хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Бесіда 9 як перемагати стрес

  • 08.11.09, 10:39
Бесіда 9

СТРЕС.

ПОЧАТОК РУХУ ЕНЕРГІЇ СТРЕСУ В ТІЛІ ЛЮДИНИ (спадний струмінь)
У житті кожної людини є безліч подій, які залишили свій негативний відбиток у її пам’яті. З дитинства нас часто ображали, залякували, намагалися підкорити, іноді – зламати.
Це тільки гарна ілюзія, що бути дитиною легко. Але, незважаючи на це все, нам все-таки вдається вирости та зберегти життєрадісність.
А іноді ми іноді чуємо дурниці, на кшталт: "Від стресу - не втечеш"

Що відбувається з нами в ситуації стресу та як нам в ній діяти?

Уявіть, що ви прочитали текст, який містить у собі образу в вашу адресу. Змоделюйте цю ситуацію: складіть уявний текст та повільно прочитайте його. А тепер прислухайтесь до своїх тілесних відчуттів.

Вийшло? Так от, якщо ви все це зробили, ви маєте відчути дискомфорт у ділянці лоба та очей. Чому саме тут?

У момент стресу в наше тіло потрапляє негативна емоційна енергія. Спочатку вона потрапляє в енергетичний центр, який знаходиться у нижній ділянці лоба посередині, трохи вище точки між бровами. Ми миттєво відчуваємо тут напруження та ломоту. Далі ця енергія може рухатися у напрямку Серця та застрягати у верхній частині грудної клітини (верхнє Серце),. ми починаємо відчувати важкість в грудях, погіршується наш настрій, міняється хід думок.

Сталося енергетичне забруднення, щоб очиститися івд нього, необхідно зрозуміти наступні пояснення.
Тільки спочатку давайтк домовимся : нехай вас не дивує поєднання психології з елементами східних знань, адже справді сучасна психологія (гештальттерапія, трансперсональна психологія, НЛП) побудована на знаннях, запозичених з давніх східних духовних практик.

Отже :  Енергетичний центр у нижній ділянці лоба має назву „аджна” що у перекладі з санскриту означає „та, що керує”

Ми, як правило, не відчуваємо цей центр тому, що кожний раз, коли нас ображали, або коли ми чогось боялися, аджна приймала на себе перший удар та с кожним разом все більше та більше закривалася. Тому, майже у всіх людей, аджна заблокована.
 
Насправді, аджна є органом сприйняття та розуміння світу, тобто, додатковим
органом бачення, але розвиток сучасної технічної цивілізації можливий тільки при умові „засліпленої” аджни
.

( Саме тому сучасна культура, наука та освіта ігнорують та не розвивають цю сторону людської природи, а засоби масової інформації допомагають їм у цьому.)

Якщо яка небудь людина зберігає природну здатність до тонкого бачення, вона опиняється у культурному та інформаціїному вакуумі, та не знає, як цю свою здатність використовувати.

Давайте повернемося до наведеного вище прикладу з текстом, який містить образу в вашу адресу. Якщо заряд негативної енергії невеликий, енергетичне забруднення залишиться на аджні та не піде далі. Ми зауважили, що в цей момент ми відчуваємо дискомфорт та напруження в аджні та в очах. Якщо подібна образа відбудеться в момент реального спілкування з людиною, ми можемо відчути також, що нам неприємно та важко дивитися в очі цієї людини. Це також є ознакою забруднення аджни. Як діяти у цьому випадку?
Тут є одна особливість: кожний раз, коли чужа негативна енергія забруднює частину нашого тіла, або внутрішній орган, ця частина тіла стає ніби то замороженою, затерплою.

У нашому випадку, на поверхні шкіри в ділянці аджни ми маємо відчути цю обмороженість.

Потрібно закрити очі, щоб сконцентрувати свою увагу, та кінчиками пальців торкнутися лоба в ділянці аджни. Ми можемо відчути, нібито тут знизилася чутливість шкіри, нібито вона затерпла. Далі потрібно, не відкриваючи очей, всю свою увагу сконцентрувати на цьому відчутті затерплості, обмороженості. Увагу потрібно сконцентрувати настільки сильно, щоб ви відчували тільки це (в ідеалі повинні зникнути сторонні думки). Для того, щоб утримувати концентрацію на аджні, ви можете робити кругові рухи: „приклейте” кінчик вказівного пальця в центрі аджни та рухайте ним навколо цього центра з зоні розтягнення шкіри. Вся дія має відбуватися двадцять – тридцять секунд, не більше хвилини. В результаті маємо відчути, що затерплість знизилася, відновилася чутливість шкіри, ділянка лоба ніби то ожила, в голові прояснило, також може відчутися потреба в повному глибокому вдиху, або позіханні. Це -
нормальна, очікувана реакція.
Коли чужа енергія вилучена з тіла, ми відчуваємо значне полегшення.

