Профіль

Мольфар

Мольфар

Ангуїлья, Сомбреро

Рейтинг в розділі:

москалі випадають у осадок!!!

Більше 90% громадян назвали себе українцями за національністю
8196 ПЕРЕГЛЯДІВ
 
Субота, 17 червня 2017, 20:58

Кількість громадян України, які вважають себе українцями за національністю, на сьогодні становить 90,6% населення.

На це вказують дані великого соцопитування, проведеного провідними соціологічними центрами країни (КМІС, Рейтинг, СОЦІС, а також Центром імені Разумкова).

Результати соцопитування приводять у своїй статті для DT.UA народний депутат Ігор Гринів та польський політик Мирослав Чех.

 

Згідно з даними дослідження, росіянами за національністю вважають себе лише 6,3%. Представниками інших національностей називають себе лише 2,7% громадян.

При цьому, найчастіше українську національну ідентичність декларують молоді люди у віці від 18 до 24 років.

Автори констатують, що кількість людей, які задекларували українську національну ідентичність, радикально збільшилася.

"Для порівняння варто навести дані про національний склад населення України згідно з переписами населення 1989-го і 2001 рр.: українці —72,7% і 77,8%, відповідно, росіяни —22,1 і 17,3%, інші —5,2% і 4,9%", – йдеться в статті.

Разом з тим, 50,5% населення України використовують українську мову в якості основної мови повсякденного спілкування.

 

Згідно з результатами дослідження, найбільше українців, які розмовляють переважно українською мовою, проживає на заході (97,2%) і південному заході (91,6%) країни.

При цьому, російську мову в якості основної мови повсякденного спілкування використовують 24% опитаних. Стільки ж респондентів (24%) відповіли, що говорять як українською, так і російською мовами.

"Результати опитування свідчать, що, вслід за значним збільшенням декларацій про українську національну ідентичність, не відбулося аналогічних змін у мовній практиці. Люди, з цієї точки зору, консервативні й не схильні до зміни узвичаєної практики. Зате симптоматична ситуація у Києві, де вперше людей, які вдома розмовляють виключно українською мовою, стало більше, ніж тих, хто користується виключно російською мовою", – йдеться в статті.

Соціологічне опитування було проведено чотирма найбільшими соціологічними центрами України в березні нинішнього року. У ньому взяли участь 14 тисяч респондентів, по 500 в кожній області, а в Києві, Харківській та Одеській областях — по 1 тисячі.

Області, крім названих, були об'єднані у великі регіони, аби знизити похибку опитування. Результати дослідження дозволили створити карту суспільних настроїв української спільноти з таких питань, як національна ідентичність, мовна проблема, конфесійна приналежність, ставлення до ЄС і НАТО і т. п.


Доходить!

Більшість українців підтримують вступ до ЄС і НАТО - опитування
5629 ПЕРЕГЛЯДІВ
 
Субота, 17 червня 2017, 22:21

В разі участі в референдумі про приєднання до Євросоюзу і НАТО за членство України в ЄС проголосували б 66,4% респондентів, в НАТО – 55,9%.

 

На це вказують дані великого соцопитування, проведеного провідними соціологічними центрами країни (КМІС, Рейтинг, СОЦІС, а також Центром імені Разумкова), результати яких публікує "Дзеркало тижня".

Проти приєднання до ЄС висловилися б 33,6% українців, проти НАТО – 44,1%.

 

Видання зазначає, що в таблицях подані відповіді респондентів, які задекларували, що готові взяти участь у референдумі про приєднання до ЄС і НАТО. Опитування проводилося в березні, коли не було впевненості в тому, що Україна отримає безвізовий режим з Євросоюзом, а парламент Нідерландів — ратифікує Угоду про асоціацію Україна—ЄС.

Прихильників членства в Євросоюзі більше в усіх регіонах, за винятком Харківської та Одеської областей і Донбасу.

"Слід також відзначити, що, за винятком Донбасу та Одеської області, кількість прихильників НАТО не падає нижче третини мешканців, що дає надійну основу для роботи з рештою громадян", - йдеться в статті.

Соціологічне опитування було проведено чотирма найбільшими соціологічними центрами України в березні нинішнього року. У ньому взяли участь 14 тисяч респондентів, по 500 в кожній області, а в Києві, Харківській та Одеській областях — по 1 тисячі. Області, крім названих, були об'єднані у великі регіони, аби знизити похибку опитування.

Українська правда

шоколадна контра!

