Панорами з проспекту Лобановського або одноповерховий Київ

Знайшов ще один оглядовий майданчик. Хоча він і не дуже зручний, зате з точки відкриваються непогані панорами приватного сектору — мікрорайони Божків яр і Монтажник. Дуже колоритна місцина.Так і не скажеш, що це трьохмільонне місто, мегаполіс і столиця країни. Хоча я історію місцевості не цікавився — можливо колись це була околиця Києва, або взагалі самостійне село.


Та мені вдалося знайти ще колоритніші ракурси.

[ Читати далі ]

Відпочинок від інтернету

Думаєте: куди це я пропав? Майже п'ять днів не було інтернету. З вини провайдера такої перерви ще не було. Та й взагалі провайдер непоганий. За 6 років тільки декілька раз були серйозні несправності. Але довше дня-двох інтернет не пропадав. Вважав свого провайдера найдійним. Але після цього випадку засумнівався.

На цей раз полетів IPшник. Типу, в мережі вже є система з таким IP. Раніше це вже було, однак проблему вирішили швидко — приїхав майстер, подивився комп'ютер, потім поколупався у щитовій, дав нові налаштування. А на цей раз вони щось довго тупили. Спочатку сказали, мол, заявку прийняли. Потім відповіли, що це хтось сторонній піключився. Як? У щитову полізли?! Але я настояв на скарзі і все ж запитали код помилки. Та потім довелося чекати три дні. І, саме головне, не казали в чому причина і не сказали скільки чекати усунення несправності. Знайомий комп'ютерник відповів, що це провайдер щось "нахімічив" або шукають вільні IP-адреса для підключення.

Поки не було інтернету, пошукав відгуки через мобільний інтернет (хоча він дуже дорогий!). І прозрів! Про провайдера написано стільки «лагідних» слів. Виявляється мені повезло, що раніше не було серйозних проблем. На одному сайті 14 відгуків "ЗА" і 42 "ПРОТИ". Замислився: і справді, інтернет не дуже швидкий, на поламки і несправності реагують повільно і неохоче. Тепер от думаю: чи варто підшуковувати нового провайдера? У нас у Боярці конкуренція ого-го! Є з чого вибрати.

Врешті видали нові налаштування. Але думаю що це ненормально, по деківлька разів змінювати IP-адресу.

P.S.: Провайдер Maximum.net.

P.P.S.: Поки був офф-лайн думав, що настрочили купу каментів. Так і вийшло.
До речі, тут розумник писав про власний бізнес. Так от, наприклад мені інтернет для роботи не потрібний. Але якби був, скажімо, інтернет-магазин, що тоді? Уявіть: інтернет-магазин, люди зробили замовлення — а інтернету нема. Який тут бізнес, якщо в країні все фігово працює?

Alekseev "Пьяное солнце" (альбом)

Наприкінці листопада вийшов дебютний, довгоочікуваний альбом співака Alekseev'а. Перший альбом отримав назву від пісні «Пьяное солнце», яка зробила нового виконавця популярним не лише в Україні, а й закродоном. До альбому увійшло 10 композицій, в тому числі хіти «А я пливу», «ОМА», «Пьяное солнце», «Снов осколки».

Ну і зазначу, що Alekseev дебютував у 2015 році з переспівом пісні Ірини Білик «А я пливу», яка майже одразу стала популярною. Через рік, в 2016, виконавець знову переспівав одну з ранніх пісень Білик.



Треклист:
01. Океанами стали
02. Чувствую душой
03. Пьяное солнце
04. Больно как в раю
05. Держи
06. Снов осколки
07. Дельфины
08. А я пливу
09. ОМА
10. Странные танцы

І хоча серед україномовних тільки дві кавер-пісні Ірини Білик, зате які!
Альбом можна послухати ТУТ.

Наїздимося... з новими цінами

Декілька днів тому писав про несподіване подорожчання проїзду в маршрутках — і ось нові подробиці. На сайті Сегодня згадали і про Боярські маршрутки і про неминуче здорожчання вартості проїзду в столичних маршрутках. Так що кияни теж не залишаться без "покращень" — деякі маршрутки подорожчають до 7-8 гривень.

Добре хоч у Києві є комунальний транспорт (який хоч не дуже гарно працює, але заради економії можна і скористатись).

Призабутий хіт

Призабутий хіт з кінця 1990х. Пісня з дитинства. Чомусь завжди пригадується на початку зими. І цього разу вирішив пошукати відео. Кліп такий примітивний. Але водночас і з креативом (до чого там дядько в 3'39"?). В 90х любили знімати прості кліпи з декораціями. Але пісня пробиває на сльозу. Ех, сумна така. І Ірина Білик ще молода (схожа на Рум'янцеву з "Королеви бензоколонки") ) і співає українською.

