Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Пікантних факти про білизну...

Можна бути хорошим інженером і конструювати літаки, але осоромитися, створюючи бюстгальтер

 

 

Коли фінансовий магнат, авіаінженер та режисер Говард Хьюз вирішив зняти фільм «Поза законом» (1943), зіркою кінострічки стала Джейн Расселл. А ще точніше, її груди. У фільмі було так багато сцен, де камера зупинялася на декольте актриси, що Говард Хьюз вирішив розробити для дівчини бюстгальтер, який ще більше наголосить на її природній красі.

Проте створювати жіночу білизну виявилося складніше, ніж конструювати літаки. Коли Хьюз придумав перший пушап на кісточках і приніс його актрисі, виявилося, що він дуже незручний. Але сперечатися з багатим та впливовим режисером Джейн Расселл не стала. І потай носила на зйомках свою власну білизну, відрегулювавши лямки бюстгальтера та підв’язуючи його тканиною. Призналася в цьому вона лише через 42 роки.

А зручний бюстгальтер пушап створила 1964 року жінка — Луїза Пуар’є.


Чоловіки також були жертвами моди

 

У XIX столітті з’явилися знімні стоячі коміри для чоловіків, які можна було міняти щодня, замість того, щоб щоразу одягати чисту сорочку. Однак зручний на вигляд винахід виявився дуже небезпечним: через свою жорсткість коміри могли передавити сонну артерію і призвести до летального результату.

Збоку це виглядало цілком безневинно: джентльмен приходив у клуб, випивав пару келихів портвейну чи іншого напою і починав клювати носом, поклавши голову на груди. І коли оточуючі помічали, що щось не так, було вже пізно: модний аксесуар перетискав шию та позбавляв життя.

Прикраса у вигляді шийного обруча (гривна) була відзнакою і одночасно платіжним засобом


Шийний обруч зазвичай робили із дорогоцінних металів. Часто він не застібався, але іноді міг з’єднуватися гачками, кільцями та декоруватися дорогоцінним камінням. Подібні прикраси носили багато народів: скіфи, сармати, римляни, слов’яни, скандинави та фракійці.

Часто гривну (у римлян вона називалася торквес) вручали на відзнаку та високий статус. Цю прикрасу носили як жінки, так і чоловіки. Оскільки він мав жорстку форму, зняти його було непросто. Знайдені розрубані на частини торквеси вказують на те, що їх використовували іноді замість грошей.

Коли сировину для жіночих панчох пустили на парашути, жінки влаштували бунт


У 1939 році було створено нейлон, і компанія DuPont почала випускати нейлонові панчохи, які користувалися шаленою популярністю у жінок: за день розкуповувалося до 4 млн пар. Однак почалася Друга світова війна, завод переобладнали, щоб випускати з нейлону вже парашути та авіаційні шнури. Це викликало серед жінок так звані нейлонові бунти, коли до 40 тис. жінок стояли в черзі, щоб купити панчохи. Ті, кому так і не вдалося придбати собі пару, за допомогою кремів та лосьйонів малювали на ногах лінії шва, щоб створити видимість панчох.

Якби не було багатих дам покоївок, одяг у чоловіків і жінок застібався б на один бік


Ґудзики спочатку використовувалися лише з метою прикраси. У період Середньовіччя вони коштували так дорого, що існували закони, які наказували скільки гудзиків може носити людина залежно від свого статусу. Розплатитися з боргами в цей час можна було, просто відірвавши одну з цих дорогоцінних дрібниць від свого одягу.

Навіть знатні лорди, як правило, одягали свої вбрання самі, а жінкам допомагали одягатися покоївки, і для їхньої зручності застібка знаходилася якраз праворуч. У цьому є секрет того, чому жіночі речі застібаються ліворуч, а чоловічі — праворуч.

Сережки носили моряки, які перетнули екватор


У Стародавньому світі нерідко проколювали вухо і вставляли на місце проколу сережку на знак рабства. І спочатку їх носили як чоловіки, так і жінки.

Потім сережки стали вважатися виключно жіночими прикрасами. Але крім жінок їх носили на відзнаку моряки, які опливли навколо земної кулі або перетнули екватор.

А ось щодо піратів, то достеменно невідомо, як вони виглядали. Є припущення, що сережки та бандани – це вигадка Говарда Пайла, художника ХІХ століття. Його попросили зробити ілюстрації з піратами для дитячої книги, і він змалював їх із іспанських бандитів та селян. Так пірати почали носити сережки, хустки та широкі тканинні пояси.




Люди, які виготовляли капелюхи, мимоволі ставали «шаленими капелюшниками»


«Я людина маленька…» — жалібно протяг Капелюшник у книзі Льюїса Керролла, стоячи перед королем і відкушуючи зі страху шматок чашки замість бутерброда. Хоча і є припущення, що письменник списав образ цього персонажа з ексцентричного торговця меблями, такі симптоми, як тремор, підвищена невпевненість у собі, депресія, апатія та патологічна боязкість були характерні і для інших капелюшників.

Справа в тому, що з XVII до майже середини XX століття при виробництві повстяних капелюхів використовувалася ртуть. Вона і приводила до того, що у людей, які працювали на фабриках, розвивалася недуга, відома як еретизм, або «хвороба божевільного капелюшника», і вони страждали від галюцинацій та спазмів м’язів.

Бюстгальтер колись можна було надувати, як повітряну кульку


“Так виглядає мій сучасний бюстгальтер зсередини”.

У 1950-х жінки мріяли виглядати як Мерилін Монро. Тому на ринку з’явився бюстгальтер із пластиковими кульками всередині чашок. Їх можна було надувати за допомогою соломинки, що дозволяло збільшити розмір чашки за секунди і отримати заповітну форму. Спочатку модель бюстгальтера була створена для жінок з невеликим розміром грудей, але вона мала успіх у жінок, які перенесли мастектомію. Надувні бюстгальтери були шалено популярні, але їх різко перестали купувати, коли жінки зрозуміли, що кульки всередині лопаються і така білизна непридатна для активного життя.


 

Панталони були не як сучасні труси, вони не закривали нічого


Довгий час єдиною спідницею для обох статей була сорочка. В побуті жінок набагато пізніше, ніж у чоловіків, з’явилися вироби, що нагадують труси. У XIX столітті через громіздкі сукні, які могли майоріти на вітрі, жінки стали носити спеціальну нижню білизну, що прикриває ноги. Однак у таких панталонах був виріз посередині, щоб справляти потребу. Тому перші танцівниці канкана уславилися вульгарними жінками.

Джерело


9

Коментарі

19.08.23, 11:52

Було дуже цікаво і пізнавально, велике вам дякую!

    29.08.23, 15:00

    Дякую! Дуже цікаво. Хоча переклад жахливий. Не знаю, з якої мови перекладалися : чи з англійської, чи з російської, але зроблене дуже погано.
    "Якби не було багатих дам покоївок", мабуть ається на увазі " Якби в багатих дам не було покоївок..." І таке інше...

      39.08.23, 16:27Відповідь на 1 від Кат*Ери*На

      Було дуже цікаво і пізнавально, велике вам дякую!

        49.08.23, 16:27Відповідь на 2 від GalinaKiev

        Дякую! Дуже цікаво. Хоча переклад жахливий. Не знаю, з якої мови перекладалися : чи з англійської, чи з російської, але зроблене дуже погано.
        "Якби не було багатих дам покоївок", мабуть ається на увазі " Якби в багатих дам не було покоївок..." І таке інше...

          510.08.23, 06:38

            610.08.23, 07:31Відповідь на 2 від GalinaKiev

            Это не так важно...

              710.08.23, 11:22

                810.08.23, 12:33Відповідь на 5 від nebosklon

                  910.08.23, 12:34Відповідь на 7 від Кислица

                    1010.08.23, 13:57

                    Дякую. Було цікаво

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна