хочу сюди!
 

Людмила

49 років, риби, познайомиться з хлопцем у віці 46-60 років

www.zarvanycia.cc.ua Сьогодні, 17 березня день пам’яті преподобн

  • 22.03.16, 20:55

www.zarvanycia.cc.ua Сьогодні, 17 березня день пам’яті преподобного Герасима.

З малих літ преподобний Герасим був дуже благочестивим і всі думки його були лиш про Бога тому подорослішавши він пішов жити до пустелі де довгий час перебував у безперестанній молитві і посту. Спершу він був у Фівадській пустелі та потім перейшов до Йорданської де згодом до нього приєднались дуже багато людей, з якими він згодом створив обитель в якій встановив дуже суворі правила.
Кілька днів на тиждень,окрім суботи та неділі, всі проводили на самоті, кожен у своїй келії, займаючись рукоділлям і молитвою. В ці дні пустинники не їли вареного й навіть не запалювали вогнище, натомість харчувалися сухим хлібом, корінням і водою. На вихідні всі збиралися в обителі за Божественною літургією і причащалися Святих Христових Таїна потім на трапезі їли трохи вареної їжі. Кожен мав тільки вбогий одяг, і посудину для води. Йдучи з келії, двері не замикали, щоб всякий, хто прийде, міг увійти, відпочити і взяти будь-що з їх небагатих запасів.
Сам Герасим у дні великого посту не їв нічого аж до самого Великодня, приймав лише святе причастя.
Є одна легенда про Герасима який одного дня зустрів лева з пораненою лапою яку преподобний вилікувавю. Вдячний за свій порятунок хижий звір ніколи не відходив від свого рятівника наче домашня тваринка а після смерти святого у 451 році цей лев сам помер від журби за Герасимом.

Преподобного Герасима:
https://twitter.com/Zarvanycia ,
2

Коментарі