хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Що насправді символізує жовтий та блакитний кольори

ЖОВТИЙ
Міфологія кольору

Жовтизна – ознака, що має суперечливе значення. З одного боку, це колір Сонця, золота, немовби застиглого сонячного світла. З іншого – це колір опалого листя та зрілого жита, що означає смерть, тобто життя в потойбічному світі. За повір’ями, поява жовтих плям на руці віщує смерть; хто навесні побачить жовтого метелика, буде цього року нещасливим і хворим. Вважається, що душа відьми, яка заснула, може перевтілюватися у жовто-чорного метелика. Міфічні істоти, які водять душі на “той світ”, мають жовтуваті выдтінки. У домовиків та повітруль волосся жовтого кольору. Одна із пропасниць називається жовтяницею. Жовті кола з’являються на траві, де ворожить чаклун або де старша у сім’ї жінка покумилася з відьмами; місця хороводів русалок позначені пожовклою травою. У жовтий колір фарбували яйця у пасхальних, семицьких, троїцьких обрядах. Учасники ритуалу “хрещення зозулі” обмінювалися на кладовищі жовтими яйцями, розбивали їх і залишали на могилах. У суботу напередодні Трійці, коли поминали померлих не своєю смертю і дітей, померлих без хрещення, жовті яйця роздавали дітям.

Його стихія – земля, бо на землі він золотить хлібні лани для блага і достатку людей і над Землею піднімає палахке Сонце, як знак Божественної турботи про людей. У міфології жовтий уособлює собою Сонце, тепло, весну та квіти. У євреїв жовтим кольором таврували, поєднання жовтого і чорного – небезпека (розмальовка тигра, знак радіації), в народі – жовті тюльпани – символи розлуки.

Психологія кольору

Жовтий символізує мінливість і внутрішню свободу. Відповідає холеричному темпераметру, сонячному світлу, майбутньому часу. Жовтий стимулює роботу мозку і нервової системи. Це радість, теплота і віра в найкраще. Люди, які люблять жовтий, хочуть розкрити себе, досягти поставленої мети. Вони самовпевнені, радісні й веселі. Часто у таких людей спостерігається високий рівень креативності. Жовтий допомагає їм у важку хвилину, концентрує увагу. Найчастіше такі люди не надто уважні та критичні до себе й оточуючих, але при цьому їхня самооцінка доволі висока. Жовтий колір поширюється на всі боки, уособлює розум, вплив домінанти. Він гнучкий, скрізь проникає, допомагає подолати труднощі, сприяє концентрації уваги (кажуть, бажано складати іспити у жовтій кімнаті).

Під впливом жовтого кольору рішення швидко приймаються і миттєво реалізуються. Люди, які надають перевагу цьому кольору, не люблять дурнів, борються з іншими за допомогою слова, люблять, щоб ними захоплювалися, не люблять бути загнаними в кут. Їм властиві висока самооцінка, впевненість в собі. Жовтий символізує інтуїцію та кмітливість.




7

Коментарі

Гість: _Сонечко_

125.04.23, 16:47

здивована... більше половини - не правда. якесь дивне джерело. все в купу...((
такого тлумачення я ще не читала....

    анонім

    225.04.23, 17:25

    Гуманітарії - такі гуманітарії...
    "Кто ищет - тот всегда найдёт!"

      325.04.23, 17:41

      Лексика!! Бляшки, которые появляются на коже с возрастом, не желтые , а коричневые. Ведьмы не желтоволосые, а РЫЖИЕ. Ну, и так далее.

        425.04.23, 18:19Відповідь на 1 від Гість: _Сонечко_

        здивована... більше половини - не правда. якесь дивне джерело. все в купу...((
        такого тлумачення я ще не читала....
        Я теж бачу вперше

          525.04.23, 18:20Відповідь на 2 від анонім

          Гуманітарії - такі гуманітарії...
          "Кто ищет - тот всегда найдёт!"

            625.04.23, 18:24

            У 19 - 20 ст і до 1994 , замість теперішньої синьої барви була блакитна, навіть світло блакитна. З Кучми барву за умовчанням ( 1996) змінили на синю. Діаспоряни дотепер використовують блакитну смугу

              725.04.23, 18:25Відповідь на 6 від NoTaRь

              У 19 - 20 ст і до 1994 , замість теперішньої синьої барви була блакитна, навіть світло блакитна. З Кучми барву за умовчанням ( 1996) змінили на синю. Діаспоряни дотепер використовують блакитну смугуОн воно як, дякую

                825.04.23, 19:17

                "Смачні" назви Кольорів українською:

                * Брунатний
                * Цинамоновий
                * Блаватний або Волошковий
                * Смарагдовий
                * Бурштиновий
                * Коралевий
                * Криваво-червоний
                * Багряний
                * Пурпуровий
                * Лазуровий
                * Золотавий

                https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA_%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D0%BE%D1%80%D1%96%D0%B2

                  925.04.23, 19:22Відповідь на 8 від Mykolaj_58

                  Список кольорів - Вікіпедія

                  https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA_%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D0%BE%D1%80%D1%96%D0%B2

                    1025.04.23, 20:18

                    Хто чим наповнений, таким і все навколо бачить.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна