Про співтовариство

Вода!...
Не можна сказати, що ти необхідна для життя:
ти саме життя.
Ти наповнюєш нас радістю, яку не пояснить нашими почуттями…
Ти найбільше багатство на світі…
Антуан де Сент-Екзюпері

Я їм, щоб жити, а не живу, щоб їсти. Сократ
Вид:
короткий
повний

Вода та їжа

Потоп в доме. Как поступать.

Внезапный потоп в квартире может произойти у каждого из нас. И совсем необязательно именно мы будем причиной такого неприятного явления. Соседи сверху, заливающие нас, скорее всего, так же бестолково будут метаться, как и большинство горожан, вспоминающих о водопроводных проблемах только в критические моменты.
shock shock  shock shock shock shock
Причиной залития может быть что угодно: забившаяся канализация и незакрытый кран, лопнувший от старости шланг, подающий воду в бачок унитаза, съеденная ржавчиной металлическая труба - ровестница дома и т.д. Если своими силами воду остановить не удаётся - обычно принято звонить! Звонить куда угодно: в МЧС, в милицию (особенно, если течёт сверху), знакомому сантехнику, который постоянно занят, к другу за советом. Но, советы - это хорошо, а что же реально нужно делать в такой ситуации, советую почитать на страницах моего блога
Если мои советы, позаимствованные в общении  с сантехниками, покажутся Вам интересными, напишите об этом в комментариях тут или в моём блоге.

Январский релакс

«- Мама, а как бы мы жили , если бы у нас не было моря?»

Среди зимней скуки и надоевших холодов бывают, иногда, просто изумительные дни. Назойливый приморский ветер стихает, солнышко начинает пригревать и вместо того, чтоб деловито спешить по делам службы, сворачиваешь налево ( в прямом смысле этого слова) и с удовольствием идешь к морю. И не думаешь ни о чем. Вода волшебным образом притягивает взгляды, мысли, чувства, отрицательную энергию ....И людей. Гуляют , радуются, надеются....И снова они вместе: море, чайки , люди. С удовольствием, настроением, мечтами, надеждами.....





Цікава вода (I частина)

   Воду фізики і хіміки називають незвичайною, дивною, нерозгаданою речовиною, вивчати яку дуже важко, її властивості і досі не завжди до кінця прогнозовані. H2O - простота формули вражає, але їй не відповідає ні склад і будова молекули води ні її структура.    Звичайно молекулярну масу води вважають такою, що дорівнює 18. Проте зустрічаються молекули і з більшою масою. Пояснюється, це наявністю ряду ізотопів водню і кисню. У природі зустрічається три ізотопи водню і три ізотопи кисню.  

1Н водень    Н               16                                                  

2Н дейтерій  D       і       17

3Н тритій      T                18


   Теоретично можна скласти 18 типів молекул. Проте, коли взяти до уваги, що частки вмісту ЗH, 170, 18О у природі мізерні, число молекул зменшується до трьох:  H2О,  D20   і НDO.  Молярна фракція дейтерію в природному водні близька до 1/6000, а для тритію вона становить 4*10-5. Тому формула води в першому наближенні може бути записана як H2О.      Властивості води багато в чому визначаються особливостями будови її молекули , для якої характерне несиметричне розміщення атомів водню відносно атома кисню. Щоб зобразити молекулу води, використовують трикутну діаграму, де зв'язки Н-О-Н   утворюють біля центрального атома кисню кут приблизно 105°. Між ядерні відстані   О-Н   становлять приблизно 0,1 нм, а відстань між ядрами атомів водню близька до 0,15 нм. Завдяки асиметричному розподілу позитивних і негативних зарядів молекула води мав яскраво виражену полярність молекулу води називають диполем.
          
  Ця властивість молекули води мав,велике значення, пояснюючи, наприклад, здатність води розчиняти багато речовин.   Структура води залежить від її агрегатного стану. Стану пари або газу точно відповідає формула Н2O і трикутна діаграма молекули, конденсовані стани (вода і лід) характеризуються більшою щільністю впакування молекул, яка визначає ступінь відхилень властивостей води від норми.
     
