9 популярних видів риби, які приносять більше шкоди, ніж користі...
Сом може виростати до значних розмірів, і для прискорення цього процесу в багатьох рибних господарствах його підгодовують гормонами. Особливо відрізняється в цьому плані риба, яка імпортується з азіатських країн. Безпечний і більш цінний з харчової точки зору той сом, який росте на волі. Макрель містить ртуть, яка не виводиться, а накопичується в організмі людини, провокуючи різні хвороби. Найменш небезпечна в цьому плані атлантична макрель, її можна їсти без обмежень.
В тунці, особливо в атлантичному і блакитному, міститься багато ртуті. Крім того, тунця, який виріс в природних умовах, на прилавках майже немає, адже він знаходиться на межі зникнення, і вся готова риба надходить із ферм, де її підгодовують антибіотиками і гормонами. Корисних жирних кислот в тиляпії небагато, а ось за концентрацією шкідливих жирів вона може конкурувати навіть зі свинячим салом. Надмірне вживання цієї риби збільшує рівень поганого холестерину і робить організм більш чутливим до алергенів. Через високий вміст жирової тканини вугор легко абсорбує наявні у воді промислові та сільськогосподарські відходи. Особливо великий рівень інтоксикації цими речовинами у американських особин. Для європейського вугра також характерне зараження великими дозами ртуті. Основний обсяг пангасіуса, якого привозять до нашої країни, вирощується у В’єтнамі, в річці Меконг, яка відноситься до однієї з найбільш забруднених водойм у світі. Крім ртуті, філе цієї риби містить підвищений рівень нітрофуразону і поліфосфатів (канцерогени). Малакат, чи амадай.У цієї риби найвищий рівень зараження ртуттю. Крім того, при її вилові часто не дотримуються необхідних правил, тому ризик отримати харчове отруєння високий. Морський окунь містить достатню кількість ртуті. Крім цього, часто під виглядом морського окуня (особливо в закладах громадського харчування і у випадках, коли продукт продається у вигляді філе) пропонується пангасіус або інші сорти дешевшої риби. Молюскові риби.Ця риба містить гемпілотоксин (воскоподобну речовину, що додає м’ясу тварини маслянистого смаку), який не засвоюється організмом. Цей токсин не дає сильної шкоди, але може спровокувати розлад травлення. Щоб зменшити кількість гемпілотоксину, рибу рекомендується смажити або запікати на грилі. Купуючи м’ясо лосося, вибирайте те, у якого в м’якоті є білі прожилки, тому що ідеальний яскравий колір філе свідчить про те, що його підфарбовували. Не беріть рибу, у якої на шкірі є яскраві плямки: м’якоть у неї несмачна, і вона була виловлена в період нересту.
Коментарі
Стрийко Зеник
16.05.20, 10:15
Андрій1961
26.05.20, 10:22
Ого! До біса таку рибу! Їстиму консерви! Кільку в томаті!
Геннадий М
36.05.20, 10:49
Харашо, шо тюлькою і сільоткою можна закусювать
Голубка
46.05.20, 11:02Відповідь на 1 від Стрийко Зеник
Голубка
56.05.20, 11:03Відповідь на 2 від Андрій1961
Кажуть, що теж шкідлива, бо алюміній від банки переходить у рибу...Десь читала таке..А я рибу найбільше люблю
Голубка
66.05.20, 11:03Відповідь на 3 від Геннадий М
БезЛица
76.05.20, 11:08Відповідь на 2 від Андрій1961
Ще є класні бички в томаті фірми "Боцман". Рекомендую.Тільки похитай банку: чим сильніше хлюпає - тим менше бичка.
БезЛица
86.05.20, 11:09Відповідь на 3 від Геннадий М
Можна брати морожений хек або тріску. Тільки не в пакетах.
БезЛица
96.05.20, 11:09Відповідь на 3 від Геннадий М
Адель*
106.05.20, 11:24Відповідь на 3 від Геннадий М
И ахурцами