Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Меценат Сергій Боголюбов запросив дітей на лікування до Куби


Нещодавно з Куби повернулась перша за 10 років офіційна делегація України, візит якої було організовано Міжнародним благодійним фондом Сергія Боголюбова «За життя». Метою візиту було відновлення дружніх стосунків між двома країнами, які було занедбано з початку 2010-х років. 


Для пересічного українця середнього і старшого віку Куба, перш за все, асоціюється з дружньою соціалістичною країною, де правив бунтівний революціонер, колоритний бородач, друг радянських генсеків Фідель Кастро.

Молоді ж українці, напевно, чули про Кубу як про країну рому, сигар і мальовничих тропічних пляжів. Вікіпедія ж у розділі «українсько-кубинські стосунки» дуже скупа на інформацію, і дає лише одну зачіпку – а саме, згадує про програму оздоровлення дітей, які постраждали від Чорнобиля. 

Так, саме медична програма з лікування дітей на Кубі до 2010 року була чи не єдиним містком, що поєднував дві  держави.

На Острові Свободи рятували дітей, яким в Україні допомогти не могли. За два десятиліття, поки діяла програма, там провели близько двохсот операцій, серед яких – безкоштовну трансплантацію кісткового мозку та нирок. Але у 2010 році програма оздоровлення була призупинена, і відтоді візити українців на Кубу носили виключно приватний характер.

Як розповів на брифінгу, після повернення з Куби голова БФ «За життя» Сергій Боголюбов, цю поїздку готували півтора року.  

Знову друзі

«Ми знали, що дипломатичні відносини між нашими країнами останніми роками майже не розвивались. Тут був і політичний момент, і відсутність бажання, в першу чергу вітчизняного політикуму, будувати стосунки з країною, яку не дуже жалують у США. Але ж ми всі пам’ятаємо, скільки добра і користі для українських дітей  зробила Куба за ті роки, поки існувала програма «Діти Чорнобиля». Нагадаю,  що перші українські діти зійшли з літака на кубинську землю в 1990 році. За 20 років, поки діяла програма, лікування і реабілітацію пройшли понад 23 тисячі дітей. Зауважу, що від багатьох з них вітчизняна медицина відмовилася,  як від невиліковних або навіть «непридатних до життя». Та любов, щире серце, бажання допомогти і величезний досвід кубинських медиків творили справжні дива! Багатьом дітлахам на Кубі, в буквальному сенсі, повернули здоров`я і радість життя попри невтішні діагнози.

Для мене особисто дуже великою втратою стала звістка про припинення медичного співробітництва у 2010 році. Ну як так можна було профукати те, що приносило таку величезну користь та давало людям надію і рятувало життя! І як тільки з`явилась можливість, ми вирішили реанімувати те, що було втрачено, і запустити програму знову», - повідомив С. Боголюбов.

Під час брифінгу Сергій Боголюбов розповів як, дякуючи наполегливій праці, вдалося розтопити лід недовіри і вперше за 10 років організувати дружній двотижневий офіційний візит української делегації на улюблений острів Хемінгуея. За цей час було проведено кілька десятків зустрічей, брифінгів з кубинськими урядовцями, підсумком яких стало підписання кількох важливих меморандумів про співпрацю, головним з яких президент БФ «За життя» вважає саме меморандум про відновлення програми оздоровлення українських дітей.

Замість псевдореформ – реальні справи

«Розумієте, ті реформи, які ми бачимо від Уляни Супрун, не відповідають реальним очікуванням, реальним потребам, а тим паче, можливостям українців. Подивіться на благодійні пабліки – сотні об`яв про збори коштів на дорогі операції – 50, 100 тисяч доларів! Ні в якому разі не збираюся ставити під сумнів ті діагнози і засоби порятунку, які пропонуються, але кубинська програма здатна рятувати набагато більше важкохворих дітей за менші кошти з максимальною ефективністю. І ми не маємо права втратити цей шанс.

