хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Японія - далекий надійний друг України

“Шалене роздратування Москви до Токіо”. Посол України прокоментував відносини РФ і Японії
Олена Богданьок
·22 березня, 04:12
“Шалене роздратування Москви до Токіо”. Посол України прокоментував відносини РФ і ЯпоніїУкрінформ

Вихід Росії з переговорного процесу з Японією про укладення мирного договору і скасування безвізових поїздок для японців на південні Курильські острови демонструє “шалене роздратування Москви до Токіо”. Про це в ефірі телемарафону сказав посол України в Японії Сергій Корсунський. Він також розповів про високий рівень підтримки Японією українців.

За словами дипломата, Японія понад 50 років не визнає суверенітет Росії над південними Курилами.

“І весь цей час йшли різного рівня переговори стосовно повернення цих територій під суверенітет Японії. Але, як ви розумієте, ні до чого це не призвело, бо з Росією ні про що і ніколи домовитися неможливо”, — пояснив посол.

Нинішній прем'єр-міністр Японії, за словами Корсунського, зайняв раціональну та чітку позицію.

“Він заявив, що ціллю Японії є все-таки досягнення певного результату на цих переговорах. Але не в тому контексті, як хоче Росія”, — розповів дипломат.

Японський прем’єр з 24 лютого під час війни Росії проти України двічі сказав дуже чітко, що Курили це суверенітет Японії, нагадав Корсунський.

“Більше того, Японія запровадила сім хвиль різного рівня санкцій, безпрецедентних в історії Японії, які стосуються всіх аспектів економічної діяльності, блокування активів та інші”, — додав посол.

Він зазначив, що Японія включена Росією у список недружніх країн.

“Нічого несподіваного для японців немає. Цілком зрозуміло, що Росія віддавати острови не збирається, тому який сенс проводити переговори”, — пояснив дипломат.

Японці підтримуть Україну і вітають рішення відкрити двері для українців, які виїхали з України через війну

Він також розповів, що останні опитування громадської думки показали, що 86% японців повністю підтримують Україну. 91% опитуваних, за словами посла, вітає рішення Японії відкрити двері для українців.

“Вони не хочуть казати біженці, вони кажуть тимчасово переміщені особи. Це певні нюанси у законодавстві. Але Японія готова приймати українців, які сюди захочуть, тут перебути ці важкі часи. Створивши всі умови — житло, робота, медичне страхування”, — сказав посол.

За словами Корсунського, з боку японців Україна має таку хвилю підтримки, яку важко було очікувати, знаючи стриманість Японії і те, що між країнами 10 тисяч кілометрів.

“Буквально день і ніч під посольством в будні та свята стоять японці, які приносять пожертві, квіти, висловлюють свою підтримку. Навіть буває, що моляться, буває, що приходять цілими школами. Це вражає така дуже чутливість до наших подій. Вони відчувають космічну несправедливість до нашої країни”, — розповів Сергій Корсунський.

Що відомо
  • Російська Федерація виходить з переговорів з Японією про укладення мирного договору і скасовує безвізові поїздки для японців на південні Курильські острови. Це відповідь Росії на односторонні обмеження, введені Японією у зв'язку з ситуацією в Україні. Про це повідомляється на сайті МЗС РФ.
  • Уряд Японії ухвалив рішення заморозити активи російських посадовців та бізнесменів у зв’язку зі збройною агресією РФ проти України.
  • Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда вимагає від індійського колеги Нарендрі Моді чіткої відповіді на вторгнення Росії в Україну, яке "похитнуло основу міжнародного порядку".
  • Японія спростила в’їзд біженцям з України.
1

Коментарі