хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Зневіра або Чим тоді ми кращі від росіян?

Накипіло на душі. Дуже нервую, тому не можу втриматись. Можливо, пізніше буде соромно за свої слова, але охоплює зневіра.

Країна позиціонує себе як демократичну, але діями доводить, що недалеко відійшла від Тероросії. Методи ті самі: масова мобілізація під виглядом "спокійної мобілізації" і "уточнення обліку", а насправді — затикання дірок на фронті. Така сама, як у Росії роздача повісток будь-де. Аналогічний формальнийпідхід до оцінки здоров'я призивників. У нас теж не дають грунтовну військову підготовку. Так само брешуть про справи на фронті. Згідно чуток, наші втрати становлять не 1 до 10, а 3-5 до 10. Тобто, якщо "поклали" 700 орків, наших могло полягти 300. Це дуже багато.

А поки наші воєнкомати, які перейменували, але не змінили за суттю, набирають "гарматне м'ясо", в чиновницьких кабінетах наживаються на закупівлях продуктів для армії, депутати роз'їзжають по курортам, а холопам розказують, що вони овинні здохнути Що будете робити, коли закінчаться чоловіки? В розхід підуть жінки. А нас вже не 42 мільони. І не 30, а набагато менше. Давайте тоді всіх: і жінок, і дітей. Хто буде жити після закінчення війни? Багато з тих, хто виїхали за кордон вже не захочуть повертатись. Хто буде утримувати непрацездатних і відбудовувати зруйновані населені пункти? Саме тому я прихильник швидкої Третьої світової ядерної війни. Краще одномоментні величезні жертви, ніж величезні жертви протягом довготривалої війни.

У нас немає критеріїв відбору до призивників. Всі придатні, незважаючи на функціональні обмедження. Тому бувають випадки, коли повертають назад. Військово-облікова спеціальність призначається наобум.

Після "використання" воїни державі непотрібні. Психічно травмованими і покаліченими займаються волонтери, а не держава. Чому? Як вважаєте, чи стимулює таке відношення служити? Сумніваюсь.

З хорошого хіба що великі зарплати. Але ж і ризики величезні. І амуніцію потрібно купляти за власний кошт. І є керівники, які не цінують особовий склад.

Закінчуючи цей допис зневіри процитую коментар, побачений на Ютубі: "Краще померти від прильоту ракети по СІЗО, ніж від від ворожої кулі в окопі".

Захищати вітчизну потрібно, однак для цього потрібна не лише військова, а й психологічна підготовка. Потрібно розробляти мотивацію. Бо незрозуміло, чим ми кращі від русні? Тим, що можна вільно розмовляти українською?

P.S.: Брата забирають на військові навчання, а потім напевно, на "передок". Від медкомісії толку ніякого.
4

Коментарі

11.02.23, 14:36

Начинала работать с афганцами. Потом - атошники ... Теперь переселенцы и...?
Потеряны нации социума по психологии

Часто бываю возле " военкоматов" - там такие крутые машины стоят хозяев кабинетов....
Таки история повторяется - война кому трагедия, кому "мать родная"

    21.02.23, 14:40

    Якщо ти так вважаєш то ти не чим не відрізняєшся від москалів

      31.02.23, 15:15

      В любом государстве власти не нужны ,, использованные воины,,
      Они уже не производители
      Они - потребители

        41.02.23, 16:22

        Тобто ти не бачиш різниці між тими, хто захищає свій дім і тими, хто вдерся в нього?
        І що ж ти тоді хочеш прочитати в коментах?

          52.02.23, 10:42Відповідь на 1 від Вал-на


          Часто бываю возле " военкоматов" - там такие крутые машины стоят хозяев кабинетов....
          Таки история повторяется - война кому трагедия, кому "мать родная"
          В тому-то і річ. Для багатіїв — служба при штабі, в тилу.
          Для чиновників — зняття з обліку і дерибан грошей.

            62.02.23, 10:43Відповідь на 2 від ЙожеГФТуманэ

            Якщо ти так вважаєш то ти не чим не відрізняєшся від москалівЯ відрізняюсь, а ось держава показує, що відмінностей все менше. Деякі політичні оглядачі взагалі кажуть, що Україна наближається до диктатури.

              72.02.23, 10:44Відповідь на 4 від nasinynka

              Тобто ти не бачиш різниці між тими, хто захищає свій дім і тими, хто вдерся в нього?З палкою проти автомата не попреш.
              І що ж ти тоді хочеш прочитати в коментах?Різні думки: від ура-патріотизму до зневіри.

                82.02.23, 11:38Відповідь на 6 від Makcімаліст

                Якщо ти так вважаєш то ти не чим не відрізняєшся від москалівЯ відрізняюсь, а ось держава показує, що відмінностей все менше. Деякі політичні оглядачі взагалі кажуть, що Україна наближається до диктатури. то не ной а своє роби

                  92.02.23, 13:44

                  У всіх головне завдання вберегти країну.Пунктам комплектаціїї свеодно ким затулити нестачу вояків, їм аби виконати план.Сказано набрати 600 вояків - гребуть всіх кого зловлять, хворі, не хворі нікому діла немає.Нажаль працюють так, як колись у*радянському союзі*:. Як кажуть - чужих дітей не шкода - головне, що у них свої діти вже давно за кордоном у теплі і безпеці...
                  Тримайся, не падай духом.Зразу на нуль не відправлять, мають місяць навчати..
                  .Хоча - порушують правила й там.

                    102.02.23, 20:47

                    Співчуваю щодо брата. Сказати, що на 100 % розумію, не можу, але уява в мене розвинена. Сподіваюся, брат виживе, збереже здоров'я.

                    Тут жорстка дихотомія: хочеться, щоб Україна перемогла, але не хочеться, щоб воював і ризикував я або хтось із близьких. У моєму випадку за мене набагато більше бояться мої батьки, й я маю частково враховувати їхні почуття.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна