Сьогодні 20 лютого церква також згадує преподобного Партенія

  • 24.02.16, 23:14

Сьогодні 20 лютого церква також згадує преподобного Партенія Лампсакійського

Цей святий народився в родині диякона в чевертому столітті нашої ери в місті під назвою Мелітополь.
Змалку хлопець володів даром зцілення та творив різні чудеса. Коли він виріс його посвятили в священники а вже пізніше в єпископи. На своїй посаді він навернув до віри християнської дуже багато язичників. Також відомо про один випадок коли святий Партеній повернув до життя молодого хлопця на якого впав важкий віз з матеріалами для будівництва церкви. Помер преподобний у 360 році від Різдва Христового а його мощі були поховані в тому ж місті і були відомі багатьма зціленнями.

Преподобного Партенія Лампсакійського:
https://twitter.com/Zarvanycia ,

Сьогодні 19 лютого ми споминаємо преподобного Вукола

  • 24.02.16, 23:07

Сьогодні 19 лютого ми споминаємо преподобного Вукола, єпископа Смирнського.

Преподобний Вукол з дитинства був дуже розумною і доброю людиною. Згодом ,подорослішавши святий став учнем Івана Богослова , який потім і висвятив його на єпископа Смирнського.
Святий навернув і охрестив дуже багато людей до віри християнської, допомагав своїй пастві вистояти перед спокусами і зберегти духовну цілісність.
Помираючи він передає свою паству святому Полікарпу, що також як і Вукол був учнем Івана Богослова. Помер Вукол на межі першого та другого століть по Різдві Христовому. За переказами відомо що на його могилі згодом по смерті виросло дерево мирти яке зцілювало багато недужих.

Преподобного Вукола:
https://twitter.com/Zarvanycia ,

www.zarvanycia.cc.ua Бернаде́тт Субіру́

  • 20.02.16, 00:49

www.zarvanycia.cc.ua Бернадетт Субіру (*7 січня 1844 — †16 квітня 1879) — католицька свята, французька праведниця, сільська дівчинка, дочка мірошника, якій в середині XIX століття (вперше 11 лютого 1858 року) в Люрді (Франція) об'явилася Пресвята Богородиця. Побачивши гарну паню, дівчина сильно злякалася. Вона розповіла про це своєму парохові. Бернадетта була побожною дівчиною, та парох засумнівався (у таких ситуаціях треба бути обережними). Та пізніше зрозумів, що щось таки є на тому місці, що на нього вказувала дівчина. Він пішов до єпископа і розповів цю історію. Єпископ вирішив перевірити, що то за дівчина. Зібралася комісія, і один із її членів запитав: «Хто є грішником?» Бернадетта відповіла: «Грішником є той, хто любить гріх», виявивши витонченість богословської думки: не той, хто грішить, а той, хто любить гріх.

Бернадетті вісімнадцять разів являлася Діва Марія.

23 лютого 1858 року, Бернадета вибралася з матір'ю до Масабель. Там було вже багато людей. Коли дівчина почала молитися на вервиці, знову з'явилася Пані. Бернадета була надзвичайно щаслива і з великою любов'ю поклонилася їй, дякувала, усміхалася до неї. Навіть різні державні урядники, дивившись на захоплену дівчину, здіймали капелюхи та покірно схиляли свої голови. Того дня Пані сказала Бернадеті три таємниці, які вона нікому не мала права виявити. Дівчина зберегла свою таємницю.

24 лютого Пані переказала Бернадеті сумні вісті. Дівчина залилася сльозами, припадала до землі та цілувала її. Коли згодом підійшла ближче до ґрота, то обернулася до людей і крізь сльози скрикнула тричі: «Покути! Покути! Покути!»

Під час дев'ятої з'яви, 25 лютого, Пані залишила людям велику пам'ятку — чудесне джерело. Про це оповідала згодом сама Бернадета ось що: «Коли я молилася, Видіння сказало мені ласкавим, але поважним тоном: „Іди напийся та вмийся з джерела“. Я не знала, де було джерело; тоді я пішла над річку. Але Пані прикликала мене назад, даючи мені знак рукою, щоб я пішла ліворуч ґрота. Я послухалася, але не бачила ніякої води. Не знаючи, де знайти її, я почала порпати землю, і вода виплила. Я почекала, щоб вона трохи очистилася, трохи напилася і обмилася нею». Вода ще була з болотом, і Бернадета вимазала своє лице. Побачивши це, деякі люди почали думати, що дівчина зійшла з розуму.

— А навіщо ти їла траву? — запитували її.

— Бо Пані наказала це робити.

Невдоволені такими відповідями та вражені дивною поведінкою Бернадети, люди здвигали плечима і відходили. Але ті, що далі молилися перед ґротом, незабаром побачили, що мале джерельце збільшилось та перемінилося в потік. Коли джерело прочистилося, побожні люди почали розуміти ті дивні речі, що діялися перед ґротом, їхні сумніви розвіялися. Вони знову почали вірити Бернадеті і чудесній з'яві.

