Про співтовариство

Ласкаво просимо до гурту, у цей дивовижний світ неймовірного, яке знаходиться поряд - його тільки треба побачити. Розміщуемо цікаві статті, фото, відео, музику - все, що нам цікаве , все, що відбуваеться у нашому житті. Ділимося чудовим і прекрасним....

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

НЕЙМОВІРНЕ ПОРУЧ

Єгипет – дивовижна культура.

Стародавній Єгипет – дивовижна культура. Пам’ятники того часу, такі як Великі піраміди та Сфінкс, викликають у людей благоговіння і сьогодні. Інтерес дослідників викликають і давньоєгипетські папіруси. Адже Єгипет — одна з ранніх культур, представники якої вели докладні записи про все, що відбувається.

Але і сьогодні вченим відомо далеко не все про секрети стародавнього Єгипту, і дослідники продовжують робити дивовижні відкриття. А у цій статті ми розповімо, що зараз відомо науці про життя в Стародавньому Єгипті.


Метеоритне залізо

 

У єгипетському місті Гіза 1911 року археологи знайшли гробницю, в якій зберігалося дев’ять металевих намистин. Неймовірно, але виявилося, що намистини з’явилися на 2000 років раніше, ніж у Єгипті почали виплавляти залізо. З того часу історики ламали голову над тим, звідки стародавні єгиптяни взяли залізо для намистин. Єгипетський ієрогліф, яким позначали залізо, буквально перекладається як «метал неба», що дає дуже гарне посилання до розуміння його походження.

Через рідкість металу він в основному асоціювався з багатством і владою. З нього в основному виготовляли ювелірні вироби та дрібнички для королівської сім’ї, а не зброю, як це було прийнято пізніше. У 1980-ті роки хімічний аналіз показав, що рівень нікелю в намистинах був схожий на той, що зустрічається в метеоритах. Так, у єгиптян за тисячі років до того, як навчилися виплавляти цей метал, з’явилося залізо. Це також може пояснити таємницю кортика Тутанхамона, виготовленого із заліза та золота.

Релігійні татуювання...[ Читати далі ]

У якому будинку ви повинні жити, згідно зі своїм знаком Зодіаку

  • 04.01.24, 20:50

Наш будинок – наша фортеця. Кожен з нас мріє про власний затишний будиночок. І кожен бачить його по-своєму. Але яким повинен бути він – будинок мрії? Пропоную вашій увазі досить незвичний, але дуже цікавий гороскоп. Він розповість, яке місце найбільше підходить вам за характером і астрологічними особливостями.

Виявляється, місце, де людина буде відчувати себе затишно і комфортно, можна визначити по Знаку Зодіаку. Багато хто відчуває себе в безпеці, перебуваючи за кам’яною стіною і ровом, а іншим достатньо дерев’яних різьблених дверей. Знайти своє гніздечко, яке стане відображенням вашого характеру, допоможе цей гороскоп.

Овен


Авантюризм, вируючий в крові впереміш з кипучою енергією, посилює бажання Овнів жити в місці, повному можливостей. Однак обов’язково умова, що у великому місті у них буде особиста власність – оброблений за останньою модою будинок повинен тамувати потреба Овнів в зручностях. Представники цього Знака Зодіаку, незважаючи на свою палкість, – досить домашні люди, які люблять тепло, затишок і комфорт. 

[ Читати далі ]

Звички, що виснажують....

  • 02.01.24, 17:54


7 емоційно виснажуючих звичок, які підривають ваше здоров’я

Можливо, ви теж стикалися з таким станом, коли не хочеться абсолютно нічого і на душі порожнеча – жодних емоцій, переживань та сподівань на світле майбутнє. І навіть якщо в цей час до вас звернеться близька людина, то ви, швидше за все, проігноруєте її прохання або пообіцяєте щось вигадати, аби вона від вас тільки відстала.

Чому так відбувається і які саме звички призводять до емоційного виснаження, негативно впливаючи і на ваш фізичний стан, поговоримо далі.


1. Безлад у домі та голові...
[ Читати далі ]

Фантастичні творіння природи та людських рук

  • 30.12.23, 18:01
Спробуйте вгадати, що це за барвиста цегла неймовірних відтінків? Адже це брусок дерева!



У підвалі розрісся гриб у вигляді гіллястого дерева...[ Читати далі ]

Фортуна не просто посміхнулася, а обійняла за плечі

  • 28.12.23, 08:59

Буває, живеш собі спокійно, ні про що не підозрюєш і раптом трапляється… ні, не неприємність, а навпаки, майже диво. Раптове везіння, збіг, випадковість – як це не назви. У такі моменти ми і знаходимо посеред тротуару коштовність, купуємо щасливий лотерейний квиток або просто виявляємо у замовленні безкоштовну подвійну порцію улюбленого соусу. То чому б не зробити фото і не розповісти про таку удачу всьому інтернету?

“Теща сказала, що приїжджала в гості, поки ми з дружиною працювали, і заховала під ліжко трохи банок з огірками, помідорами, компотом”


«А потім я вирішив витягнути килим і дістати компот заразом. Ось дістав. Чудова вона жінка».

«Ніколи не вірив у подібні історії. Але нещодавно купив стару книгу, і коли відкрив її, з корінця випала така дрібниця. Це намисто з 12-каратного золота».

[ Читати далі ]

Помилки будівельників і дизайнерів...

  • 26.12.23, 23:24

Ні для кого не секрет, що за багатьма будівельниками та дизайнерами потрібний нагляд, інакше вони таке творять, що їхні твори можна демонструвати в добірці маразмів. Але й у разі невсипущого контролю можна допустити промах, який у майбутньому може призвести до несподіваних та неприємних наслідків. Наприклад, скляна баня на ліхтарному стовпі може спрацювати як збільшувальне скло і підпалити що-небудь.

Ми хочемо показати 18 прикладів будівельних та дизайнерських маразмів, від яких зовсім не смішно, тому що через них справді можна постраждати.

Пандус для візочників-екстремалів



А це пандус, який раптово перетворюється в сходи...[ Читати далі ]


Різдвяні історії ...

  

Різдвяні історії на картинах талановитої художниці відомої на весь світ . яка живе в селі Черняхівка -Людмили Тафійчук. Несемо щастя в душі.

[ Читати далі ]

Дивні речі...)))

  • 23.12.23, 12:39

Жентльмени вірять на слово, точніше, змушують решту думати, що вони так роблять, чим і користуються. Тому люди розважливі вимагають матеріальних підкріплень та фактів, а ще краще – фотографій. А то брехати і написати в цих ваших інтернетах кожен другий може, і кожен третій намагається. Але ми не такі, у нас із доказами все гаразд! А вони знадобляться, бо якби не фото, то ніхто б у більшість цих речей не повірив.

“У наборі попалася вилка, яку не проштампували на заводі”

Рожевий голуб ходить вулицею в Лондоні...

[ Читати далі ]

Варто відірвати погляд....

  • 20.12.23, 09:55
Ніби нічого особливого, але все одного варто відірвати погляд, адже намагаєшся зрозуміти всю чарівність та величність. # 1. Хто б був не проти такої теплої шубки?



# 2. А цей собака ніби з казки про велетнів...[ Читати далі ]

Ось так штучний інтелект бачить Львів

  

Ось так штучний інтелект бачить Львів у стилі LEGO.

[ Читати далі ]