ДО М’ЯСА: червоний, чорний, запашний перець або гвоздика, майоран, чебрець, кмин, куркума, цибуля, орегано.
ДО ПТИЦІ: чебрець, майоран, розмарин, шавлія, чебрець, базилік.
ДО РИБИ: лавровий лист, білий перець, імбир, запашний перець, цибуля, коріандр, перець чилі, гірчиця, кріп, чебрець.
ДЛЯ ГРИЛЮ: червоний перець, запашний перець, кардамон, чебрець, майоран, мускатний горіх, кмин, імбир, перець чилі.
ДО ДИЧИНИ: чебрець, материнка звичайна, запашний перець, червоний перець, ялівець.
ДО РАГУ: червоний перець, імбир, куркума, коріандр, гірчиця, кардамон, кмин, чорний перець, запашний перець, мускатний горіх, гвоздика.
ДО КАПУСТИ: коріандр, фенхель, кумин (зіра), насіння чорної гірчиці.
ДО КАРТОПЛІ: коріандр, куркума і асафетида.
ДО БОБОВИХ: кумин, асафетида, імбир, перець, м’ята лавандова і коріандр.
ДО МАРИНАДУ: лавровий лист, ялівець (ягоди додають в маринади при приготуванні м’яса дичини та риби), гілки кропу з бутонами, квітками або насінням.
ДО ФРУКТІВ, СОКІВ, КОМПОТІВ: кориця, гвоздика, імбир, бодян, кардамон.
ДО ПАШТЕТІВ: білий перець, кориця, імбир, лавровий лист, гвоздика, бодян, імбир, кардамон.
ДО ВИПІЧКИ: гвоздика, кориця, бодян, імбир, кардамон, запашний перець, апельсинова цедра, аніс, кунжут, мак, ваніль.
ДО ГАРЯЧОГО МОЛОКА: кориця, кардамон, шафран.
Коментарі
Стрийко Зеник
119.04.21, 14:08
Голубка
219.04.21, 14:10Відповідь на 1 від Стрийко Зеник
selavi
319.04.21, 14:19
Треба згадати класичні прянощі - вони йдуть до всього. Один недолік - дуже дорогі і заміна на "аналог" неравноцінна
1. Перець чорний
2. Шафран
3. Гвоздика
4. Кориця
5. Мускатний горіх
6. Кардамон
nasinynka
419.04.21, 15:16
Дякую. Згодиться.
Андрій1961
519.04.21, 18:47
Кислица
620.04.21, 13:28