За основу “жуйки” взяли карамелізований мед – студенти дослідили хімічний склад та перетворення продукту і зробили висновок, що при карамелізації меду підвищується його біологічна активність.Дію карамелізованого меду перевірили спеціалісти стоматологічного факультету ІФНМУ на 9 добровольцях – ті впродовж місяця споживали корисні жуйки.
У 6 з них, як стверджують спеціалісти, стан пародонти покращився.
Окрім меду, до складу жуйок входять віск, прополіс та інші продукти бджільництва.Тому їх, якщо захочеться, каже Марта Цап, можна безпечно з’їсти.
“Вирішальний бактерицидний ефект, – стверджує вона, – досягається за рахунок меду, а не супутніх продуктів”. Жувальна гумка готова до серійного виробництва.
Коментарі
Андрій1961
126.06.20, 09:31
nasinynka
226.06.20, 10:07
Треба швиденько запускати!
Lulu
326.06.20, 10:12
Перевірка на 9 людей... кхм.. Серйозна заява! Але для студентів піде
ALYUR 56
426.06.20, 10:31Відповідь на 3 від Lulu
ті впродовж місяця Цэ серьйозний срок!
Lulu
526.06.20, 10:44Відповідь на 4 від ALYUR 56
цить!
не треба позбавляти натхнення прикарпатських студентів, може якийсь геній і народиться
Голубка
626.06.20, 11:04Відповідь на 2 від nasinynka
так
Голубка
726.06.20, 11:05Відповідь на 3 від Lulu
А з іншого боку, раніше люди часто жували прополюс і смолу з фруктових дерев і як не дивно, дуже рідко хворіли...
Голубка
826.06.20, 11:05Відповідь на 5 від Lulu
Точно, може ще щось вигадають корисне..
Lulu
926.06.20, 11:10Відповідь на 7 від Голубка
Та все так! Треба все пробувати, зокрема давно забуте.Ще б якісь студенти щось порадили проти зубного каменю...
Східняк
1026.06.20, 16:33Відповідь на 9 від Lulu
Спробуйте їсти лимони, а потім чистити зуби пастою "Поморин".