хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Японія засуджує вторгнення Росії в Україну

Японія ухвалила резолюцію, яка різко засуджує вторгнення Росії в Україну
Японія ухвалила резолюцію, яка різко засуджує вторгнення Росії в Україну

Нижня палата Японії у вівторок прийняла резолюцію, яка рішуче засуджує вторгнення Росії в Україну, закликаючи російські війська негайно припинити атаку та вийти зі України.

Про це пише "KYODO News", передає "ПравдаТУТ News".

У резолюції, яку схвалила Палата представників, висловлюють протидію застосуванню Росією сили для односторонньої зміни статус-кво після того, як агресія викликала міжнародний резонанс і змусила Сполучені Штати та їх союзників, включаючи Японію, запровадити жорсткі економічні санкції проти Росії.

Російське вторгнення суперечить міжнародному праву та Статуту ООН, що забороняє застосування сили, йдеться у документі, додавши, що «воно явно посягає на суверенітет та територіальну цілісність України».

Це надзвичайно важка ситуація, яка може похитнути основу порядку не тільки в Європі, але й у ширшому міжнародному співтоваристві, включаючи Азію, — йдеться в документі.

Резолюція є другою у своєму роді щодо нинішньої української кризи. Очікується, що Палата радників, або верхня палата, схвалить власну резолюцію, можливо, у середу.

У резолюції нижньої палати знову висловлювали солідарність з народом України після попереднього документа, ухваленого в лютому, який закликав японський уряд швидко та твердо реагувати на кризу за допомогою санкцій або інших засобів для відновлення миру в Україні.

Крім того, Японія у вівторок схвалила комплекс санкцій, заморожуючи активи президента Росії Володимира Путіна, міністра закордонних справ Сергія Лаврова і колишнього прем’єр-міністра Дмитра Медведєва, а також деяких російських банків, як частину зусиль, спрямованих на притягнення Росії до відповідальності.

Ми будемо працювати з міжнародним співтовариством і відповідним чином реагувати, швидко впроваджуючи потужні санкції та інші заходи, — заявив міністр закордонних справ Йосімаса Хаясі після ухвалення резолюції.

Вас може зацікавити стаття:  Економіка Росії пішла услід за російським кораблем: як цьому допомогли світові санкції.

5

Коментарі

12.03.22, 17:09

    22.03.22, 20:11Відповідь на 1 від Андрій1961

    І я втішений, що з усіх боків Рашу-парашу печуть і припикають.

      32.03.22, 20:35Відповідь на 2 від Богдан Бо

      І я втішений, що з усіх боків Рашу-парашу печуть і припикають.Я теж!