Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Щодо "кримського питання" (копіпаста)

  • 09.04.12, 13:20
Знайшов текст, який, на мою скромну думку, дуже ясно і чітко формулює одну з логічних проблем позиції "Крим - ісконно руССкая зємля". Вирішив скопіпастити собі, оскільки не факт, що я потім зумію настільки гарно сформулювати.
Очень часто встречаю у людей, ассоциирующих себя с Россией (но не всегда ее гражданах) рассуждения о том, что Хрущев не имел права передавать Крым УССР, что это историческая ошибка, которая будет исправлена и т.д. Причем часто это неглупые люди, представляющие, что такое был тогдашний СССР и что административное переподчинение Крыма в сущности было бюрократическим моментом, а не политическим. Наверное чем-то там было проще управлять из Киева, а не из Москвы - и Крым передали. Тогда это была абсолютная формальность, которая не могла повлиять буквально ни на что. То есть настоящая интрига началась после развода республик СССР.

Так вот, немного о полуострове. Ну разумеется, мы все знаем про всесоюзную здравницу, ездили туда отдыхать, ходили в походы по горам и купались в море. Да, красивая природа, да, закаты. Вот тут снимался один фильм, тут другой. Вот тут я впервые купался без трусов (в возрасте четырех лет)

И именно это пляжное настроение туманит мозги тем, кто мечтает о возвращении полуострова. Но давайте лучше по фактам, причем сегодняшним. Я не знаю данные официальных сводок, но общественное мнение едино в том что Крым был и остается самым опасным местом Украины в криминальном отношении. Причин - масса. Голодное время вне сезона, заставляющее население пускаться во все тяжкие. Огромное количество мелких преступников и просто отребья, сьезжавшееся на сезон пошмонать карманы отдыхающим. Привлекало их также и то что тут можно легко найти пропитание и жилье (а в теплый год обходится и ночевкой на свежем воздухе). А для серьезных преступников, как впрочем и для работников органов считалось шиком выйдя на пенсию - поселиться в Крыму. Что тоже, накладывает отпечаток.

Теперь о национальном вопросе - еще в финале существования СССР в Крым стали возвращаться депортированные татары. И как вы понимаете, это вызвало конфликт еще тогда. Но сейчас, когда татар стало достаточно много и они стали серьезной силой - отношения между общинами достаточно напряженные. Плюс недвижимость сейчас стоит сумашедщих денег - так что практика самозахватов земли сейчас вопрос чрезвычайно конфликтный. Словом, если бы не политика лавирования властей, Крым был бы весьма горячей точкой.

Об отдыхе. Все люди, которые побывали в Турции и Египте, скажем, говорят что эта прекрасная альтернатива Крыму в плане качества обслуживания, комфорта и даже цен. Инфраструктура уже не требует обновления - фактически нужно ломать все и строить заново.

А вот теперь, друзья, представьте, что Хрущев НЕ ПЕРЕДАЛ Крым. То есть Россия его получила бы в 1991 году. Пробегитесь по вышесказанному - бедный регион с высокой преступностью, национальными трениями (а если учесть тенденции девяностых в России, то, боюсь не только трениями), с высокой социальной конфликтностью - скажите, положа руку на область желудка - оно вам надо? Да, кстати, не забывайте, что с Крымом была бы та же беда что с Калининградом - транзит через две таможни, перерезанные границей коммуникации.
(С)
15

Коментарі

129.05.12, 19:54

К моменту "передачі" Криму Україні то була кам'яниста безводна земля, безлюдна після депортації. Спроби залюднити її переселенцями з Росії провалилися, бо у тих "комунарів" руки на роботу були абсолютно "не заточені". І всі в уряді знали те чудово, бо мали досвід колективізації, коли поселені на богаті українські хутори виселених "куркулів" расєйські "комунари" за пару років руйнували господарство, спивалися і розбігалися, залишаючі черноземи заростати будяками. Я про це вже розміщував спогади Стешенка (http://blog.i.ua/user/657551/968878/)
До того ж треба було формально компенсувати відрізані на користь Московщині ласі шматки Білгородщини та Вороніжчини, які за площою ПЕРЕВИЩУВАЛИ площу Криму і були взірцевими черноземами, а не безплідною яйлою

    230.05.12, 00:22Відповідь на 1 від Східняк

    Та я те знаю. Це ж дурість була - виселити місцевих, які досконало знали свою землю, і заселити людей з геть іншої кліматичної зони, з принципово іншими агротехнічними традиціями. Ну як колгоспник з села під Мурманськом міг нормально вирощувати виноград в субтропіках? це ж просто цирк та й годі! А земля цирку не любить, тому й господарство почало там відновлюватись тоді, як туди прийшли українці з Херсонщини і т.п.

    Суть цієї замітки трохи в іншому - тут наводяться аргументи, які можуть переконати сучасного росіянина. Бо його мало цікавлять історичні подробиці, а от "ви що - хочете собі другу Чечню?" - вагомий аргумент, бо з Хрущовим він не знався, а от загриміти в гарячу точку - не хоче.

      330.05.12, 00:47Відповідь на 2 від Icebear

      Бачив я одного юнака, який з Росії перебрався до нас під Одесу, працює в селі комбайнером і не думає повертатись на історичну батьківщину, бо не бажає підставляти голову під путінські розборки. Також знаю одного русофіла, якому пропаганда скрутила мозок і він виїхав у суцільно російськомовну саратовську обл., ніби тут в Донецьку йому хтось забороняв використовувати його "вишукане" нарєчіє!!!
      Зараз потхеньку спивається, бо тут мав 3-кімнатну квартиру, двоповерхову дачу і гараж з "Волгою", а там, в Росії, за гроші від продажу всього майна придбав на околиці якогось СМТ 1-кімнатну на 5-му поверсі "вбитої хрущьоби".

      Мозок москаля нездатен до екстраполяції, тому його не злякає жодна "чечня"...

        430.05.12, 07:55Відповідь на 1 від Східняк

        К моменту "передачі" Криму Україні то була кам'яниста безводна земля, Коли кримчани тужать за Росією, мабуть, вони забувають, звідки воду п"ють.

          530.05.12, 07:59

          Імперські амбіції не сумісні з здоровим глуздом.

            анонім

            630.05.12, 08:28

            Логічно. Заперечити хіба що навіженний "гусскім мігом" зможе.

              730.05.12, 08:44Відповідь на 3 від Східняк

              Мозок москаля нездатен до екстраполяції, тому його не злякає жодна "чечня"... За моїми спостереженнями багато народу в Росії не те, щоб сліпо вірять ОРТ - просто через тотальність пропаганди вони не знали, що може бути й інша точка зору, не задумувались над тим.

                830.05.12, 10:10

                Крим почав активно ставати русским лише у 20 ст. Навіть підкорення Криму московською імперією (до якого досить часто апелюють русскі нацисти та шовіністи) відбувалось не стільки русскими солдатами, скільки українцями з навколишніх територій.

                  Гість: lkjmn

                  930.05.12, 12:34Відповідь на 5 від Fred Perry

                  Імперські амбіції не сумісні з здоровим глуздом.100% Особливо - москальські.

                    1030.05.12, 12:48Відповідь на 9 від Гість: lkjmn

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна