Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Прифронтові музеї в мережі: Покровськ!

  • 06.11.16, 02:10

pokrovk_6_147697324648Закладам культури зони АТО – підвищена увага! Особливо музеям, що опинилися поблизу лінії розмежування! Це розуміють і культурологічні волонтери і керівники Донецької ОДА.

Програма “Музейний сайт” діє! Команда журналу “Музеї України” допомогла прифронтовому Покровському історичному музею вийти в інтернет!

https://pokrovskmuseum.wordpress.com/

Це вже восьмий сайт для закладів культури в зоні АТО!

pokrovk_6_147697324648Свої ресурси вже мають Донецький обласний художній музей (переміщений з окупації в село Прелесне), Краматорський історичний музей, Краматорський художній музей, музей Волновахи, музей Мар`їнки і прифронтовий музей Новомихайлівки (Перша лінія оборони), музей Торецька, два будинки культури Костянтинівки… А ще сайти газети Східний Донбас, Культура Донбасу, Донеччина-ньюс…

-Прикметно, що сайти робляться і підтримуються українською мовою зі старту! Що для Донбасу принципово важливо! – задоволений заступник Голови Донецької ОДА Ігор Стокоз, – Відродження мови і культури одне з головних завдань!

-Останнім часом, за підтримки Міністерства культури України, Донецької ОДА, міського Голови Покровська Руслана Требушкіна, музейників ми провели в місті кілька резонансних патріотичних акцій, відкрили виставки, – розповіла шеф-редактор журналу «Музеї України» Наталка Іванченко, – Нині картини юної покровчанки Лілі Дорошенко виставлені у самому центрі Києва, а виставка малюнків дітей Покровської школи мистецтв демонструються в Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році». Допомогли ми плакатами і Покровському музею. Нині даруємо сайт!

Покровськ має стратегічне значення. Велика вузлова станція, до фронту кілька десятків кілометрів. Зона ураження ракетних систем і крупнокаліберної артилерії… Неподалік і Авдіївка, і Піски, і Красногорівка, і Волноваха… Чимало солдат. Постійні колони військової техніки. Прифронтова напруга і специфіка. За два роки люди якось звикли. Хоча…

-Наше завдання – забезпечити нормальну роботу всіх закладів культури підконтрольної України території! – заявила Начальник Управління культури ДОДА Аліна Певна, – Люди повинні жити повноцінним життям, а дітлахи творчо розвиватися! І повірте, утримати ситуацію досить складно! Тому ми з радістю приймаємо всі ініціативи культурологічних волонтерів, артистів, художників, які урізноманітнюють творче життя, роблять такі потрібні справи! Просимо митців з мирної України приїздити до нас частіше! Давайте працювати системно!

Прикметно, що під час крайньої Музейної експедиції в АТО, відбувся конфлікт з якимись дивними бандюга нами, які погрожували гранатою, під Покровськом потрапили в аварію… А кілька місяців тому, з Аліною Певною проривалися до обстріляних Красногорівки і Мар`їнки, мчали розбитою дорогою просто серед окопів і бліндажів Першої лінії оборони до Новомихайлівки, де люблять стріляти по рухомим цілям дегенерати з «школи снайперів ДНР»… Всі музеї отримали патріотичні плакати, вже мають сайти.

Можливо, це і є ота легендарна романтика прифронтової зони, які манить нас вже більше двох років? Тут особливо сприймають буденні для мирної території акції, виставки, творчі заходи… У Першу-Третю лінії оборони мало хто доїздить. Як правило, осідають у тилових Краматорську і Маріуполі… І це є проблемою. Лише добровольці, яких мало… Ризик…

Нині сайт Покровського музею працює у тестовому режимі, поступово наповнюється. Навчимо музейників адмініструванню… Можливо, скоро заїдемо до міста по дорозі до Волновахського району…

Рядова добра справа у прифронтовій зоні… Зроблено для людей!

Віктор Тригуб, редактор журналу «Музеї України», керівник Музейних експедицій в АТО

0

Коментарі