хочу сюди!
 

Кристина

34 роки, діва, познайомиться з хлопцем у віці 30-40 років

Спосіб знезараження води...




Способів знезараження води існує безліч.

А ось наші предки користувалися ще й ось таким способом - за допомогою червоної горобини. Горобина багата антибактеріальними і дубильними речовинами, а також всілякими мікроелементами і ефірними маслами.
У ній багато вітамінів, у тому числі вітаміну Р і С, провітаміну А (каротину), і пектинів, які пригнічують газоутворення в кишечнику, перешкоджаючи надлишковому бродінню вуглеводів.

Але особливо цінна горобина в природних умовах, коли потрібно швидко і ефективно очистити непридатну для пиття воду. Ця рослина містить в собі кислоти, завдяки дії яких гальмується ріст мікроорганізмів, грибків і плісняви.

Не випадково адже наші прадіди при заквасці капусти в бочках (або при мочіння яблук) обов'язково клали ще й гілочку горобини, тоді капуста зберігалася дуже довго. Антимікробні властивості горобини першими взяли на «озброєння» мисливці, які часто поповнювали запаси води з річок, ставків та інших іноді непривабливих джерел води.

У ємність з водою вони клали гілочку червоної горобини з листям і ягодами. Через пару годин навіть затхле вода ставала придатною для пиття.

7

Коментарі

19.10.15, 22:05

    29.10.15, 22:13Відповідь на 1 від МятежнаЯ

      Гість: Fragile

      39.10.15, 22:18

      Полезная информация, спасибо

        49.10.15, 23:15

          Гість: shipkin3

          59.10.15, 23:54

          надо попробовать

            611.10.15, 14:09