хочу сюди!
 

Оксана

39 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Ще одне покоління - і буде те саме, що в Донецьку

Донеччанин Владислав Кириченко став мільйонером у Москві. Чотири роки тому повернувся в Україну



Народився я в місті Горлівка на Донеччині.
Три роки жив з дідом-бабою, потім батьки забрали у Донецьк. Там тоді вже не говорили українською. Українська на Донбасі зникла після війни. Мої баби ще не розмовляли російською. Я по мамі в п'ятому поколінні донецький. Справжній донецький. І говорю так, як говорили баба, прабаба і прадід. Українською.

В мені замолоду була дивна суміш комуністичного ідеалізму з українським націоналізмом. Тата викликали в школу, казали: "Що ж ви - комуніст, а дитина ваша сповідує якісь націоналістичні погляди?". А мені, дитині, було дивно, чому моя баба вживала незрозумілі українські слова. У років 6 мене взагалі заклинило, коли вона сказала: "На Різдво тітка приїде". Яке Різдво? Що за Різдво? Хрін його знає. Я знав 7 Листопада, Новий рік, 8 Березня.

Я сформувався як російськокультурна людина. Донецьк у 1970-х - цілком російськомовне місто, жодної української школи.

В 16 років поїхав у Москву, бо хотів бути космічним біологом, наукою займатися. А київський університет випускав тільки вчителів біології і хімії.

56

Коментарі

16.06.12, 05:17

    26.06.12, 07:46

    Страшно читати. Усвдомлювати, що це правда, ще страшніше. Це кажу вам я- російськомовний з польськими коріннями громадянин України. У мене відчуття, що я більший українець ніж тіж ті, хто за походження є таким. Наприкінці 60-х у Ризькій школі міліції (Латвія) мене інакше, як "самостійний" не називали. Я тепер зрозумів чому місцеві латиші, слухачі школи зі мною товаришували.Дуже прикро стає, що особисто я помилився у Ющенкові. А такі були надії та сподівання. У грудні 2004 року на персональній виставці карикатур до мого 60- річчя у будинку спілки художників України, я оприлюднив анкету, у якій зазначив: "Моя державна мова - ураїнська. Мій президент України - Ющенко" А що вийшло? Для колишньго міліціонера, який саджав злочинців за грати, президентом став двічі засуджений за пограбу-ня.

      36.06.12, 08:31

      Дякую за об"єктивність!

        46.06.12, 08:35

        Ми повинні один висновок зробити - ми у розбитого корита(( у всіх сферах (( і лише ою"єднавшись,усвідомивши цю страшну правду,- змогли би зрушитися в правильному напрямку(( тому що все що тепер - це ІМІТАЦІЯ ПО ІНЕРЦІЇ(((
        Дуже сумно.

          56.06.12, 08:38Відповідь на 2 від VChmyriov

          не в помилці діло, люба влада без контролю злочинна, та ще й бухгалтер почав себе почувати царем, мало хто витримував мідні труби, не потрибно було Майдану расходитись, а потрибно було создавати потужні громадськи організації, контролюючи владу, а тепер тіки у зада можемо себе поцілувати, та шукати винних.

            66.06.12, 09:07

            читаю і усвідомлюю, наскільки тут все правдиво і сум бере...

              76.06.12, 09:54

              Цікаво! Нагальне: 1) в нас усі на всіх наживаються; 2) У нас суцільна імітація.

                86.06.12, 10:40

                "Неправда, що українці не купують, бо бідні. У мене є знайомі олігархи, які ніколи нічого не купують. Качають тому, що це - принцип. Просто патологічно жадібні."
                Стосовно жлобства і безпринципності українців - тяжко не погодитися. Кругом і поряд, кожного дня.Дзеркало не виновате.

                  96.06.12, 11:39

                    106.06.12, 12:16Відповідь на 2 від VChmyriov

                    Дякую, що ви є і з нами.
                    Не в Ющенку справа - люди чекали мани від нього, а треба самим діяти! Самим!

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      6
                      попередня
                      наступна