хочу сюди!
 

Natalia

43 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Сенсаційні археологічні знахідки...

Щороку археологи проводять сотні розвідок та розкопок, щоб наблизитися до розгадки головних таємниць людства. Щастить не завжди. Часто здобиччю вчених стає керамічний посуд, кістки, монети, якими і так під зав’язку забиті всі музеї. Але трапляються й щасливі дні, коли таки вдається знайти щось справді особливе і особисто торкнутися незвіданого.

Сарматське золото

Башкирським вченим пощастило знайти цілих дві незаймані схованки із золотом, що належало сарматам – могутньому кочовому племені, що проживало на нашій території в VI-IV століттях до н. е. У них були виявлені безцінні прикраси та вироби, які не мають аналогів у світі. Золото сарматів є світовим, культурним надбанням.

Кораблі Візантійської та Османської імперій...


 

Морські археологи виявили понад 40 кораблів, що затонули на дні Чорного моря. Останки суден збереглися настільки добре, що це дозволило вченим встановити, що вони належали імперії Османів та Візантійській імперії. Кораблі весь цей час лежали на глибині понад півтора кілометри. За рахунок низького вмісту кисню дерев’яний борт, палуба і навіть щогли залишилися у відносній безпеці.

Фігурки Акамбаро

Археологічна знахідка, яка досі викликає безліч суперечок у науковому світі. Деякі дослідники стверджують, що колекція є майстерною підробкою, інші впевнені в її справжності. Сьогодні фігурки перебувають у музеї Акамбаро, залучаючи до себе чимало туристів із багатьох країн.

Колекція включає невеликі глиняні фігурки, виготовлені у вигляді тварин, динозаврів і людей. Зібрав знахідки німецький іммігрант Вальдемар Юльсруд. Він стверджував, що знайшов перший виріб недалеко від гори біля Акамбаро. Потім Юльсруд виявив подібні вироби у місцевих мешканців поселення та вирішив їх викупити.

Зуб, якому 10 мільйонів років

Вчені з Німеччини побоюються, що всьому світу після їхньої знахідки доведеться переписувати історію людства. Йдеться про зуб, який був виявлений неподалік німецької комуни Еппельсхайм. Подібну знахідку дослідники раніше виявляли лише в Ефіопії. Подібність знайдених зубів настільки вразила їх, що вони більше року перевіряли ще раз датування останків, щоб не зробити поспішних заяв. Вік останнього знайденого зуба становить майже десять мільйонів років.

Могила Річарда III


 

Річард III – значуща постать в Англії. Прийшовши до влади через державний переворот, він заробив собі репутацію лиходія та негідника. Щоправда, згодом історикам вдалося довести його невинність.

Таємниця поховання англійського короля довгий час залишалася нерозкритою. Річард III був убитий під час битви і похований на території франціанського монастиря, який через роки зруйнувався і був похований під масивом сучасних міських будівель. Перед археологами стояло майже нездійсненне завдання. Їм потрібно було знайти могилу короля, відновивши старі карти, розкопки і при цьому не порушити архітектуру міста. Вченим пощастило. Їм удалося знайти останки Річарда III у перший день досліджень. Задля підтвердження своїх припущень археологи провели експертизу.

Сьогодні Річард ІІІ перепохований у кафедральному соборі Лестера.

Сувої Мертвого моря

Найцінніші письмена було знайдено недалеко від поселення Кумран, що знаходиться біля узбережжя Мертвого моря. Вони включають біблійні рукописи, датовані III-I століттям нашої ери. Сувої були виготовлені з коров’ячої та овечої шкіри, що вимагало від вчених чималих зусиль, щоб відокремити фрагменти матеріалів один від одного, не пошкодивши написаний текст. Багато письмен сьогодні зберігаються в храмі Книги та музеї Ізраїлю.

Муміфікований динозавр

Динозавра, що ідеально зберігся, знайшли в Канаді. На ньому легко помітні всі западини, складки, луски. Найнезвичайніше те, що первісна рептилія зберегла не тільки свій вигляд, але й вміст шлунка. Скам’янілий нодозавр важить понад 900 кілограмів. Його вік становить 110 мільйонів років.

Жертовна яма на півдні Китаю

Тисячі артефактів було виявлено у китайському місті Саньсіндуй. У тому числі є нефритові вироби, золоті маски, бронзові фігури, обвуглений рис, насіння. Їхній вік становить 3000 років і більше. Вчені припускають, що раніше на цих місцях були жертовні ями, які використовувалися царством Шу для проведення ритуалів.

