Випікання короваю - це старовинний звичай. Завжди вважалось, що коровай - це обрядова солодка здоба, яку випікають для того, щоб кожен, хто прийшов на весілля і отримавши кусочок короваю, розділив радість свята створення нової сім'ї перед Богом.Коровайницями брали лише парну кількість жінок і лише тих, хто щасливо живе в шлюбі і не розлучались із чоловіком. Коли виробляєш коровай, у вуглі форми завжди кладеться так звана "Коровайова пара" - це кусок тіста, начинений фруктами, зазвичай вишнями, а зверху уже сам коровай.Це - щоб молоді були в парі. Ну, а в центрі, під найбільшою шишкою, обов'язково металічні гроші, бажано золоті і срібні - на багатство сім'ї. А садять в піч коровай обов'язково з молитвами.
Коментарі
Gollka
111.06.15, 09:52
* bravo*
Голубка
211.06.15, 10:11Відповідь на 1 від Gollka
Cosmopolit
311.06.15, 10:17
Ми Ла
411.06.15, 11:08
Випікання короваю - це старовинний звичай. Завжди вважалось, що коровай - це обрядова солодка здоба, яку випікають для того, щоб кожен, хто прийшов на весілля і отримавши кусочок короваю, розділив радість свята створення нової сім'ї перед Богом.Коровайницями брали лише парну кількість жінок і лише тих, хто щасливо живе в шлюбі і не розлучались із чоловіком. Коли виробляєш коровай, у вуглі форми завжди кладеться так звана "Коровайова пара" - це кусок тіста, начинений фруктами, зазвичай вишнями, а зверху уже сам коровай.Це - щоб молоді були в парі. Ну, а в центрі, під найбільшою шишкою, обов'язково металічні гроші, бажано золоті і срібні - на багатство сім'ї. А садять в піч коровай обов'язково з молитвами.