хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Звичаї різних країн...

Приїжджаючи в іншу країну, ми відразу занурюємося в місцевий колорит і мимоволі починаємо наслідувати традиції місцевих жителів. Деякі з них здаються нам дивними та незрозумілими, хоча для жителів цієї країни така поведінка – норма.

Іспанці та італійці ставлять пляшки з водою біля будинків




Туристи з усього світу відзначають, що іспанці вечеряють пізніше, ніж жителі інших країн, і вечеря о 20:00 вважається досить ранньою. Чому так відбувається?

Отож, чому іспанці так пізно вечеряють?

Насамперед справа у досить великій розбіжності між географічним та фактичним часом. До Другої світової війни більша частина Іспанії жила за одним часом, а потім перейшла на інший часовий пояс. Через це в іспанців і зрушився ритм життя: вони пізніше закінчують роботу, пізніше ходять на вечірки та в кіно, пізно вечеряють, зазвичай між 22:00 та опівночі, і, як наслідок, пізно лягають спати.

Німці зберігають удома непотрібні смартфони

Жителі ФРН зберігають у себе вдома майже 200 млн. старих мобільних телефонів, і майже 85% опитаних німців зберігають удома телефон. Чому?

Отож, навіщо німці зберігають удома старі телефони?

Все просто. Більшість просто хоче мати запасний, а хтось не хоче морочитися з переробкою, про що свідчать результати дослідження.

Іспанці стрибають на конях через багаття

Щороку у січні мешканці іспанського міста Сан-Бартоломе-де-Пінарес виїжджають на вулиці міста на конях, а потім стрибають на них через багаття. Навіщо?

Отож, навіщо мешканці маленького іспанського села стрибають через багаття на конях?

Традиції вже понад 300 років. За повір’ям, обряд очищення захищає коней від хвороб та травм протягом усього року. Суспільство захисту тварин уже багато років виступає проти цієї традиції, заявляючи, що це небезпечно та безглуздо.

Італійці використовують сковорідку з дірявим дном

Туристів у супермаркеті може здивувати незвичайна сковорідка з дірявим дном — нам вона чимось нагадує друшляк. Що готують італійці у такому посуді, адже ні соус не приготуєш, ні піцу?

Отож, що італійці готують у дірявій сковороді?

Виявилося, що такі сковороди продають лише восени. А призначені вони для смаження каштанів, які дозрівають у жовтні.

Австралійські екологи звели паркан від кішок

Екологи звели ґратчастий паркан заввишки близько 3 м і загальною довжиною понад 40 км, а згодом і подали на нього електрику, і все це щоб захиститися від кішок. Навіщо?

Отож, чим жителям Австралії недогодили кішки?

Своєю кількістю. В Австралії їх настільки багато, що це завдає шкоди екології: щорічно дикі кішки винищують сотні тисяч птахів, кроликів та інших дрібних та середніх тварин. Побудувавши стіну, екологи намагаються врятувати види птахів, що вимирають, і скоротити популяцію кішок.

У Чехії збудували храм із людських кісток

У чеському місті Седлець є храм, збудований у готичному стилі. Точніше, це навіть не храм, а цвинтарний костел. Все внутрішнє оздоблення цього костелу складається з людських останків: кісток та черепів. Чому так вийшло, а головне – навіщо?

Отож, навіщо чехам храм із кісток?

1278 року абат, що побував у Єрусалимі, привіз до Чехії землю, зібрану на Голгофі, і розвіяв її на місцевому цвинтарі. Жителі Європи повально виявили бажання бути похованими саме на цьому цвинтарі. Місць катастрофічно не вистачало, і на цій території було збудовано собор з усипальницею, яку використовували для зберігання кісток. 1870 року почалася реставрація собору. Запрошені майстри-реставратори не зважилися виносити черепи та кістки з приміщень та вирішили обробити ними все внутрішнє оздоблення.

Греки випускають гіпсові тарілки

У Греції туристи часто зустрічають гіпсові тарілки як у продажу, так і в різних закладах. Навіщо грекам такі тарілки та чим їм не догодили звичайні?

Отож, навіщо грекам гіпсові тарілки?

Щоб не поранитись. У Греції для вираження захоплення з 60-70-х років минулого століття з’явився звичай бити тарілки. Він швидко поширився серед народу, але при цьому ці тарілки були не фарфорові, а гіпсові, щоб уникнути порізів і травм. Ця традиція і зараз характерна для грецького застілля, особливо у нічних ресторанах із живою музикою.

В Індонезії жителі підпилюють зуби

Жителі Індонезії вже багато років підпилюють зуби. Дивний ритуал проводять після 18 років, а якщо зуби не були підпиляні за життя, то перед смертю. Чому вони так роблять?

Отож, навіщо мешканці Індонезії підпилюють зуби?

Жителі Індонезії вірять: щоб після смерті їх не переплутали з тваринами та пустили на небо, необхідно підпилювати зуби. Раніше обряд проводився, коли дитина досягала статевого дозрівання, і символізував набуття людиною статусу дорослого.

Джерело


11

Коментарі

18.01.22, 13:59

Іспанці можуть вечеряти і опівночі...
Не забуваймо, що в них є сієста

    28.01.22, 14:14

    Цікаво!

      38.01.22, 14:18

        48.01.22, 14:29Відповідь на 1 від Стрийко Зеник

        Іспанці можуть вечеряти і опівночі...
        Не забуваймо, що в них є сієста
        На сіесті вони сплять

          58.01.22, 16:16

            68.01.22, 17:56Відповідь на 4 від NoTaRь

            Іспанці можуть вечеряти і опівночі...
            Не забуваймо, що в них є сієста
            На сіесті вони сплять
            Тому й пізно вечеряють

              78.01.22, 18:02

                89.01.22, 13:12

                  99.01.22, 16:32

                    1010.01.22, 02:13

                    Дійсно зберігаю усі непотрібні смартфони (й техніку взагалі) Не знаю, для чого я те роблю! Але ж правда про німців! А я навіть того не знала, думала, що всі так роблять.