Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

lykasha

51 рік, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 38-50 років

Шверінський замок, Німеччина

 




Шверінський замок, Німеччина



Шверінський замок в Німеччині – архітектурний шедевр, що складається з 653 кімнат і десятків гострих веж.
Він розташований на острові посеред озера Шверін, звідки відкривається приголомшливий краєвид на воду.
Перші згадки про цитадель на невеликому острові посеред Звіриного озера (нині Шверінське озеро) відносяться до Х століття, коли в цих краях проживало слов’янське плем’я ободритів, а попередник міста Шверіна називався Зверін.
У 1160 році герцог Генріх Лев розгромив повстання слов’ян-язичників, убив їх короля Никлота й почав зміцнювати замок. Сьогодні пам’ятник Ніклоту встановлений в центрі Шверіна, його ім’ям названі вулиці в мекленбурских містах, а сам він вважається основоположником правлячої династії князів Мекленбурга.
Шверінський замок в Німеччині в його нинішньому вигляді порівняно молодий – він з’явився тут лише в середині XIX століття. П’ятикутна центральна будівля поєднала в собі елементи готики, бароко й Ренесансу, увагу в центрі фасаду привертає кінна статуя Ніколта, а вінчають замок численні вежі й башточки.
Навколо замку розкинувся мальовничий англійський парк з тінистими гаями, терасами, оранжереями й скелястими гротами, що додатково надає палацу романтичну атмосферу лицарського замку.
Кілька більш старих фортець були розташовані на замковому острові, де зараз стоїть Шверінский замок.
Найстаріші сліди датуються 942 роком, хоча археологи впевнені, що в цьому районі протягом тисячоліть жили люди.
В цілому Шверінському замку кілька сотень років. Коли він був побудований і відновлений в 19 столітті з використанням частин старого замку (особливо тих, що були побудовані в епоху Відродження), які були інтегровані в нову будівлю.
Нові частини, такі як знаменита велика вежа, золотий купол і передній портал, датуються 1847-1857 роками.
Двір Великого герцогства Мекленбург-Шверінского переїхав в замок у травні 1857 року.
Шверінський замок в Німеччині був спроектований більшою мірою Георгом Адольфом Деммлером, архітектором, який був членом суспільства всесвітньо відомих прусських майстрів-будівельників: Семпера, Штюлера і Шінкеля.
Семпер (який побудував всесвітньо відому Опера Земпера в Дрездені) фактично спланував велику вежу Шверінского замку, в той час як Штюлер є архітектором фасаду тієї сторони, яку замок показує місту.
Шверінского замок був побудований на місці більш старої будівлі.
Це місце було дуже символічним, тому що протягом сотень років на острові в Шверінському озері була фортеця. Шверінского замок, яким ми його бачимо зараз, був побудований, тому що старий був ледь придатний для життя і, крім того, не підходив для Великого князівства.
Старий замок був в такому поганому стані, що батько князя Фрідріха планував повністю знести замок і побудувати новий палац в декількох сотнях метрів від острова.
У 1842 році батько Фрідріха Франца II раптово помер від пневмонії.
Фрідріх був студентом юридичного факультету в Бонні, лише в 19 років він відразу став великим князем Мекленбург-Шверинским.
Молодий великий князь Фрідріх нарешті вирішив побудувати свій замок прямо на старому замковому острові й залишити деякі частини старої фортеці.
Цей замок повинен бути знаком для всіх, хто його бачив: Шверінський замок в Німеччині – це місце, де царювала королівська сім’я Мекленбург-Шверін цілу вічність, і вони будуть правити Мекленбургом, незважаючи на важкі часи, які переживало дворянство в Німеччині.
Легенда про Петерманхена.
Маленький Петерманхен – це маленький добродушний домашній дух, який, як кажуть, живе в Шверінському замку. Маленький дух, можливо, всього в кілька футів висотою, часто описується як той, що несе багато ключів та бродить тунелями під замком й відкриває будь-які двері.
В інших описах Петерманхена у нього є ліхтар, меч або кинджал.
Він також вважається хранителем і сторожем замку, нагороджуючи тих, хто чесний і добрий. І навпаки, дух покарає або віджене злодіїв і зловмисників.
Кажуть, що чутно як дух гуркоче і стукає ночами. Зображення його можна побачити на дверцятах шафи в замку.
Однак існує і ще одна легенда, за якою в замку бродить привид зачарованого принца. Багатий спадкоємець земель випадково вбив священика і після накладеного прокляття перетворився в маленького гнома, що лякає самотніх туристів.
Багатохто розповідає, що в темряві проступають контури сивочолого дідуся, одягненого в немодний одяг, який гримить зв’язкою ключів. Частенько він заговорює з відвідувачами й просить зняти чари його, але поки ніхто не зміг повернути йому колишній вигляд.
Петерманхен звик міняти колір свого одягу відповідно до подій, які відбудуться. Більшу частину часу він одягнений в сірий колір, але коли була війна, він одягав червоний, і був чорним щоразу, коли хтось помирав. Жодне міське свято не обходиться без зображення духу, а його ім’ям названі не тільки прогулянкові катери й екскурсійні автобуси, а й один із сортів місцевого пива.
Парк Шверинского замку.
У парк можна потрапити, пройшовши повз кам’яні гроти або оранжереї замку, правда, в самих гротах неприємно волого і не особливо гарно пахне.
По дорозі зустрінеться чимало витончених кованих лавок під пишними деревами.
У внутрішньому дворику розташований красивий фонтан, трохи зелені й сходи в замок з перилами дивного й красивого кування.
Парк являє собою італійський садок на англійський манер, в центрі якого знаходиться оранжерея.
У парку розташовані чудові скульптури в стилі бароко.
Через відкритий парк протікає широкий невеликий потік, далі, в глибині, прямо посеред потоку побудовано кілька фонтанів і драбинки, на яких гріються качки. Годувати їх, правда, заборонено.
Оранжерея замку Шверина.
Шверінський замок в Німеччині має казкову оранжерею.
Вона розташована прямо поруч із замком і була побудована в 1853 році.
Засклена оранжерея знаходиться під входом в головну вежу замку. На даху, де знаходиться історична пам’ятка «Статуя Вікторія», розташована розкішна тераса. Сходи, що ведуть на терасу, були відновлені в 1994 році за підтримки Німецького фонду охорони пам’яток.
Над оранжереєю між двома статуями встановлений сонячний годинник.
Сьогодні в оранжереї круглий рік можна помилуватися різними рослинами, що з’явилися тут ще з моменту виникнення замку. Найвитриваліші знаходяться під відкритим небом у невеликому парку.
У самій будівлі замку з 1961 по 1994 роки перебував шкільний спортзал і комора, але оранжерея була не зворушена і тому прекрасно збереглася до сьогоднішнього дня. У теплу пору року тут працює ресторан.
Легкий, повітряний, немов ширяє над водною гладдю Шверінський замок в Німеччині схожий на казку, що ожила, – саме таким міг би бути замок Сплячої красуні або Попелюшка, яка поспішає на бал. Не випадково за романтичний вигляд замок називають «Нойшванштайн півночі».
(з мережі)


  




7

Коментарі

116.02.24, 12:09

    216.02.24, 13:11

    Яка краса!
    Слов'янський етнос самий великий в Європі.

      316.02.24, 15:57Відповідь на 1 від Вурдалак

        416.02.24, 15:57Відповідь на 2 від Hagal

        Яка краса!
        Слов'янський етнос самий великий в Європі.