Прибувши наступного дня до ґроти, Бернадета на наказ Пані насамперед напилася води з джерела і вмилася; цим разом вода була вже цілком чиста. Обтерши лице запаскою, Бернадета вернулася на своє звичайне місце та почала розмову зі своєю Панею. Того дня Видіння наказало їй цілувати землю за грішників — покутувати за свої й людські гріхи. Опісля Бернадета почала наближатися на колінах до ґрота та цілувати землю під кущем рожі. Тоді хтось із присутніх підбіг до неї, вхопив за плече та скрикнув: «Встань! Чи ти здуріла?» Бернадета піднялася, але відразу обернулася до людей та наказала їм виконувати наказ Пані і робити те, що й вона. Люди відразу почали цілувати землю, а хто не міг нахилитися до землі, то цілував скелю. Це роблять прочани в Люрді і сьогодні.

Бернадетт Субіру:
https://twitter.com/Zarvanycia ,

www.zarvanycia.cc.ua Мощі святої Фаустини.

  • 18.02.16, 20:33

www.zarvanycia.cc.ua Слава Ісусу Христу!

Шановні друзі та користувачі блогу-порталу Зарваниця!
Ми раді повідомити Вам про те що в храмі Святого Юра з 17 лютого виставлені мощі святої Фаустини.Вони будуть доступні для вірян впродовж двох тижнів .
Свята Фаустина Ковальська відома своїми проповідями про Боже милосердя.Відомо також що за своє життя присвячене Богові вона була удостоєна внутрішніх стигм.
Також відомо про кілька зцілень які відбувалися з людьми що молился до святої Фаустини.
Фаустина Ковальська була канонізована Папою Іваном Павлом ІІ 30 квітня 2000 року.

Святої Фаустини:
https://twitter.com/Zarvanycia ,

www.zarvanycia.cc.ua 18 лютого день памяті священномучениці Агаф

  • 18.02.16, 20:24

www.zarvanycia.cc.ua 18 лютого день памяті священномучениці Агафії

Свята Агафія народилася в одній заможній і знатній родині з міста Палермо , що в Сицилії.
Вона жила в часи правління імператора Декія і під час переслідувань на християн також була схоплена через свою віру та згодом була віддана до однієї дуже заможної жінки . Вона і її пятеро доньок всяко схиляли її до зречення християнства, пропонували їй натомість новий одяг і безбідне життя та вона не скорилась і залишилась християнкою.
Згодом її почали допитувати і знову ж таки схиляли до зречення та на відмову почали катувати її металевими нігтями по грудях. Вночі коли вона була в вязниці до неї зявився Апостол Петро та зцілив її рани. Коли кати побачили що на грудях немає шрамів відразу ж почали катувати її ще з більшими зусиллями та в той же час в місті цьому стався землетрус через який загинуло багато людей а решта налякані повтікали звідти відвівши Агафію до вязниці де вона і померла.

Ісидора Пелусіота:
https://twitter.com/Zarvanycia ,

www.zarvanycia.cc.ua 17 лютого церква згадує преподобного Ісидор

  • 17.02.16, 21:01

www.zarvanycia.cc.ua 17 лютого церква згадує преподобного Ісидора Пелусіота

Преподобний Ісидор з'явився на світ в місті Олександрія в п'ятому столітті по Різдві Христовому. В підлітковому віці він взяв собі за мету полишити життя звичайне і піти до монастиря що був розташований на Пелусіотській горі в Єгипті. Саме там і було звершено більшість його подвигів в якості ченця.
Через своє строге аскетичне життя він дуже скоро став поважним ченцем і згодом був обраний настоятелем цієї обителі а ще через деякий час ним було прийнято священничий сан.
Одного разу під час своєї подорожі до Константинополя він зустрічає Івана Златоустого і відразу ж стає його учнем і натхненний проповідями свого вчителя теж стає проповідником,дає багато порад щодо духовного життя і з'єднання з Богом не лише звичайним людям але й представникам вищих духовних чинів.
Ісидор був надзвичайно відданим Златоустому і в важкий час переслідувань яких зазнавав його вчитель надавав йому велику підтримку.
По смерті свого вчителя Ісидор став дуже поважною людиною в церковному світі і саме за його ініціативою було скликано Третій Вселенський собор. Цей собор відбувався в місті під назвою Ефес і на ньому були засуджені неправдиві учення Несторія.
Преподобний помер у дуже глибокій старості в 436 році.

Ісидора Пелусіота:
https://twitter.com/Zarvanycia ,

www.zarvanycia.cc.ua 16 лютого ми споминаємо Симеона Богоприємця

  • 17.02.16, 20:55

www.zarvanycia.cc.ua 16 лютого ми споминаємо Симеона Богоприємця та пророчиці Анни.

Ці двоє людей були першими, хто зустрів Ісуса в храмі коли його туди принесли Марія з Йосипом.
Першим був старець Симеон. Він був праведою людиною, яка перекладала Святе Письмо з юдейської на грецьку. За переказами коли він перекладав фразу про те що зачала діва і породить сина то захотів замінити слово діва на жінку та в цю хвилю з’явився йому ангел і сказав що він сам побачить дитя це.Відомо що Симеон дожив до 360 років та помер на наступний день після того як побачив Ісуса.
Другою після Симеона Ісуса побачила Анна пророчиця. Анна була праведною жінкою яка понад 60 років після смерти чоловіка прожила в храмі в молитві і пості безперестанно.