Пам'ятаю, в 1997му пісню часто крутили на Національному радіо і в всіляких хіт-парадах.


Коли заброшок дофіга, а полазити ніде

Коли заброшок дофіга, а полазити ніде. В сенсі, заброшок багато, але нормальних мало.
Хоча... все залежить від нахабності.



Хіба шо по другому разу по вже знайомим місцям. Але то нецікаво.
В провінції повно абандонів. Однак їхати кудись далеко теж не варіант.

Виставка Train Hobby Days (Київ)

Вау! Вперше побував на виставці залізничного моделізму. Це окремий напрямок колекціонування (і не тільки). І дуже цікавий. В дитинстві хотів зробити на дачі таке. А потім облизувався на фотозвіти інших блогерів. І от нарешті побачив. Виглядає це круто. Декілька картинок для привертання уваги. Детальний звіт буде згодом.

Модельки не статичні, а ходові(!). Причому масштабні копії реально існуючих вагонів і локомотивів. Плюс — працюючі світлофори!


Світлофор як справжній! Реалістичність 99 level'а.


Фоткати було складно: все-таки макрозйомка, та ще в русі. До того ж всі товчуться, штовхаються, лізуть попереду.
І білети не знадобилися.

Якщо хочете подивитися, сьогодні виставка ще триватиме. З 11 по 15. Місце проведення — Повітрофлотський просп., 35. Київський електромеханічний коледж.

Уря! Маршрутки знову подорожчали

Після подорожчання проїзду в Броварах і Ірпені цього слід буол очікувати і у наших маршрутках.

Попередній раз приміські маршрутки подорожчали в квітні цього року. І ось знову. Причому ціну підняли на 1 гривню. Так, щоб було не дуже абідна і не дуже помітно. Дивно, що пасажири особливо не обурюються. Мабуть звикли до частих подорожчань. Або постійні пасажири ще не чули *(бо сбогодні вихідний) і народний гнів буде у будні. Цікаво, що вартість проїзду в межах населеного пункту залишилась без змін: 3 гривні по селам і містам передмістя і 4 гривні по Києву. А до Києва тепер проїзд коштує не 12, а 13 гривень. Ура!

Нє, ну підніміть одразу ціну на 2, 5 гривень. Але потім щоб довше не переглядали ціну. Або зробіть ціну на проїзд по Києву таку як у київських маршрутках. А то виходить дивно, що проїзд дорожчає для тих, хто їде довше. По логіці, оптом повинно бути дешевше.

P.S.: Цікаво, чому про Броварські і Ірпінські маршрутки пишуть, а про Боярські — ні.

P.P.S.: На виставку їздив. Даремно роздруковував запрошення. Не знадобилося. Фотки будуть.

Квитки на виставку треба?

В Києві вже проводиться цікава виставка мініатюрної залізниці. Причому безкоштовна. Однак запрошення треба роздруковувати самому. Так ось, роздрукував. Але на аркуші не один білет, а декілька. Та й подружка перехотіла їхати. Тому 2 штуки зайвих. Думав викинути, але мама каже, що можна відбити гроші на роздруковку. Хоча гроші невеликі — 5 гривень. Може комусь треба. Згоден віддати за 1 грн. (це все одно дешевше, ніж роздруковувати самому). Шкода викидати те, за що заплачено.

Свою компанію не нав'язую. Просто щоб білети не пропадали.

Виставка ще буде завтра і післязавтра.


Сюрприз від нового кота

Новий кіт вирішив влаштувати сюрприз. Одного разу йому це вдалося. Тільки цього разу він... наваляв кучку. Причому на дивані. Був у нас Рижик — так той такого не робив. А так, вже друге одіяло зіпсував. Притому що привчили до лотка. Але, зараза така, неохоче користується лотком.

Протягом дня Мурзік пробував два рази зайти в кімнати. Схоже, з третьої спроби у нього все вийшло. Годину-півтори шукали де смердить. Бризкав дезодорантом. Провітрював. Ніхрєна не допомагало. Але знайти осередок "аромату" одразу не вдалося. Почав принюхуватись і виявилось, що кучка була накладена під покривало(!). Це ж треба було так замаскуватись!

Тепер треба в кімнату закривати двері. Чи може є якийсь спосіб його відвадити? А то дуже вже йому сподобався мій новий диван.