хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

Вперше морозиво було винайдено в Китаї ...




Вперше морозиво було винайдено в Китаї, його рецепт до Європи привіз Марко Поло...
В 1295 році Марко Поло привіз у Європу рецепт невідомого тоді десерту, для охолодження якого використовували не тільки сніг і лід, але і селітру. Продукт у формочці клали у воду (потім у воді розчинялася селітра) або в лід разом із сіллю. Після цього внутрішню і зовнішню форми починали обертати, що сприяло більш швидкому заморожуванню продукту без утворення великих кристалів.
Ця страва відразу ж стала популярною, і без морозива не обходився жоден урочистий обід, як при палаці, так і в аристократів. Секрет морозива, природно, кожен кухар тримав у секреті, і досить часто морозиво ставало причиною заплутаних і  жорстоких інтриг - мати свого особистого морозивника для знаті було так само важливо, як перукаря або кравчиню. А відбити кухаря у своєї суперниці або заклятого ворога стало навіть важливо і престижно .
Але незабаром ситуація змінилася - Катерина Медічі привезла у Францію свого кухаря, який вмів готувати чудове морозиво. Радники короля Франції відразу ж зажадали видачі їм рецепти і технології приготування чудових ласощів. Рецепт став державною таємницею, і відомо немало випадків, коли за розголошення цієї таємниці карали сильніше, ніж, наприклад, за розкрадання королівської скарбниці.
6

Коментарі

Гість: Рійанд

114.07.17, 19:47

цікава стаття, але поганенький переклад

    214.07.17, 20:23Відповідь на 1 від Гість: Рійанд

    цікава стаття, але поганенький перекладтак

      315.07.17, 07:41

        415.07.17, 15:53

        цикаво

          515.07.17, 17:22

          хрен там,не верю