Солодка контрреволюція
Ярослав ГрицакЯрослав Грицак

Історик, публіцист, професор Українського Католицького університету, член Несторівської групи

 

11 Червня, 20:14 23
 Facebook3023
 Twitter
 Google+6

Ярослав Грицак: Наша країна не нормальна. В іншому випадку не було б двох революцій
Фото: ЕРА

Ярослав Грицак: Наша країна не нормальна. В іншому випадку не було б двох революцій

Два революційні удари не вбили систему, навпаки — вона перегрупувалася і переходить у тихий наступ

Українцям час приготуватися і сформувати новий порядок денний, але головне — не розчаровуватися.

Цілком можливо, що я чогось не розумію і майже напевно не помічаю. Але думаю, в Україні починається щось таке, що за власником (навіть якщо формальним) найбільшого виробника цукерок і шоколаду, який одночасно є нашим президентом, можна назвати солодкою контрреволюцією. А про що ще говорить “розмазування по стінці” антикорупційних активістів, пресинг колишніх союзників Саакашвілі і Садового, договорняки з екс-регіоналами на півдні і сході і серія авторитарних законів, замаскованих під патріотичну необхідність?

Якби Україна була нормально функціонуючою демократією та вільним ринком, всі ці речі можна було б трактувати як звичайну боротьбу за владу. Але наша країна не нормальна. В іншому випадку не було б двох революцій з вимогою нормалізації життя і з головною мішенню — системою неформальних зв'язків, що забезпечують економічні преференції тим, у кого є доступ до влади.

На 13му році після першого Майдану та третьому році після другого можна констатувати: два революційні удари систему не вбили, навпаки — вона перегрупувалася і переходить у тихий наступ. Звісно, 2017й не схожий на 2007й. Ніколи раніше Україна так не просувалася на шляху реформування, як зараз. Але поворотної точки досягти не вдалося. Те, що описувалося в президентській стратегії Україна-2020 фразою “Вийти на траєкторію стабільного розвитку”, залишається недосяжною метою.

Час готувати третій Майдан біля виборчих урн

Це не тільки мої висновки, але й експертів, які зібралися нещодавно на міжнародній конференції у шведському місті Уппсала. Панель обговорення називалася Україна: 25 років розчарувань. Оцінки учасників зводилися до одного: якщо в Україні нічого кардинально не зміниться, нас чекають нові 25 років нестабільності.

В умовах хаосу важливо зберегти ясність думки. Тут допомагає знання історії. А історія показує, що успішних революцій дуже мало. І без контрреволюційної фази не обійтися. При цьому все одно, коли саме вона настає: через рік (як це було під час весни народів у 1848му) або через 70 років, як у випадку російської революції 1917го. Інше питання: якої форми вона набуває? В українському випадку “солодка контрреволюція” — не найгірший варіант. Альтернативним сценарієм могла бути путінська Новоросія або популістська контрреволюція у виконанні Юлії Тимошенко.

Однак усвідомлення гірших варіантів не означає згоду з цим. Контрреволюція не є завершальною стадією революції. Після того, як на практиці відпрацьовуються різні сценарії, встановлюється певний баланс між революційними і контрреволюційними процесами, і тільки тоді визначається майбутня траєкторія розвитку. Про революцію 1848 року говорять як про поворотну точку з поворотом, що не відбувся. Але через пару десятків років головні її вимоги — парламентська демократія і національна держава — стали щоденною банальністю.

Ближче до нас — і географічно, і хронологічно — приклад Польщі. Там після перемоги оксамитової революції 1989го до влади в 1995му прийшов колишній партійний функціонер Олександр Кваснєвський. Ця польська оксамитова контрреволюція (термін Адама Міхніка) стабілізувала порядок денний і зробила з Польщі одну з найбільш успішних в економічному плані країн Європи. Чи вдасться сьогоднішній польській владі “збити” державу з цієї траєкторії? Подивимося. Але їй було б набагато легше, якби не оксамитова контрреволюція 1994 року.

Тому, якщо припущення правильне і в Україні почалася “солодка контрреволюція”, громадянському суспільству час формувати новий порядок.

По-перше, не варто розчаровуватися. Контрреволюційна пропагандистська машина зараз намагається нав'язати думку, що в українській політиці немає і не може бути чесних людей. Таке поголовне натирання дьогтем має переконати, що система непереможна і боротися з нею — марнування часу. Тут варто протиставляти тезу: реформи — не марнування часу, вони просто вимагають його більше, і Україна купила собі цей час двома Майданами, перемогою в російській війні і появою нового покоління, ровесників української незалежності.

По-друге, потрібно зрозуміти і донести це розуміння іншим, де є яйце і голка, в якій криється смерть Кощія Безсмертного. Моя гіпотеза: у судовій системі і закритих партійних списках. Але припускаю, що вона може бути неповною.

