Музей української спадщини

[Приєднана картинка]У передмісті Філадельфії відкрили Музей української спадщини. В експозиції є колекція традиційної української вишивки, вироби з дерева та кераміки.Про це на своїй Facebook-сторінці повідомила представниця Української Федерації Америки Ірина Мазур.

Ордени "За заслуги"

[Приєднана картинка]Президент України П. Порошенко нагородив заступників глави Меджлісу кримськотатарського народу І. Умерова і А. Чийгоза, що прилетіли з Туреччини, орденами "За заслуги".

80 років Організації українок Канади ім. Ольги Басараб

[Приєднана картинка]Об'єднання українок у Канаді відзначає 80-річний ювілей. Так, 5 листопада у місті Гамільтон відбудуться урочисті заходи, приурочені до ювілею створення Організації українок Канади ім. Ольги Басараб.

Звільнено бранців Кремля!

[Приєднана картинка]Лідерів кримськотатарського національного руху Ахтема Чийгоза й Ільмі Умерова, засуджених в анексованому Росією Криму, передали Туреччині.Після прибуття в Анкару вони зможуть вилетіти до Києва. За неофіційною інформацією, домовленість про передачу Ахтема Чийгоза й Ільмі Умерова була досягнута під час останньої зустрічі президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана і російського президента В. Путіна. Як повідомив кореспондент «Радіо Свобода» у Facebook, що Ільмі Умеров і...

Читати далі...

XXIII зимові Олімпійські ігри

[Приєднана картинка]У Греції, в Стародавній Олімпії, відбулася церемонія запалення вогню XXIII зимових Олімпійських ігор, які з 9 по 25 лютого 2018 року пройдуть у південнокорейському місті Пхьончхан.[Приєднана картинка]

Київ із космосу!

[Приєднана картинка]Американський астронавт Ренді Бреснік зробив фото Києва з Міжнародної космічної станції й розмістив на своїй Facebook-сторінці.

"Білі круки" вкотре відзначили українські книжки!

[Приєднана картинка]Два українські видання увійшли до каталогу найкращих дитячих книг світу "Білі круки" ("The White Ravens" ).Так, до цьогорічного списку ввійшли "Фарбований Лис" Івана Франка від видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" та "Сузір'я Курки" Софії Андрухович і Мар'яни Прохасько від видавництва "ВСЛ".

"Gazeta Wyborcza" з україномовним додатком

[Приєднана картинка]У місті Вроцлав польська загальнонаціональна "Gazeta Wyborcza" вийшла з україномовним додатком.

Анна Ярославна

[Приєднана картинка]Київ передав французькому місту Тулуза пам’ятник Анні Ярославні. Монумент створив київський скульптор Костянтин Скритуцький. Передав пам’ятник мер Києва В. Кличко.

Free Sentsov

[Приєднана картинка]У Нью-Йорку на вежі Трампа (Trump Tower) активісти Pussy Riot вивісили банер із вимогою звільнити українського бранця Кремля режисера Олега Сенцова. Фото і відео на своїй Facebook-сторінці розмістила учасниця групи Марія Альохіна.