Християнство чи іслам?

Християнство чи іслам? - № 70-71 (21541-21542) субота 13 вересня 2014 року - Одеська обласна газета «Чорноморські новини» (chornomorka.com)
Християнство чи іслам?

«Воістину є два першопочаткові духи, які явилися світу як близнюки, відомі своєю протилежністю. В думці, в слові і в дії — вони обидва, добрий і злий… Коли ці два духи вперше зійшлися в боротьбі, то вони створили буття і небуття, і те, що чекає врешті-решт тих, хто йде шляхом неправди, — це найгірше, а тих, хто йде шляхом добра, чекає найкраще». (Ясна, 30, 3 — 4).

Солдати ворога

https://chornomorka.com/archive/21534/a-4328.html
Солдати ворога

Удача будь-якого народу — це певна константа, що залишається такою протягом тисячоліть. Якщо ти бажаєш дізнатись, якою буде твоя майбутня дружина, подивись на її матір — так каже народна мудрість. Якщо ти бажаєш з’ясувати психологічний портрет солдатів ворожої армії, згадай, якими були батьки і діди цих солдатів. Засадничі речі добре бачаться здалеку.

Четверта російсько-українська війна

Четверта російсько-українська війна - № 48 (21519) cубота 21 червня 2014 року - Одеська обласна газета «Чорноморські новини» (chornomorka.com)
Четверта російсько-українська війна

Війна — це мир. Свобода — це рабство. Незнання — сила. Такими були засадничі партійні гасла вигаданої Джорджем Оруелом країни Океанії з єдиною правлячою силою під назвою «Партія» — однієї з трьох світових імперій майбутнього. Захмарне майбутнє для Оруела мало цілком реалізуватися вже у 1984 році. Тому його роман, написаний у 1948-у, що приніс йому світову славу, так і називався «1984». Він просто переставив місцями дві останні цифри року написання роману.

Україна – Крим – Росія

Україна – Крим – Росія - № 32-33 (21503-21504) субота 26 квітня 2014 року - Одеська обласна газета «Чорноморські новини» (chornomorka.com)
Україна – Крим – Росія

Тисячоліттями різні народи приходили на територію Криму і будували, будували, будували. У давні часи Крим став перлиною античної цивілізації.

Чи здатні українці боронитися самостійно?

Чи здатні українці боронитися самостійно? - № 26 (21497) четвер 3 квітня 2014 року - Одеська обласна газета «Чорноморські новини» (chornomorka.com)
Чи здатні українці боронитися самостійно?

Крим здано росіянам без жодного пострілу. Втрачене все озброєння, а його в Криму було чимало і не найгіршого, втрачений увесь український флот, що дислокувався на півострові, втрачена більшість особового складу української армії, який просто перейшов на бік ворога. Перейшов не з ідейних міркувань і не через страх, а за обіцянку більших грошей, тобто продався ворогові.

Морок над Росією

Морок над Росією - № 20 (21491) четвер 13 березня 2014 року - Одеська обласна газета «Чорноморські новини» (chornomorka.com)
Морок над Росією

Існують держави, стрижнем яких є певна проста й універсальна ідея. За формою ця ідея може змінюватися, за суттю — ні. Знищити цю ідею — і держава втрачає сенс свого існування. Таких держав у світі небагато, але саме до такого типу держав належить Росія.

Обережно! Нова хронологія

Обережно! Нова хронологія - № 3 (21474) cубота 11 січня 2014 року - Одеська обласна газета «Чорноморські новини» (chornomorka.com)
Обережно! Нова хронологія

Хто контролює минуле, той контролює і майбутнє. Цю відому сентенцію я наводжу лише для того, щоб була краще зрозуміла запекла боротьба за минуле, що точиться у царині історії, і то не окремої країни, а всього людства. Я написав «історії», а не «історичної науки», бо згідно з означенням видатного німецького філософа Емануіла Канта: «В кожній науці стільки науки, скільки в ній математики». А в історії математики мало, майже нема. Математику на історичних факультетах не вивчають, при вступі на історичні факультети не вимагають. Скидається, що історія — це не наука про аргументи, а наука про висновки. На висновки ж завжди є замовник. А професіоналізм потрібен історику для того, щоб під десь вище затверджені висновки підібрати відповідні аргументи, проігнорувавши всі інші. Аналізувати і порівнювати фізичні явища можна лише завдяки найбільшому винаходу людства, звичайно, після винаходу колеса, — числу. Для дійсних чисел завжди можна сказати, яке з них більше, якщо вони не є рівними. Для професійних фізиків ігнорування мови чисел неможливе. Для професійних істориків — можливе.

На службі у Рейху

На службі у Рейху - № 68 (21332) субота 1 вересня 2012 року - Одеська обласна газета «Чорноморські новини» (chНа службі у Рейху
Українці і росіяни у складі німецької армії в часи Другої світової війни

Україна і Росія належать до тих небагатьох країн світу, де події Другої світової війни залишаються актуальними і по сьогодні, де відзначаються і початок, і кінець цієї війни, річниці видатних битв, дні звільнення тих чи інших міст, де активно підтримуються у громадській думці стереотипи радянських часів, хоча вже виросли покоління людей, народжених після них. Одним з таких стереотипів є теза про те, що радянський народ виграв війну завдяки безпрецедентній згуртованості навколо комуністичної партії і її вождя в ім’я перемоги. При цьому інколи згадують і купку запроданців, що перейшли під час війни на бік німців. До них, найчастіше, зараховують українців, кримських татар і деякі народи Кавказу.

ornomorka.com)

Чи є альтернатива атомній енергетиці в Україні?

Чи є альтернатива атомній енергетиці в Україні? - № 28 (21292) субота 7 квітня 2012 року - Одеська обласна газета «Чорноморські новини» (chornomorka.com)
Чи є альтернатива атомній енергетиці в Україні?

Енергетика світу, у тому числі енергетика України, має чотири головні аспекти: собівартість, наявні запаси, безпечність, екологічність. Розглянемо їх детальніше. (Чи потрібна Україні атомна бомба?)