По-третє, час готувати третій Майдан біля виборчих урн. До наступних виборів ще два роки. Вистачить часу для низького старту і перемоги — якщо не в 2019му, то в 2024му.

А головне: знову настав час для морального дисидентства. Україні потрібні люди, здатні плисти проти течії. Люди, які не словами, а діями доведуть, що є цінності, заради яких варто жити і які не замінять жодні солодощі світу.

Колонка була опублікована в журналі Новое Время від 26 травня 2017 року. Републікування повної версії тексту заборонене

колаборанти

Світлина від Національний спротив.
Мар'їнка. Ранок. Черга з ватанів за українськими пенсіями.

Чого ж ви, гниди кацабські, до хй@лостану не вишукуєтеся?
Вам же Україна не така була!
Ви ж усі соки випили з Украіни, висмоктали, вам же була не потрібна наша країна!
Ви ж парашу до нас кликали!
Чого ж, курви мацкальські, зараз нема чого їсти, так?!
Бо ви ніде не потрібні! Особливо параші!
Вас використали як туалетний папір, тупі продажні Суки!

Ви без роду-племені шакали. Й проклянули вас українці! Вас і всіх вашіх нащадків до сьомого коліна.
І тепер спробуйте ще спокутувати свій гріх, продажні твари

війна згуртовує, але якою ціною!

Более 90% жителей Украины считают себя украинцами по национальности Новости › Общество    17.06.2017 - 21:18 Фото: украинцы (Юрия Лозицкого со страницы Razom for Ukraine) Россиянами по национальности считают себя лишь 6,3% граждан Украины Число граждан Украины, которые считают себя украинцами по национальности, на сегодня составляет 90,6% населения. На это указывают данные большого соцопроса, проведенного ведущими социологическими центрами страны (КМИС, Рейтинг, СОЦИС, а также Центром имени Разумкова), пишет DT.UA. Согласно данным исследования, россиянами по национальности считают себя лишь 6,3%, представителями других национальностей называют себя только 2,7% граждан. При этом чаще всего украинскую национальную идентичность декларируют молодые люди в возрасте от 18 до 24 лет. Отмечено, что число людей, которые задекларировали украинскую национальную идентичность, радикально увеличилось. Для сравнения стоит привести данные о национальном составе населения Украины, согласно переписям населения 1989 и 2001 гг.: украинцы - 72,7% и 77,8%, соответственно, россияне - 22,1 и 17,3%, прочие - 5,2% и 4,9%", - говорится в статье. Сообщается, что на сегодняшнюю национальную структуру населения Украины, несомненно, повлияли аннексия Крыма и оккупация значительной части Донбасса, регионов с традиционно высоким процентом этнических россиян и представителей других национальных групп. Тем не менее, резкое уменьшение количества людей, что в нынешнем году задекларировали российскую или иную национальную идентичность, произошло не только за счет оккупации этнически неукраинских территорий, поскольку на оккупированных территориях остались не только россияне, но и много украинцев. Социологический опрос был проведен четырьмя крупнейшими социологическими центрами Украины в марте 2017 года. В нем приняли участие 14 тысяч респондентов, по 500 в каждой области, а в Киеве, Харьковской и Одесской областях - по 1 тысяче. Напомним, ранее сообщалось, что в Украине более 60% граждан заявляют о том, что за последний год стали беднее.
Полный текст читайте здесь: https://www.rbc.ua/rus/news/90-zhiteley-ukrainy-schitayut-sebya-ukraintsami-1497723441.html

Порятунок потопаючого...

Звільнити від російської окупації: у Трампа зробили важливу заяву щодо України
Відновлення територіальної цілісності України і звільнення її від російської окупації є одним із важливих пріоритетів для США.

Про це заявив неформальний радник президента США Дональда Трампа, екс-мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані в інтерв’ю «Новому часу».



«Україна, вільна від російської окупації, – один із важливих інтересів США, і Трамп буде наполягати на цьому інтересі і досягати його», – заявив Джуліані.

За його словами, враження про м’якість нової адміністрації по відношенню до Росії може скластися через деякі коментарі Трампа під час його передвиборчої кампанії, однак після обрання глава Білого дому більш глибоко вникає в суть міжнародних відносин. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/06/17/zvilnyty_vid_rosiyskoi_okupatsii_u_trampa_zrobyly_vazhlyvu_zayavu_shchodo_1116555

фанату кунілінгуса шоколадних яєчок!