Семеона Богоприємця:
https://twitter.com/Zarvanycia ,

www.zarvanycia.cc.ua Стрітення Господнього.

  • 16.02.16, 21:10

www.zarvanycia.cc.ua 15 лютого церква відзначає велике свято Стрітення Господнього.

Відзначати це свято розпочали наприкінці пятого століття нашої ери на сороковий день по Різдві Христовому. Чомусь багато людей пояснює це свято як зустріч зими з весною та насправді це свято має зовсім інше пояснення та історію.
В часи коли народився Христос був такий закон, описаний ще в Старому Завіті що жінка яка народила дитя є не чистою і повинна з’явитися до храму на сороковий день( якщо народила хлопчика) і на 80 день (якщо дівчинку) і принести як жертву ягнятко та горлицю. Ягня повинно було бути однорічним і приносилося в жертву в знак подяки Богові. Горлиця ж приносилась як викуп за гріхи. Та якщо ж жінка є бідною і не може принести ягнятко то мусить принести дві горлиці. Також жінка мусила принести до храму дитину хлопчика бо кожне дитя первородне чоловічої статі за законом належить Богові.
Так і вчинила Марія, мати Ісусова. Вона взяла маленького Ісусика і двох горлиць в жертву і пішла до храму де на них вже давно чекав старець Симеон. Він був людиною праведною і Бог сповістив його що той помре лиш після того як Ісуса побачить. Побачивши дитя Боже Симеон втішився і згодом помер. Крім Симеона Ісусика побачила пророчиця Анна яка прожила довго років в храмі на службі у Бога.
Після звершення закону Марія з Йосипом та маленьким Ісусиком повернулися до Назарету.

Стрітення Господнього:
https://twitter.com/Zarvanycia ,

www.zarvanycia.cc.ua 14 лютого ми споминаємо святого мученика Тр

  • 16.02.16, 20:59

www.zarvanycia.cc.ua 14 лютого ми споминаємо святого мученика Трифона

Святий Трифон походив з Малої Азії а саме з поселення Кампсад.
З самого малечку святий Трифон виявив в себе Божий дар вигнання бісів та зцілення від всякх хворіб.
Відомо про один випадок з життя святого коли він врятував від голоду всіх своїх односельчан молитвою змусивши з полів різних шкідників що знищували врожай.
Також святий мученик зцілив від бісів доньку імператора Гордіана що правив з 238 по 244 роки нашої ери.
Та коли за 4 роки після закінчення правління Гордіяна до імператорського престолу прийшов Декій відразу почались переслідування християн. Однією із багаточисельних жертв цього переслідування став і Трифона. Його схопили за те що він проповідував Христову віру і довгий час після того катували змушуючи відректися від віри та він стійко витримав всі катування.Згодом його засудили на смерть через усікновеня мечем. Коли він поомер мученицькою смертю християи взяли його тіло і вирішили захоати його в місті де він загинув та мученик через сон одному з них попроси щоб його тіло поховали на землі де він народився.
Цьому святому принято молитисяв часі хвороби чи якогось хворобливого стану а також в часі голоду.

Мученик Трифон:
https://twitter.com/Zarvanycia ,

www.zarvanycia.cc.ua Сьогодні 13 лютого ми згадуємо про святих К

  • 16.02.16, 20:53

www.zarvanycia.cc.ua Сьогодні 13 лютого ми згадуємо про святих Кира та Івана Безсрібників

Святий Кир жив в Олександрії в третьому столітті по Різдві Христовому. В той час імперією правив лютий ненависник християнства Діоктеліан.
Сам Кир був дуже хорошм та побожнм лікарем, що вважав неправильним брати гроші в недужих. Крім того він радив недужим змінити свій спосіб життя адже був певен що багато недуг йдуть від гріховного життя.
Через певний час святий Кир пішов до монастиря, який знаходився в Арабії. Там він виявив у себе дар зцілювати хворих людей через молитву.
Там до нього долучився колишній військовий який вирішив прийти до християнства душею і який був згодом охрещений.
Якось ці двоє святих дізналися про арешт однієї християнки що мала ім’я Атанасія та її трьох доньок і вирішили піти в той край щоб молитвою і духом підтримати їх . Та так трапилось що їх обох також кинули до вязниці і піддаючи катуванням вимагали від них зректися християнства. Та вони трималися стійко і не зрадили Христа.
Через їхню віру їх обох порізали мечами а жінці та її дітям, яких вони хотіли підтримати, відсікли голови. Це сталося приблизно в 311 році нашої ери.
По їх кончині добрі християни що забрали їх мощі перенесли їх до храму святого Марка.
Зараз мощі святих знаходяться у храмі святого Михайла що у місті Мюнхен, Німеччина.

Святих Кира та Івана Безсрібників:
https://twitter.com/Zarvanycia ,