хочу сюди!
 

Sveta

34 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Лівела і мільярди

Дмитро Гнап, Олександр Акименко, Анна Бабінець, для УП

Я не радив би вам робити ім’я на цій темі. Якщо люди, які стоять за “Лівелою”, зрозуміють, що ви взнали те-се, п’яте-десяте… Ви ж знаєте скільки прикрих випадків трапляється з журналістами… “– дає пораду наше джерело. 

Ця людина просить не називати ні її посаду, ні прізвище. Вона добре обізнана, як була влаштована кухня цієї грандіозної оборудки з імпорту нафтопродуктів. Тому, анонімність – принципова вимога джерела.

“У “Лівели” був один офіс в Києві – чисто представницький, і декілька офісів робочих - в Полтаві та Кременчуці. Але, з таким же успіхом вони могли бути в Харкові або Одесі. Для цієї схеми абсолютно байдуже, де знаходиться офіс. Все, що потрібно було для того, щоб “Лівела” працювала: ноутбук, автомобіль, та печатка. І судове рішення, зрозуміло, яке звільняло фірму від сплати податків. Потім, часто поштою, підписувалася угода з клієнтом і все! Далі вже завдання бухгалтера: миттєво перевести гроші з одного рахунку на інший.”  "Лише у однієї “Лівели” рахунки були відкриті в десяти банках. Всі мультивалютні: гривня, долар, євро, рублі. А крім “Лівели” було ще понад п’ятнадцять подібних структур. Все працювало як швейцарський годинник. Навіть така дрібниця, як водії, теж була врахована: набирали професійних автогонщиків. Тому що, ставилося завдання: встигнути в пункт призначення будь-що”. 

Шалені швидкості для власників “Лівели” були звичним явищем. За п’ять місяців минулого року компанія встигла ввезти в Україну і розмитнити близько одного мільйона тон нафтопродуктів. Кожен другий літр бензину, проданий тоді на українських заправках – пройшов через руки менеджерів “Лівели”. 

При цьому, саму “Лівелу” не можна називати трейдером в нормальному розумінні слова. Експерт паливного ринку Сергій Куюн каже: “Це швидше решето, через яке проходило пальне, а податки залишалися в компанії”.

11

Коментарі

125.10.11, 16:18

Да , багато буде роботи для нової влади. Скільки мільярдів йде по кишеням. !!!
Україна багатюща країна, головне відсторонити бізнес від влади і тоді народ заживе краще!!!!!!!!

    анонім

    225.10.11, 16:28

    У власти ОПГ. Ливела вершина огромного айсберга.

      Гість: lyo Dnepr

      325.10.11, 18:03

      И откуда ж будут средства в бюджете, если у власти владельцы таких вот ливел, а всех остальных бизнесменов разоряют?

        425.10.11, 18:16

        Гм, и на хрена я плачу свои несчастные налоги?

          525.10.11, 18:31

            625.10.11, 18:36

            У власти шакалы и черти. Я требую ответственности каждого!

              Гість: Лютый Гриня

              725.10.11, 19:17

              Прийшли в парламент, щоб бути безнаказанними і творити свої чорні діла .
              їх вже давно треба

                825.10.11, 19:28

                Воры в законе!

                  925.10.11, 19:33Відповідь на 4 від rutzit

                  Кому на ремонт,кому за ікру.Влада гроші на вітер не кидає.

                    1025.10.11, 20:02

                    До речі Тимошенко знала про існування "Лівели", але не перешкоджала її діяльності, і цим самим впливала на ціни ринку нафтопродуктів. Два заводи, після діяльності "Лівели" заявили про можливість продажу активів, а сама Тимошенко на початку вересня 2007 пропонувала побудувати в Україні два нових НПЗ для переробки каспійської нафти з глибиною переробки нафти 90%.Як на мене то дуже грамотно, використовувати сили супротивника для рішення тактичних завдань, але якщо врахувати, що з того нічого не вийшло, а держава зазнала збитків, то можливо було б попробувати її закрити, хоча це було не в її компетенції.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна