Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Лариса

52 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 38-57 років

Що треба знати коли Президент України Янукович. №3

У Вас проводять обшук

Необхідно відразу відмітити, що обшук - подія дуже неприємне і психологічно важка. Тому - спокій, спокій і ще раз спокій.

Тільки максимально зібрана людина може витримати таке випробування з мінімальною шкодою для себе і своїх близьких.

ЗАКОННО АБО НІ?

Якщо до вас прийшли з обшуком, передусім упевніться в повноваженнях тих, що прийшли. Зажадайте пред'явлення посвідчень особи і запишіть всі їх дані П.І.Б., посада номер посвідчення і тому подібне).

Зажадайте пред'явити постанову на обшук. Обов'язково зверніть увагу на правий верхній кут цього документу. Там має бути санкція суду. Якщо такої немає, то можливі наступні варіанти.

- ОБШУК НЕЗАКОННИЙ. Вимагайте понятих письмово засвідчити факт відсутності санкції. Висловлюйте протест, який має бути занесений в протокол обшуку (ч 2 ст. 188 КПК України).

- ОБШУК ЗАКОННИЙ на підставі ч. 1 ст. 177 УПК України. У ній сказано що у випадках, що не терплять зволікання, слідчий має право проводити обшук і без санкції суду, але з обов'язковим повідомленням голови суду протягом доби. В цьому випадку необхідно перевірити наявність в постанові обгрунтування невідкладності.

10

Коментарі

13.06.11, 20:48

    23.06.11, 21:01

    Слухайте, а самі менти знають ці правила? Бо складається таке враження, що у них, як в анекдоті - є форма - іди, заробляй собі зарплату, як можеш. Сьогоднішня новина про те, як неповнолітнього хлопчака допитували без відома батьків, і після цього усі провини він "узяв на себе". І тим покидькам в погонах нічогісінько не було!

      анонім

      33.06.11, 21:40Відповідь на 2 від ЯКриворожанка

      Они отлично знают, но ляпов хватает....Когда в материалах дела, я вычитал, что некоторые опознали меня по фото в паспорте, а в протоколе обыска, описи излученных, паспорта не оказалось, то я немного пожал следователя, так как смело мог предъявить ему кражу моих документов.....Но они так в моих деяниях криминала не нашли , поэтому срок получил по оправдательному, но знания полученные на "Основах государства и права" позволили избежать пыток , поэтому благодарность Виктору за ликбез, некоторым может пригодится

        43.06.11, 21:50

          54.06.11, 01:22Відповідь на 3 від анонім

          Они отлично знают, но ляпов хватает....Когда в материалах дела, я вычитал, что некоторые опознали меня по фото в паспорте, а в протоколе обыска, описи излученных, паспорта не оказалось, то я немного пожал следователя, так как смело мог предъявить ему кражу моих документов.....Но они так в моих деяниях криминала не нашли, поэтому срок получил по оправдательному, но знания полученные на "Основах государства и права" позволили избежать пыток , поэтому благодарность Виктору за ликбез, некоторым может пригодитсядай бог, чтоб не пригодился: но сейчас никто не застрахован

            Гість: Світанок

            64.06.11, 13:13

            Дякуємо Корисна інформація.

              Гість: slana90

              75.06.11, 13:22

              Дійсно ЦЕ потрібно знати!!!