  У твердому стані елементарний конгломерат являє собою розміщену в центрі молекулу води, яка оточена чотирма периферичними молекулами, що утворюють тетраедр.   У рідкому стані кілька молекул води асоційовані специфічними зв'язками, які називають водневими, коли кожний атом водню пов'язаний з атомом кисню сусідньої молекули.  Структура за формою -тетраедрична.   Специфічна будова молекули води та особливості її структури й зумовлюють аномальні і властивості, які значно відрізняють воду од інших водневих сполук і забезпечують її особливу роль у природі та житті людини.   Одна з дивовижних властивостей води полягає в тому, що вона єдина речовина на земній кулі яка зустрічається у великих кількостях у природних умовах тобто за звичайних для Землі температури і тиску одночасно в трьох агрегатних станах: газоподібному (водяна пара), рідкому  і твердому (лід). Узимку вода, становлячи основну рідку масу озера, укривав його льодом і плавав в небі у формі видимих хмар і невидимої водяної пари.    Аномальними  температури замерзання та кипіння води. За молекулярною будовою вода подібна до сполук водню з іншими елементами. Наприклад, із сіркою H2S, селеном H2Se, телуром H2Te.
   Для цих сполук (гідридів) існує закономірність: чим більша їх молекулярна маса, тим вищі температури їх замерзання та кипіння. Якщо б і вода підпорядковувалася цьому правилу, то її температура замерзання становила б - 90°С, а температура кипіння - 70°С.  Це означає, що в природних земних умовах вона не могла б існувати у вигляді пари та льоду. Насправді, як відомо, температура замерзання води 0 °С, а температура кипіння 100 °С.
Щільність води при пониженні температури спочатку зростає, досягає максимуму при 4°С і починає зменшуватися. Щільність льоду майже на 10% менше, ніж у води, а питомий об'єм на стільки ж більше. Тому лід плаває, а вода, замерзаючи в тріщинах гірських порід, розколює їх.
   Незвичайним є характер залежності густини води від зміни температури. Загальне правило полягав в тому, що всі речовини в міру зниження температури зменшуються в об'ємі, густина їх зростає, вода також підпорядкована цьому закону, коли температура знижується до 4°С. Під час подальшого зменшення температури аж до точки замерзання об'єм води збільшується, тобто вода стає менш густою. При 0 °С об'єм збільшується різко, стрибкоподібно на 10%. Таким чином, найбільша густина води 0,99997 г/см3 спостерігається при температурі 3,98°С, при 20°С густина - 0,9982 г/см3.   У момент плавлення об'єм свинцю миттєво збільшується від 1 до 1,003, а об'єм води стрибком зменшується від 1,1 до 1,0.    Виключне значення цієї аномалії води зрозуміле: коли б її не було, лід був би важчий за воду, не зміг би плавати,  отже й захищати водойми від промерзання. Промерзання взимку водойм до дна призвело б до зникнення в них життя. Ця властивість води, проте, приховує в собі й неприємності: наприклад, замерзання води у водопровідних трубах спричиняється до їх розриву.

Драконяча історія або пригоди лицарів... № 2

rose rose rose

rose rose rose Пригоди принцеси в драконячому лігві...rose rose rose

car devil cup_fullЧастина 2cup_full  angel phone

Присвячується учасникам "Шпигунських ігор 3"

Цей малюнок було розміщено "_renny_", якій і висловлюю подяку...

- Ні, ну що за печера? Ні вікон, ні килимів, ні ванни!
- Струмок є! - огризнувся дракон, обхопивши лапами голову.
- Там вода холодна! Міг би спорудити озеро і підігріти! Ось в мого папи в замку, спеціальна кімната є з гарячою водою! Не те, що тут! І взагалі, що тут робить ця туша? Вона ж смердить!
- Це сніданок!
- Фі! Я хочу фруктів! Як можна їсти тварин! Це ж огидно.

Дракон засунув голову під крило. Так голос принцеси звучав тихіше. Ну, герцог, ну, гад. Таку свиню підкласти! Та і сам хороший. Купився на казочку про весілля. Жених приїде, жених врятує. Звичайно. Ха! Тиждень вже пройшов, а жениха все немає. Обдурили, підло обдурили. Здається, король просто захотів відпочити від донечки. А за контрактом, принцесу відпускати не можна, поки не врятують. Нічого, не на того напав! Не буде жениха присланого королем, він сам його організує. І плювати в скільки це обійдеться. Треба просто знайти лицаря… З цією думкою дракон піднявся і потрусив до виходу.

- Ти куди? – вперла руки в боки принцеса.
- На прогулянку, - буркнув ящір, кваплячись опиниться ззовні.
- Фруктів що б приніс!
- Будуть тобі фрукти, будуть, - пробурчав дракон, набираючи висоту. Досягнувши міста, він непомітно заскочив до найближчого лісу. Через деякий час, невисокий сивий старигань поминув східні ворота...

Дякую сайту http://webest.net/2009/09/12/printsessa.php .


7%, 2 голоси

19%, 5 голосів

74%, 20 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Про воду ще раз.....

  • 29.07.09, 13:53

Тіло і думки людини на 90% складаються з води.







 











Афоризми про воду

  • 03.07.09, 10:30
"Вода, у тебе немає ні смаку, ни кольору, ні запаху, тебе неможливо описати, тобою наслолоджуються, не знаючи, що ти таке насправді.
Не можна сказати, що ти є необхідною  для життя: ти — саме життя.
Ти наповнюєш нас радістю, і це неможливо пояснити нашими почуттям".

                                                        (А.Сент-Екзюпері)


Хоча у світі немаєє предмета, який був би слабшим і ніжнішим за воду, але вона може зруйнувати найтвердіший  предмет.
                                                      (Лаоцзи)

Ганна Осадко

*  *  *
мій любий, ця вода така жива...

вона - мінлива молоденька жінка:

удень бринить дзвіночком срібно-дзвінко,

вночі - руками ніжно обвива…

І хвилями - припливи - через край! –

і вже тече у тіло водограй…

…і ти водою золотою повен!

… І нас несе у ранок Білий Човен.

…і чайки, ніби ангели світання,

несуть на крилах це святе кохання.









.