Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

СБУ викрила механізм привласнення понад 20 мільйонів гривень

Служба  безпеки України викрила корупційний механізм розкрадання коштів  міського бюджету посадовцями одного з комунальних підприємств Київської  міськдержадміністрації.

Оперативники та слідчі спецслужби  встановили, що чиновники фальсифікували розробку програмного  забезпечення на мільйони гривень, виділених у межах цільової програми  інформатизації «Електронна столиця».

Переможцем тендеру на розробку  програмного забезпечення для інформатизації житлово-комунального  обслуговування у столиці стала київська ІТ-компанія. Комерсанти у 2018  році, під виглядом розробленого на замовлення, поставили до комунального  підприємства КМДА вже існуюче програмне забезпечення. Насправді воно  використовується комунальними підприємствами столиці ще з 2017 року, а  розробка додаткових модулів до нього, згідно з умовами договору, була  сфальсифікована.

Посадовці комунального підприємства, у  змові із керівництвом компанії-розробника, підробили документи щодо  проведених приймальних випробувань. Чиновники перерахували зловмисникам  понад 20 мільйонів гривень за «програмне забезпечення», яке, згідно з  проведеними експертизами, не відповідає умовам договору.

У межах відкритого кримінального  провадження директору комунального підприємства та його заступнику, а  також керівнику фірми-розробника, повідомлено про підозру у вчиненні  злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення чи розтрата чужого  майна, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.

Джерело: https://ssu.gov.ua/ua/news/1/category/2/view/6864?fbclid=IwAR3TzntHR_u1gIG8sDgWhrg7g4eqfeu3z5NoHtZ3TqwRzEgCx1qy04QlKxo#.vgnqcP2A.dpbs

0

Коментарі