Подібне „очищення” аджни є корисним також в ситуаціях, коли ви відчуваєте, що
починаєте нервуватися, переживати з якогось приводу, коли вам потрібно увійти в емоційно напружену, або значиму ситуацію, тобто тоді, коли виникає загроза стресу.


Якщо жити або працювати в умовах стресу, енергетичне забруднення аджни поширюється на очі, на вилиці, на обличчя людини, яке набирає виразу напруженості та жорсткості. Все обличчя заморожується. У цьому випадку, після очищення аджни, слід зняти напруження з обличчя. Для цього потрібно провести повільним ковзним рухом пальців від аджни вниз до
перенісся, під очима до верхньої частини вилиць, потім до нижньої частини вилиць. Діяти потрібно так само, як при очищені аджни: слід закрити очі, сконцентрувати та утримувати увагу у місці дотику, відчути затерплість, обмороженість тіла у цьому місці, намагаючись „заповнити” цим відчуттям всю свою свідомість, та утримувати відчуття затерплості
протягом усієї дії. Слід повторити цей рух декілька раз поки ви не відчуєте хвилю полегшення.
Іноді з першого разу вам не вдається відчути заблокованість аджни. Це пов’язано з тим, що у вас знижена чутливість, адже ваше тіло звикло та адаптувалося до відчуття
дискомфорту в тілі.
 
У такому випадку продовжуйте діяти так, ніби ви відчуваєте заблокованість аджни і, досить скоро чутливість відновиться.

Якщо енергія стресу не вичерпується забрудненням аджни, вона рухається вниз, застрягаючи у внутрішніх органах, у м’язах, в суглобах, на поверхні шкіри. Цій темі будуть присвячені наступні бесіди. До наступної зустрічі, маю надію, що це буде скоро.

Очищення аджни є також методом енергетичного очищення свого тіла та пробудження свідомості.

З повагою,...
9

Коментарі

18.11.09, 11:03

Цікаво.

    28.11.09, 13:57

    "маєте відчути дискомфорт у ділянці лоба та очей"
    а в мене все завжди через серце... я там найяскравіше відчуваю... а лоб і очі - нічого такого не відчули.

      38.11.09, 14:16Відповідь на 2 від Руде диво

      дочитала до кінця і все одно щось не так...
      я легко уявляю і відчуваю цю напруженість... і в принципі це про мене коли мова йде наприклад про навчання. Тоді в мене справді відчуття ніби лоб затерп... але коли мова йде про текст з образою, в мене миттєво реагує серце.

        48.11.09, 14:36Відповідь на 3 від Руде диво

        Цікаво.
        Насправді ми часто не помічаємо своїх тілесних відчуттів.

          58.11.09, 14:43Відповідь на 4 від Олег Ларенков

          я розумію що можливо я просто не помічаю... але мені все ж здається що я описала саме так як є...
          Розумієш, мої відчуття вони дуже важливі для мене. Сама не розумію чому. Мої відчуття часто є індикатором для мене моїх емоцій. Тобто я щось відчула, я починаю прислуховуватись до цього і лише потім до мене доходить чому я це відчула, що мене зачепило, чи через що я образилась і т.д (доходить до того що мені раптово стає погано, я озираюсь по сторонах і бачу людину, тоді по спині біжать мурахи і я розумію що це щось пов'язане з нею... ніби відчула її емоції чи що..). Тому я добре знаю коли і що в мене німіє і яким чином, і де болить.

            анонім

            68.11.09, 14:53

            бред из настольной книги по психологии для чайников

              78.11.09, 14:54Відповідь на 5 від Руде диво

              Можна припустити, що твоя аджна настільки чиста, що не забруднюється, але я з таким не зустрічався.
              Незалежно не від чого, маєш вірити тільки собі. Саме це - правильно.

                88.11.09, 14:56Відповідь на 6 від анонім

                бред из настольной книги по психологии для чайниковДавай я запрошу тебе у друзі.

                  98.11.09, 14:58Відповідь на 7 від Олег Ларенков

                  а може і навпаки... може вона просто так забруднена що дуже закрита... якщо таке можливо.

                    анонім

                    108.11.09, 15:01Відповідь на 8 від Олег Ларенков

                    бред из настольной книги по психологии для чайниковДавай я запрошу тебе у друзі.онлайн не практикую, тем более я дурачусь тут ( между прочим, один из способов, тоже неплохо стресс после рабдня снимает, только если не злоупотреблять) и у мну ужасна - хреновая репутация

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна