хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Громадська ініціатива в питаннях екології.

  • 25.04.17, 07:57


Чи підтримує уряд прагнення жителів столиці власними зусиллями поліпшити стан водойм і прибережних територій згідно європейських стандартів?

-         Реалії сьогодення показують нам те, що всі великі річки, їх головні притоки та інші водойми в Україні за міжнародними стандартами відносяться до забруднених та дуже забруднених. Тож водні перспективи нашої держави загалом мають негативну тенденцію, все це являється наслідками скидання брудних стоків, розвитком промисловості та рядом інших впливаючих факторів.

-         15 квітня 2015 року Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження № 371 «Про схвалення розроблених Міністерством екології та природних ресурсів планів імплементації деяких актів законодавства ЄС» до числа яких входить Директива 2000/60/ЄС Європейського Парламенту і Ради «Про встановлення рамок діяльності і Співтовариства в галузі водної політики» від 23 жовтня 2000 року, мета цієї Директиви полягає у започаткуванні структури охорони внутрішніх поверхневих вод, перехідних, прибережних та ґрунтових вод, що в подальшому зупинить процес їх погіршення, буде сприяти їх покращенню та надасть можливість створити рекреаційні зони для відпочинку та оздоровлення громади.

-         На жаль, не зважаючи на розроблену програму розвитку щодо визначення основних напрямів державної політики у сфері водного господарства для задоволення потреби населення і галузей національної економіки у водних ресурсах, збереження і відтворення водних ресурсів, впровадження системи інтегрованого управління водними ресурсами за басейновим принципом, відновлення ролі меліорованих земель у продовольчому та ресурсному забезпеченні держави, оптимізація водоспоживання, запобігання та ліквідація наслідків шкідливої дії вод, державні органи не спроможні на 100 % профінансувати та приймати участь у вирішення всіх цих питань.

-         Тому, на сучасному етапі розвитку суспільства розв’язання будь-якої екологічної проблеми національного, регіонального чи місцевого рівнів потребує спільних зусиль державних установ, громадськості та бізнесу.

-         Наразі важливу роль у прийнятті екологічно значущих рішень, відіграють громадські організації, привертаючи суспільну увагу до тих екологічних проблем, на які не реагує держава. Саме громадськість має право та може здійснювати таку важливу функцію екополітики, як громадський контроль за її реалізацією.

-         Враховуючи вище зазначене, можна з точністю сказати, що Громадська ініціатива столиці давно стала одним із суб’єктів регіональної екологічної політики. І це не дивно, оскільки зростає чисельність, масовість і активність громадськості, яка власними зусиллями та спільними діями показує реальний захист, порятунок, відновлення водойм та їх прибережних територій, прибирання від побутового сміття, висадження зелених насаджень для створення публічних просторів з метою підвищення екологічного та культурного рівня життя в Україні.

 26 квітня о 14-30 в УНІАН (вул.Хрещатик, 4) відбудеться прес-конференція Громадської організації ЕкоГромада на тему : "Громадська ініціатива в питаннях екології. Чи підтримує уряд прагнення жителів столиці власними зусиллями поліпшити стан водойм і прибережних територій згідно європейських стандартів?

0

Коментарі