Тому я разом з опозиційною платформою «За життя» та спільно з однойменним фондом, який я маю честь очолювати, започатковуємо нову сторінку в україно-кубинських відносинах, і відкриваємо її з відновлення програми лікування українських дітей», - підкреслив голова БФ «За життя».

Символічно, що домовленість про відновлення медичної програми була скріплена офіційним договором  з представниками кубинського уряду саме 26 квітня 2019 року, в день коли сталася страшна трагедія – аварія на Чорнобильській АЕС.

На питання, коли запрацює програма і як вона буде функціонувати, Сергій Боголюбов відповів, що зараз тривають організаційні приготування, розробляються деталі і нюанси співробітництва. Та головне, про що повідомив спікер, діяльність цієї програми з української сторони буде організована за новими правилами, відкрито і прозоро.

«Ми хочемо, щоб програма надавала допомогу саме тим, кому вона потрібна найбільше, щоб нею могли скористатись більш вразливі і незахищені категорії громадян. Планується що вже в цьому році на Кубу поїде до 50-ти дітей», - зазначив спікер.

Благодійні фонди запрошуються на круглий стіл

Президент БФ «За життя» також розповів, що в найближчий час буде організована зустріч, на яку запросять керівників благодійних фондів, медиків, волонтерів. Головна мета заходу - визначити найкращий, найефективніший формат для програми оздоровлення.

«На цій зустрічі я оголошу своєрідний відкритий тендер на кращу стратегію реалізації цієї програми. Моє завдання, як політика і громадського діяча - встановлювати контакти, визначати стандарти і надавати умови, а організацією лікування і оздоровлення українських дітей на Кубі  мають займатися фахові професіонали.  Хочемо вислухати всіх зацікавлених, і розглянути всі пропозиції та зауваження. Певен, що реалізаторами українсько-кубинської програми мають стати,  перш за все, фахові благодійні організації, громадські об’єднання медичного спрямування. Можливо, це буде формат, коли різні фонди візьмуть на себе окремі напрямки, під загальним координуванням з єдиного центру.

В будь-якому разі, умови будуть рівними, прозорими і зрозумілими, а переможець, або переможці, отримають усі можливості робити добру справу на новому рівні та дарувати юним українцям надію на краще майбутнє. Актуальну інформацію можна буде дивитись на моїй сторінці в Фейсбуці та на ФБ сторінці програми, яка згодом почне функціонувати…», - повідомив Боголюбов.

Що стосується фінансового забезпечення програми, Сергій Боголюбов зазначив, що за договором, який було нещодавно підписано, Куба готова приймати і лікувати дітей навіть безкоштовно. Хоча, звичайно, без витрат не обійтися.

«Я не є олігархом, але у відновлення кубинсько-української медичної програми я вже вклав дуже багато власних коштів. Крім того, люди бачать наші реальні справи, і на підтримку благодійних ініціатив до нас постійно надходять пожертви небайдужих громадян, за що ми їм щиро вдячні. Непоганий відгук ми знаходимо у депутатів місцевих рад, які мають повноваження виділяти кошти на оздоровлення дітей, які мешкають в територіальних громадах. Вони розуміють, наскільки це важливо для їхнього іміджу і репутації «слуг народу». Особливу подяку хочу висловити своїй соратниці і партнеру, народному депутату України Наталії Королевській, яка доклала багато зусиль для того, щоб  українсько-кубинська програма стала реальністю», - зазначає громадський діяч.

Сергій Боголюбов впевнений, що якби держава Україна збагнула важливість кубинського напрямку, то програма могла б запрацювати на офіційному державному рівні. Тим більше, за співвідношенням ціна-якість кубинська медицина, та її ефективність при лікуванні дітей на кілька порядків перевершує інші існуючі варіанти. Тим більше, Україні, як  державі з потужним аграрним сектором є що запропонувати кубинцям.

«Ось подивіться, в цьому році у сховищах залишилось більше 100 тисяч тонн нерозпроданого зерна. Якщо хоча б половину з цього відправили у вигляді бартеру за медичні послуги до Куби, найближчі 10 років програма лікування українських дітей на Кубі могла б діяти на повну потужність, оздоровлюючи щорічно тисячі дітей. Користуючись нагодою хочу сказати, що прийматиму участь у дострокових парламентських виборах із власною програмою реформування країни, де одне з найважливіших завдань займатиме покращення медичного обслуговування українців, і зокрема, українських дітей. Я докладу всіх зусиль, щоб  українці, українські діти не відчували себе покинутими  напризволяще.

Ми не сьогодні, і не вчора розпочали цю програму – з моїми колегами-однодумцями втілюємо різноманітні молодіжні розвиваючі і  оздоровчі проекти вже багато років. Разом з нами на Кубі, для ознайомлення із можливостями, було кілька представників благодійних організацій. Зокрема, мій партнер, президент БО «МІЖНАРОДНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ЗЕМЛЯ ДІТЕЙ» Павло Мацепа, який долучається до реалізації українсько-кубинського проекту. 

Також хочу висловити подяку  моєму  соратнику, меценату і президенту Київської обласної федерації греко-римської боротьби Юрію Цикаленку, який за власний кошт опікується організацією дитячих таборів відпочинку. Тож, користуючись нагодою, хочу повідомити, що з 1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, нашими спільними зусиллями на Київщині (с. Круглик, с. Підгірці) відкриється два дитячих табори. Зокрема, там будуть відпочивати і оздоровлюватись діти із незахищених верств населення. Більше того, планується, що на базі цих таборів ми будемо відбирати тих, хто потребує спеціалізованого лікування, і направляти їх за нашою програмою на Кубу. «Особливу подяку хочу висловити нашим кубинським друзям, зокрема пані Натачі Діас Агілері за те, що допомагали із встановленням дружніх стосунків, за гостинність і готовність лікувати українських дітей. Окрему подяку висловлюю своїй соратниці і партнеру, народному депутату України Наталії Королевській, яка доклала багато зусиль для того, щоб  українсько-кубинська програма стала реальністю. Отже, запрошуємо всіх небайдужих долучитись до цих благодійних справ», - підсумував свій брифінг Сергій Боголюбов.

0

Коментарі

131.05.19, 11:47

а ты не знаешь Колю Кожушко?
он из ваших, из чадолюбцев.

    231.05.19, 11:56

    реальні справи будуть тоді коли коштами фонду будуть розвиватися українські центри трансплантології

      анонім

      331.05.19, 12:13Відповідь на 1 від RomahaN

      <font style="vertical-align: inherit;"><font style="vertical-align: inherit;">а ты не знаешь Колю Кожушко? </font></font><font style="vertical-align: inherit;"><font style="vertical-align: inherit;">
      он из ваших, из чадолюбцев.</font></font>
      Вот и я о том же. Какой-то смешной сайт. Пишут заметки, а кому сдавать деньги так и не написали. А мне деньги жгут ляжку, очень жгут. Я хочу их кому-то сдать!

        431.05.19, 12:17Відповідь на 3 від анонім

        <font style="vertical-align: inherit;"><font style="vertical-align: inherit;">а ты не знаешь Колю Кожушко? </font></font><font style="vertical-align: inherit;"><font style="vertical-align: inherit;">
        он из ваших, из чадолюбцев.</font></font>
        Вот и я о том же. Какой-то смешной сайт. Пишут заметки, а кому сдавать деньги так и не написали. А мне деньги жгут ляжку, очень жгут. Я хочу их кому-то сдать!
        Кожушке сдай.
        он тут раньше очередь занял.
        к тому же ему женица пора, а бесплатно ни одна б-ть не хочет.

          531.05.19, 14:14

          Это типа восхваление себя любимого? Да, прогиб перед королевской наташей засчитан! А вы сами из каких будете? Я имею в виду "партийную принадлежность"...

