інтерфейс, який можна налаштувати відповідно до особистих уподобань, 250 шахових двигунів, чиї сильні сторони відрізняються від дуже сильних або легких для переміщення (але деякі з них регульовані), підтримка вільних і загальнодоступних протоколів, детальний аналіз про Процес мислення двигунів шахів, унікальні особливості турніру, як, як двигуни змагаються один з одним, і ви можете грати в онлайн-ігри проти людей у всьому світі.

За допомогою Arena ви також можете автоматично аналізувати ігри та навіть друкувати їх на папері. Він поставляється з підтримкою EPD для легкого аналізу бази даних позицій і підтримки PGN для гри, так що ви можете бачити базу даних чітко.

Інші функції його багатомовний інструмент, який підтримує 19 мов для графічного інтерфейсу в Windows, і ви також можете побачити ім'я відкриття, використовувати відкриття книг, аналіз борту, і багато іншого.

Отримати програмне забезпечення шахів Arena

2Фріц

Це німецька шахова програма, опублікована ChessBase, яка поставляється з багатопроцесорним двигуном, поліпшеним інтерфейсом програми та базою даних з більш ніж 2 мільйонами ігор.

Fritz відкриває двері до світу нових веб-інструментів ChessBase, тому деякі з функцій, які ви можете насолоджуватися, включають:

  • Відео на вимогу з необмеженим доступом до всеосяжної бази даних, яка містить навчальні відеоролики з усіх аспектів гри, записані шоу та інтерв'ю серед інших.
  • Жива база даних з 8 мільйонами ігор, плюс ви можете отримати доступ до колекції серверних ігор одним клацанням миші
  • Навчання - ви можете перевірити, навчити та вдосконалити свої тактичні навички в будь-який час, використовуючи більше 34 000 навчальних завдань
  • База даних аналізу з більш ніж 200 мільйонами глибоко проаналізованих позицій плюс набагато більше
  • Спаринг-партнер, тренер і оновлені бази даних з доступом до онлайнового шахового сервера.
  • Режим "друг", який робить ідеальним партнером по тренуванню, щоб перевірити силу гри, час, який ви використовуєте, і вказувати на помилки, які можна покращити.
  • Чудовий огляд і кращий доступ

Отримати програмне забезпечення для шахів Фріца

3Макарони

Це сильний відкритий движок шахів, який пропонується безкоштовно, і доступний як для настільних, так і на мобільних платформах.

Stockfish незмінно займає перше місце або знаходиться на вершині більшості рейтингових списків шахового двигуна, і є одним з найсильніших двигунів з відкритим вихідним кодом у всьому світі. Він використовує до 512 ядер процесора в багатопроцесорних системах, з максимальним розміром таблиці перенесення 1 терабайт.

Можливості включають альфа-бета-пошук, біт-борди, велику глибину пошуку через більш агресивну обрізку і пізні скорочення руху, а також підтримку Chess960, а також багато іншого.

Програма походить від Glaurung, відкритого джерела шахового двигуна, випущеного вперше в 2004 році, і чотири роки потому, Costalba взяв на себе і перейменував його Stockfish, оскільки він був вироблений в Норвегії і приготований в Італії - Costalba італійський, і Romstad (творець Glaurung) - норвезька.

Stockfish потужний і набагато сильніше, ніж кращі людські гросмейстери. На відміну від більшості шахових двигунів, це відкрите джерело (ліцензія GPL), тому ви можете прочитати код, змінити його, внести свій внесок і використовувати його у своїх власних проектах.

Ви також можете запустити його в будь-якому місці, включаючи операційну систему Windows і на своїх смарт-пристроях, так що ви можете отримати шаховий аналіз світового класу, де б ви не знаходилися.

Отримати програмне забезпечення Stockfish шахи

4Гудіні

Це шаховий движок UCI під впливом двигунів з відкритим вихідним кодом. Версія Houdini 6 є другим топ-рейтинговим шаховим движком за основними рейтингами шахового двигуна, прийшовши лише на одне місце за Stockfish, і його стиль гри порівняний з романтичною епохою шахів, що мали атакуючий і жертовний стиль.

Перевага цього інструменту по відношенню до інших топ-шахових двигунів полягає в його обробці мобільністю штук, що робить його причиною того, що воно сприяє агресивній грі, яка намагається виграти всю гру.

Houdini не має графічного інтерфейсу користувача, тому вам потрібен шаховий графічний інтерфейс для запуску двигуна, але його версія 5 використовує калібровані оцінки, в яких показники двигунів безпосередньо співвідносяться з тривалістю виграшу конкретної позиції.

Цей сучасний шаховий движок для Windows поєднує в собі видатну позиційну оцінку з найскладнішим алгоритмом пошуку. Худіні, назва, було дано через позиційний стиль двигуна, його завзятість на жорстких позиціях, і здатність захищатися і втекти, іноді найменшими полями.

Отримати програмне забезпечення Houdini chess

5SCID

SCID виступає за Шахову інформаційну базу даних Шейна і є додатком з відкритим вихідним кодом, який корисний у Windows, для перегляду та утримання величезних баз даних шахових ігор, з функціями, порівнянними з популярним комерційним шаховим програмним забезпеченням.

Це потужне програмне забезпечення аналізу шахів має багато функцій, таких як взаємодія з двигунами XBoard, включаючи Crafty і GNU шахи, і UCI двигуни, як Fruit, Rybka і Stockfish. Ви можете грати проти людських опонентів або комп'ютерних супротивників, плюс його функції бази даних включають Дерево переміщення зі статистикою, Загальний пошук кінцівок, позицій або гравців, а також інформацію про гравця та фотографії.

SCID має базу даних 1, 4 мільйона ігор, і це швидко, тому що він зберігає шахові ігри у своєму власному форматі компактної бази даних, але також підтримує портативні ігрові позначення.

Цей інструмент є відкритим додатком для перегляду, редагування та керування колекціями шахових ігор, а також багатоплатформним програмним забезпеченням, яке може працювати на Windows та інших операційних системах.

Отримати програмне забезпечення SCID для шахів

Ваш список улюблених програм для аналізу шахів? Повідомте нам, залишивши коментар у розділі нижче.

2

Коментарі

11.12.21, 17:41

Ви знаєте сучасні програми для написання текстів. ?
Колись були такі алгоритми, а що відомо сьогодні про цей напрямок експериментів?