хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Квашена капуста


Традиція квашеної капусти прийшла до нас з давніх давен. Щороку в середині осені більшість прогресивних людей відриває собі руки мішками з капустою.

Процедура починається зранку, коли людиська марширують на глобальні пункти продажу капустяних голів. Вони там сваряться і торгуються, а також дуже довго вибирають. Потім одне одному кажуть, що вони купили найкращі капустини саме от в цієї цьотки. Хоча всі продавці беруть товар з однієї фури, машини чи городу. Але, коли капуста потрапляє в квартиру, хату, замок - починається дорікання і наїзди одне на одного, чого ти таке гімно викупив, на що йде відповіть, а курва мать твоя засрана ти де була і на наступний раз підеш сама бо я маю всьо в дупі.

Цей ритуал, капустянський, є обов'язковим до виконання. Це як молитва самурая перед діставанням катани з полки. В даному випадку розчехляються шатківниці, котрі попередньо клянчаться в сусідів, друзів, родичів і трагаються за сотні кеме.

Коли капуста збоку і ти сидиш на шатківниці. Починається час мегасварок, котрі правда закінчуються взаємним ремигання першорубленої головки чи партії головок, все солиться, додається кмин, сіль, морква і трамбуються бочища, бочки і бочечки чи баняки і виварки. Розмір посудини залежить від фантазії її власника. Дуже часто посудина орендується в когось. І чим менше людей є тим більше тої капусти кваситься. В подальшому половина згниває на смітниках чи купах гною. Але то таке. Шо там буде то пофіг, головне процес і процедура і шо сусіди скажуть якщо я не наквашу капусти.

Вертаючись до теми сварок. Бувають вони за таких причин. Мало солі, врізаний палець і заляпання кровю половини бідона капусти або крутіше - коли палець не ріжеться, а зрізаються всі нігті і то добро падає вже в нарізану капусту, і його відшукати нереально. Воно звісно ж знайдеться. Зимою. Коли будуть пригощати дорогих гостей. Ну нічого. Хтось сплюне, хтось пережує але яка ням-нямка буде. Також в процесі трамбування капусти гарно відмиваються руки і вимивається все, що є під нігтями. Ууууммммм це супер приправи.

Все. Капуста почищена. Пошаткована. Натрамбована. Хата засрана. Люди втомлені. Ждітє. Попри накваску, ще ж звичайно з залишків і відходів робляться голубці і тушена капуста, приблизно місяць часу ще жеруть ото шо залишилося. А чого має пропадати. Доречі качани теж треба їсти, щоб глисти не плодилися.

Скоро починаються перші смороди. Вода булькає. Так має бути. То почався процес гниття і розкладання та накопичення колоній мікроорганізмів.

Фсьо. Капустка готова. Воду не виливайте. Її пити можна. Так, пити, коли голова зранку болить. Після того як ввечері гарно закусили цією ж капустою.

Капуста згуртовує сімейки "адамсів" по всій західній Україні. А, ні, по всьому світу затяті капустомани виконують ці складні процедури і танцють танці з бубнами навколо бочок з капустою.

А ти любиш квашену капусту? Я люблю. Як без неї:) Смачного.


84%, 16 голосів

11%, 2 голоси

5%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
10

Коментарі

123.10.14, 22:35

    223.10.14, 23:58

    я бачу ти весь вроботі

      324.10.14, 00:00Відповідь на 2 від НеЖриМоэСало5

      я бачу ти весь вроботіНу так! Готуюсь до суботи! Буду капусту квасити!

        424.10.14, 00:01Відповідь на 2 від НеЖриМоэСало5

        я бачу ти весь вроботіти уважно прочитай!

          524.10.14, 00:03Відповідь на 3 від taras021

          я бачу ти весь вроботіНу так! Готуюсь до суботи! Буду капусту квасити!а внеділю вже жерти

            624.10.14, 00:53

            Технологія файно описана. Курва мать І мене не мине чаша сія. У себе і в матері... Істи зимою всім хочеться.

              724.10.14, 01:18

              Свій варіант. Готую мілкими дозами по "городському", в 3л.банках. Тому без брудних падзюрів (часом з кров'ю і зіструганими нігтями), але не смердить, не гниє, а лиш кисломолочними бактеріями обростає.І швидко розходиться на капусняки й салати.
              Твій варіант процесу прикольнув.

                824.10.14, 18:37Відповідь на 7 від Alter ego*

                То не процес,то прилюдія! Процес описаний тут:http://blog.i.ua/community/1214/1545798/

                  924.10.14, 18:38Відповідь на 6 від uraha

                  Технологія файно описана. Курва мать І мене не мине чаша сія. У себе і в матері... Істи зимою всім хочеться.То не технологія ,то прилюдія! Технологія описана тут:http://blog.i.ua/community/1214/1545798/