Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

іРуся

49 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 40-58 років

_R

_R

Про Фаріон

Дивує ситуація з Фаріон, дикість суспільства, ЗМІ і СБУ.

Хто така Фаріон?
В загальному доступі написано, що вона "український мовознавець, педагог, науковець, блогер, політик, громадська діячка" ( з вікі).

Мовознавець, педагог, науковець вважає, що українську мову мають знати і українські військові.

Це щось ненормальне? А що вона має казати? Мала сказати, що нормально, коли громадяни не знають мови на четвертому десятку незалежності України? Мовознавець захищає мову. Вона і повноцінним студентом не могла вважати того, хто завалив якийсь залік, бо його чекало відрахування з навчального закладу або ж таки необхідність здати цей клятий залік. Це в неї професійне: здав або не здав, знаєш чи не знаєш, повноцінний студент чи не повноцінний.

Військові, які грубо відповіли, то це таке... Я вважаю, що це неправильна реакція і відповідь мовознавцю, педагогу і науковцю. Вона робить свою роботу - захищає мову. Завдання військових захищати цю мову, цю країну, цю мовознавцю і цих громадян від "денацифікації", гвалтувань і вбивств. Військовим важко, можна сказати, що їм зараз важче, ніж будь-кому. Можливо не всі знають мову, можливо когось образили її слова - це я можу зрозуміти. Я не можу зрозуміти тупої публіки в соцмережах і ЗМІ. Вони проти того, щоб українці знали мову чи проти того, щоб мовознавець її захищала?

Я розумію, що в соцмережах і ЗМІ є люди, які не знають чим має займатися кожен на своєму місці, що їх навіть дивує, що папа римський закликає до миру, не закликає вбивати - в нього робота така. ЗМІ не для того, щоб істерити, а для того, щоб подавати інформацію максимально широко і зрозуміло. Вважаю, що некомпетентність журналістів і нездатність правильно і широко подати інформацію розгойдує суспільство.

Дивує СБУ, яка ніби відкрила справу на Фаріон. А де вони були, коли був захоплений енергетичний ядерний об'єкт України N1 (ЗАЕС)? Мене цікавлять дії СБУ щодо запобігання цьому, цікавить розслідування причин захоплення.

А Фаріон мовознавця. Її завдання говорити, мати свою професійну думку. Можливо вона навіть має право на помилку, сказавши щось не дуже обережно.

PS
Навряд чи таке буде, але я би був трохи щасливіший і була б щасливіша країна в ЧАС ВІЙНИ, якби Фаріон і військові порозумілися після всіх інформаційних штормів в ЗМІ.
10

Коментарі

117.11.23, 15:40

На самом то деле Фарион выразилась правильно.
Это показали в эфире 5-го канала, где повторили прямую речь. Она ведь не дура. Профессорша! И она сказала всё чётко. Что если вы не говорите на украинском, то называйте себя русскими. Так и сказала! Не россиянами! Не рузьге!
Но украинские СМИ всё это задвинули со словом россияне. Получается что Фарион выгнали из универа за правду-матку. Теперь придётся опросить всех русскоязычных на фронте - считают ли они себя русскими по национальности. Ведь такой графы в Паспорте давно нет. Там все - граждане Украины. Но с национальностью каждый определятся сам. Например, у евреев она по матери или бабушке. У славян - по отцу.

    217.11.23, 15:41

    де юре вона права, але форма в якій вона все це подала це лютий пиздець. всяке бачення можливо по різному виразити.

      317.11.23, 15:47Відповідь на 2 від ЙожеГФТуманэ

      де юре вона права, але форма в якій вона все це подала це лютий пиздець. всяке бачення можливо по різному виразити.Права, потому что использовала правильное слово - "русские". Да они русские и говорят на русском. Но они не "россияне", не из какого то легиона перебежчиков ЛСР, а граждане Украины. И вот на этой словесной закрутке украинские СМИ запудрили мозги себе и остальным.

        417.11.23, 15:49Відповідь на 1 від The Martian

        Суть в тому, що вона не вирішує зараз нічого в плані мови, якщо хтось говорить мовою росії, то таке. Війна прийшла раптово і не дала можливості вивчити українську мову всім, хто був призваний чи пішов добровольцем.

        Вона може вважати когось, ким хоче. Але вона не перша, не друга, не третя і навіть не сота особа в державі.

          517.11.23, 15:50Відповідь на 2 від ЙожеГФТуманэ

          де юре вона права, але форма в якій вона все це подала це лютий пиздець. всяке бачення можливо по різному виразити.Які запитання - такі і відповіді.
          Журналісти - наше все.

            617.11.23, 15:53Відповідь на 5 від _R

            вона могла сказати що поважає їх як захисників вітчизни, але не розуміє чому вони спілкуються на мові агресора.

              717.11.23, 15:53

              Меня она сейчас особо не парит.
              Даже ее оскорбления не трогают.
              Что в ней есть - лайно, тем она и делится.
              Но зато она еще в 2013 поделила границы Украины по языку, а потом пуйло исполнил ее слова - так "случайно" совпало.
              И все 10 лет ее ни снбо, ни сбу, ни депутаты, ни президенты не замечали - вот это интересно.
              А тут вдруг заметили. Как это?

                817.11.23, 15:56

                Та я тебе прОшу! Треба ж було чимось відволікти нашу диванну сотню, поки приймався бюджет держави, в якому видатки вдвічі перевищують прибутки. От і знайшли тему. Бо мова - то таки маркер! А частина нашого суспільства реагує на такий маркер, як бик на червону ганчірку. І тут не до бюджету та інших недоглядів

                  917.11.23, 15:59Відповідь на 7 від JSanders

                  Меня она сейчас особо не парит.
                  Даже ее оскорбления не трогают.
                  Что в ней есть - лайно, тем она и делится.
                  Но зато она еще в 2013 поделила границы Украины по языку, а потом пуйло исполнил ее слова - так "случайно" совпало.
                  И все 10 лет ее ни снбо, ни сбу, ни депутаты, ни президенты не замечали - вот это интересно.
                  А тут вдруг заметили. Как это?
                  Це явно московитський наратив

                    1017.11.23, 16:00Відповідь на 8 від nasinynka

                    Та я тебе прОшу! Треба ж було чимось відволікти нашу диванну сотню, поки приймався бюджет держави, в якому видатки вдвічі перевищують прибутки. От і знайшли тему. Бо мова - то таки маркер! А частина нашого суспільства реагує на такий маркер, як бик на червону ганчірку. І тут не до бюджету та інших недоглядівДуже правдоподібно.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      6
                      попередня
                      наступна