            анонім

            631.05.19, 14:37Відповідь на 4 від RomahaN

            <font style="vertical-align: inherit;"><font style="vertical-align: inherit;">а ты не знаешь Колю Кожушко? </font></font><font style="vertical-align: inherit;"><font style="vertical-align: inherit;">
            он из ваших, из чадолюбцев.</font></font>
            Вот и я о том же. Какой-то смешной сайт. Пишут заметки, а кому сдавать деньги так и не написали. А мне деньги жгут ляжку, очень жгут. Я хочу их кому-то сдать!
            Кожушке сдай.
            он тут раньше очередь занял.
            к тому же ему женица пора, а бесплатно ни одна б-ть не хочет.
            А Кажушка, это хто? Он за красных, али за коммунистов? И апче, он за какой интернационал? За первый, второй, али третий? Я абы кому денЁх здавать не стану!

              731.05.19, 15:05Відповідь на 6 від анонім

              <font style="vertical-align: inherit;"><font style="vertical-align: inherit;">а ты не знаешь Колю Кожушко? </font></font><font style="vertical-align: inherit;"><font style="vertical-align: inherit;">
              он из ваших, из чадолюбцев.</font></font>
              Вот и я о том же. Какой-то смешной сайт. Пишут заметки, а кому сдавать деньги так и не написали. А мне деньги жгут ляжку, очень жгут. Я хочу их кому-то сдать!
              Кожушке сдай.
              он тут раньше очередь занял.
              к тому же ему женица пора, а бесплатно ни одна б-ть не хочет.
              А Кажушка, это хто? Он за красных, али за коммунистов? И апче, он за какой интернационал? За первый, второй, али третий? Я абы кому денЁх здавать не стану!
              ты незнаешь кожушку? николалу?!
              он первый парень на деревне нащот детишек.

                анонім

                831.05.19, 15:12Відповідь на 7 від RomahaN

                а ты не знаешь Колю Кожушко? </font></font><font style="vertical-align: inherit;"><font style="vertical-align: inherit;">
                он из ваших, из чадолюбцев.
                Вот и я о том же. Какой-то смешной сайт. Пишут заметки, а кому сдавать деньги так и не написали. А мне деньги жгут ляжку, очень жгут. Я хочу их кому-то сдать!
                Кожушке сдай.
                он тут раньше очередь занял.
                к тому же ему женица пора, а бесплатно ни одна б-ть не хочет.
                А Кажушка, это хто? Он за красных, али за коммунистов? И апче, он за какой интернационал? За первый, второй, али третий? Я абы кому денЁх здавать не стану!
                ты незнаешь кожушку? николалу?!
                он первый парень на деревне нащот детишек.
                Ааа, Николалу?! Знаю. У нас молдаванин с такой хвамилиёй тротуарную плитку ложил.

                  931.05.19, 15:17Відповідь на 8 від анонім

                  же ему женица пора, а бесплатно ни одна б-ть не хочет. А Кажушка, это хто? Он за красных, али за коммунистов? И апче, он за какой интернационал? За первый, второй, али третий? Я абы кому денЁх здавать не стану!ты незнаешь кожушку? николалу?!
                  он первый парень на деревне нащот детишек.
                  Ааа, Николалу?! Знаю. У нас молдаванин с такой хвамилиёй тротуарную плитку ложил.
                  плитку пусть турки ложат.
                  и французы.
                  а николала-кожушко и боголюбов будут программы сочинять, для детишков.
                  как андерсон, но выгодней и наваристей.

                    анонім

                    1031.05.19, 15:22Відповідь на 9 від RomahaN

                    же ему женица пора, а бесплатно ни одна б-ть в хочет. А Кажушка, это кто? Он за красных, али за коммунистов? </font><font style="vertical-align: inherit;">И апче, он по какой интернационал? </font><font style="vertical-align: inherit;">По первый, второй, али третий? </font><font style="vertical-align: inherit;">Я абы кому денЁх сдавать не стану! </font></font><font style="vertical-align: inherit;"><font style="vertical-align: inherit;">ты незнаешь полушубке? </font><font style="vertical-align: inherit;">николалу ?! </font></font><font style=
                    И не уговаривай! Кожушкам тугриков не дам! Не верю я Кожушкам. Они Гватемалу до ручки довели, а третий интернационал так и не построили. Всё плитка, плитка...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна