Спосіб знезараження води...
- 09.10.15, 21:55
- НЕЙМОВІРНЕ ПОРУЧ
Способів знезараження води існує безліч.
А ось наші предки користувалися ще й ось таким способом - за допомогою червоної горобини. Горобина багата антибактеріальними і дубильними речовинами, а також всілякими мікроелементами і ефірними маслами.
У ній багато вітамінів, у тому числі вітаміну Р і С, провітаміну А (каротину), і пектинів, які пригнічують газоутворення в кишечнику, перешкоджаючи надлишковому бродінню вуглеводів.
Але особливо цінна горобина в природних умовах, коли потрібно швидко і ефективно очистити непридатну для пиття воду. Ця рослина містить в собі кислоти, завдяки дії яких гальмується ріст мікроорганізмів, грибків і плісняви.
Не випадково адже наші прадіди при заквасці капусти в бочках (або при мочіння яблук) обов'язково клали ще й гілочку горобини, тоді капуста зберігалася дуже довго. Антимікробні властивості горобини першими взяли на «озброєння» мисливці, які часто поповнювали запаси води з річок, ставків та інших іноді непривабливих джерел води.
У ємність з водою вони клали гілочку червоної горобини з листям і ягодами. Через пару годин навіть затхле вода ставала придатною для пиття.
7
Коментарі
МятежнаЯ
19.10.15, 22:05
Голубка
29.10.15, 22:13Відповідь на 1 від МятежнаЯ
Гість: Fragile
39.10.15, 22:18
Полезная информация, спасибо
Merovingian
49.10.15, 23:15
Гість: shipkin3
59.10.15, 23:54
надо попробовать
Волинский
611.10.15, 14:09