Стародавній меч хрестоносця

Аквалангіст Шломі Катцин під час чергового занурення виявив дивний предмет на дні піску. Ним виявився древній меч. За запевненнями вчених, він належав воїну-хрестоносцю, який, ймовірно, брав участь у битвах, що проходили в ті часи на території Ізраїлю. Вік знахідки становить близько 900 років.

Мумія із золотим язиком

У Єгипті було виявлено древню мумію з золотим язиком. Вчені пояснили, що вкладання в рот золотого предмета, що формою нагадував язик, було частиною обряду поховання. За єгипетськими віруваннями така маніпуляція допомагала покійному зберегти мову і порозумітися з богом Осірісом.

Кімната рабів у Помпеях

Дослідники знайшли кімнату рабів, що проживали на території міста Помпеї. Унікальна знахідка дозволила пролити світло на непросте життя людей, які змушені були виконувати важку роботу в будинку свого господаря. До рук вчених потрапили предмети побуту: амфори, упряжки для коней, тканини. Також археологи змогли вивчити ліжка і скрині, що ідеально збереглися.

Загублене місто

 

Археологічне відкриття “золотого” міста або Атона порівняно за величиною з виявленням Трої. Це місто тривалий час вважалося безвісти зниклим, поки з Луксора (південь Єгипту) не почали надходити перші відомості про дивні знахідки. Місцеві мешканці викопували посуд, посуд для вина, предмети для прядіння. Вчені одразу вирушили на розкопки, і ось уже протягом кількох років робота не зупиняється.

Атон – найбільше місто, засноване правителем Аменхотеп III. Було одним із найрозвиненіших поселень Єгипту. Атон зник з лиця Землі понад 3000 років тому.

Жага відкриттів невтомна. З цим погодиться будь-який дослідник, який бажає хоча б ненадовго зазирнути у минуле. На щастя, на планеті є ще безліч артефактів, які тільки й чекають свого часу, щоб розповісти світові свою історію.

Джерело


15

Коментарі

15.10.22, 12:01

    25.10.22, 12:24

    Вчені з Німеччини побоюються, що всьому світу після їхньої знахідки доведеться переписувати історію людства. Вік останнього знайденого зуба становить майже десять мільйонів років.А чому "людства"? Що зуб схожий на людське ікло, ще не дає питань говорити про людство. Те, що згодом розвинулося у homo, вийшло з царства приматів 4 млн років тому. Почало з того, що звикло ходити на задніх лапах, повністю вивільнивши передні лапи для людських справ. А історія приматів, ніхто не знає, як глибоко сягає у минуле : чи 10 чи 50 млн...

      35.10.22, 12:53Відповідь на 2 від Lulu

      Палеонтологічна історія приматів останнім часом виглядає більш древньою, ніж вважалось ще 20 років тому

        45.10.22, 14:49Відповідь на 1 від Вурдалак

          55.10.22, 14:51Відповідь на 2 від Lulu

          Вчені з Німеччини побоюються, що всьому світу після їхньої знахідки доведеться переписувати історію людства. Вік останнього знайденого зуба становить майже десять мільйонів років.А чому "людства"? Що зуб схожий на людське ікло, ще не дає питань говорити про людство. Те, що згодом розвинулося у homo, вийшло з царства приматів 4 млн років тому. Почало з того, що звикло ходити на задніх лапах, повністю вивільнивши передні лапи для людських справ. А історія приматів, ніхто не знає, як глибоко сягає у минуле : чи 10 чи 50 млн...Так пишуть, а що там насправді - невідомо...

            65.10.22, 15:07

              75.10.22, 17:10Відповідь на 6 від GalinaKiev

                86.10.22, 09:47

                  96.10.22, 10:48Відповідь на 3 від NoTaRь

                  Палеонтологічна історія приматів останнім часом виглядає більш древньою, ніж вважалось ще 20 років томуТобто німецькі вчені праві у використанні терміна "людство"?

                    106.10.22, 10:49Відповідь на 5 від Голубка

                    Вчені з Німеччини побоюються, що всьому світу після їхньої знахідки доведеться переписувати історію людства. Вік останнього знайденого зуба становить майже десять мільйонів років.А чому "людства"? Що зуб схожий на людське ікло, ще не дає питань говорити про людство. Те, що згодом розвинулося у homo, вийшло з царства приматів 4 млн років тому. Почало з того, що звикло ходити на задніх лапах, повністю вивільнивши передні лапи для людських справ. А історія приматів, ніхто не знає, як глибоко сягає у минуле : чи 10 чи 50 млн...Так пишуть, а що там насправді - невідомо...це правда, і зуб на зуб мало схожий - вершечок (без кореня)

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна