Сливова вкусняшка
- 29.09.16, 22:02
Перефразовуючи класика, я вас хочу запитати -
чи любите ви сливи так, як люблю їх я?
Якщо любите - то пропоную вам рецепт смачного лаваша із карамелізованими сливами. Рецепт простий до неможливості. Але смачний настільки, що його можна подавати несподіваним гостям, які зайшли до вас на "рюмку чая"
Вам буде потрібно:
- 2 тоненьких лаваші
- 200-300 гр слив угорок
- 1 столова ложка вершкового масла
- цукор по смаку
(далі з фото)
Із слив вийняли кісточку. Можете порізати сливи. Але я не стала.
Ложку масла на сковороду на середній вогонь
Як масло розтопилось, кладу сливи і зверху присипаю 3-ма ложками цукру
Через 1-2 хв. сливи припустилися, пустили досить багато соку
Роблю маленький вогонь, накриваю кришкою і на 8-10 хв залишаю сливи потомитися
Виходить ось така неймовірно ароматна і напівгуста сливова маса
Охолоджую. Цих слив вистачає на два лаваші. Ділю масу навпіл і розмащую сливи по лавашеві ( рідку частину теж викладаю на лаваш. Не хвилюйтеся, лаваш не розкисне). Лаваш промащую повністю весь (і кінчики теж)
Складаю лаваш "конвертиком"
Спочатку ось так
Потім ще раз
І ще раз
Все! Хочете - можете їсти прямо зразу. Я один підігріла в мікроволновці і на двох до чаю вистачає ось так! ( роблю відомий жест *рукою під підборіддя* )
Можете покласти в холодильник і їсти через годину чи навіть через кілька годин. Чим довше він стоїть, тим смачніший. Тоді, взагалі, смак як у штруделя.
Спробуйте - і вам, обов'язково сподобається легкістю приготування і неймовірним смаком!
21
Коментарі
bagheera
129.09.16, 22:12
я вообще давно оценила лаваш, как вариант быстрого блюда "из ничего". если есть сыр, порезать/порвать лаваш на порционные кусочки, завернуть в них тонкий срез сыра, обмакнуть во взбитое яйцо - и на сковороду на минутку. если есть яблоки, порезать/натереть, завернуть их в лаваш (как в Вашем рецепте или как угодно ещё), и на сковороду. или какой-нибудь салатик из всего, что есть, завернуть в лаваш, нарезать порционно, и в холодильник. короче, что угодно + лаваш = прикольный перекус.
Гість: Fairy-tale_
229.09.16, 22:14
Вдавилася слюною
Гала
329.09.16, 22:15
ням
Ми Ла
429.09.16, 22:17Відповідь на 1 від bagheera
Згодна повністю! мені теж подобається універсальність лаваша. навіть з помідорами і кінзою - неймовірно смачно! А з чимось, більш плотненьким, типу м'яска чи рибки - то взагалі бомба! Робила з оселедем -
Ми Ла
529.09.16, 22:18Відповідь на 2 від Гість: Fairy-tale_
Олюнь! Дуже смачно! Дуже! Швидко, просто і смачно! І (дуже вірю ), що у ньому 0 ккал
Ми Ла
629.09.16, 22:19Відповідь на 3 від Гала
нямнямням прямо!
Лъйошкин_Кот
729.09.16, 22:20
.... один підігріла у мікрохвильовці(с) - синонім усе зіпсула
bagheera
829.09.16, 22:21Відповідь на 4 від Ми Ла
да, я делала домашнюю колбасу, с ней тоже вкусняшно. а, ещё с варёной куриной печёнкой. короче, с чем угодно можно. и каждый раз неожиданные гости в восторге: ух ты!!! с 3 мин приготовила такое! )))
disu
929.09.16, 22:21Відповідь на 4 від Ми Ла
нe,Міла! от скажи чєсна—ти—нармальна?отак взять і підступно прогнати увeсь сон і всі мислі нe істи солодкого до 1числа?ну от хто так робить,га?
Гість: Fairy-tale_
1029.09.16, 22:21Відповідь на 5 від Ми Ла
Головне віра