На ток-шоу дівчина-снайпер виконала пісню “Шоколадна дупа” під відеоряд з Порошенком (Відео)
  • Червень 15, 2017
  • 770 Переглядів

У мережі набирає популярність пісня під назвою “Шоколадна дупа”, яку виконала жінка-снайпер на ток-шоу Михайла Саакашвілі “Інша Україна”. Трансляцію сдійснив телеканал ZIK.

Номер супроводжувався відеорядом, на кадрах якого в різних ситуаціях відображений український лідер, засновник кондитерської корпорації Roshen Петро Порошенко.

При цьому текст композиції носить яскраво виражений антипрезидентський характер, ії антигероєм є Петро Порошенко.

На ток-шоу, піднімалися питання дискримінації борців проти корупції, відсутність досягнень цілей Майдану.

    колаборантським покидькам набили фейси!!!

    В Киеве активисты националистических организаций избили участников митинга против переименования проспекта Ватутина в проспект Шухевича

    Об этом в своем Facebook сообщил ветеран АТО, экс-боец батальона МВД "Гарпун", активист Евгений Карась.

    "Много избитых сепаров. Шабаш против проспекта Шухевича вдребезги разбит. Полиция задержала одного азовца, сейчас идут попытки отбить. "Азов" серьезно разбил группу титушни у Скаймолла", - написал он.

    На Троещине и Петровке патрулируют группы организаций "Правый сектор" и С14, добавил Карась.

    Как видно по флагам протестующих, акцию устроил "Социалистический конгресс молодежи".

    В сети опубликованы видео массовых потасовок в ходе акции.

    Поделиться
    изображением

    Facebook Евгения Карася

    1/5
    Поделиться
    изображением

    Facebook Евгения Карася

    2/5
    Поделиться
    изображением

    Facebook Евгения Карася

    3/5
    Поделиться
    изображением

    Facebook Евгения Карася

    4/5
    Поделиться
    изображением

    Facebook Евгения Карася

    5/5

    Как сообщал "Обозреватель", 1 июня Киевсовет проголосовал за переименование проспекта Генерала Ватутина в честь командира Украинской повстанческой армии (УПА) Романа Шухевича.

    Противники данного решения опротестовали его в суде, в результате чего Окружной административный суд Киева запретил Киевсовету подавать на подпись мэру города и публиковать решение о переименовании проспекта до рассмотрения дела по сути.

    Без сліз, читати неможливо

    П'ятирічний син загиблої героїні АТО вразив мережу

    0

    12.06 19:55
    Хлоп'я втратило маму, а батько продовжує воювати в АТО

    П'ятирічний син загиблої в АТО Катерини Носкової Тимофій хоче стати солдатом, як його мама. Про патріотизм маленького українця розповіла спільнота  "Народний герой України" в Facebook.

    Катерина Носкова пішла служити в АТО 18 лютого 2015 року відразу після того, як на фронт пішов її чоловік. Жінка служила в 17-му батальйоні 57-ї бригади. 16 серпня 2015 року під Горлівкою вона разом з іншими військовими потрапила під обстріл. Витягаючи з-під вогню поранених бійців, Катерина сама отримала смертельне поранення.

    У жінки, яка геройськи загинула, захищаючи свою країну, залишився в Знам'янці маленький син Тимофій. Його бабуся, мати Катерини, розповіла, що за порадою психологів сказала малюкові, що мама тепер живе на зірочці. Виходячи ввечері на поріг будинку, хлопчик піднімав голову в небо і казав: " Я бачу маму!".

    А недавно малюк сам зрозумів, що мама померла. За словами бабусі, хлопчик на могилі своєї мами сказав: "Коли я виросту, теж стану солдатом". А коли бабуся йому на це відповіла, що війна закінчиться на той час і воювати не потрібно буде, Тимофій упевнено повторив: "Я все одно буду солдатом".

    До слова, батько Тимофія, Любомир, відслуживши рік в АТО, після піврічної перерви підписав контракт і пішов знов на фронт. За словами матері Катерини, він піклується про сина, як може, щодня телефонує і спілкується з ним.

    У п'ятницю, 9 червня, в Кропивницькому синові учасниці АТО вручили нагороду "Народний герой України", яку посмертно присудили його мамі.

    Прямо на сцені чоловік, який вручав нагороди, опустився перед малюком на коліно і пришпилив орден мами до його вишиванки.

    Світлина від Народний Герой України.

    Як повідомляв портал "Знай.ua", грузинського добровольця Вано Надірадзе, який тривалий час воював в зоні АТО і удостоєний високої нагороди Народний герой, заарештували і хочуть депортувати з України10