Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

10 божевільних марнотратств (частина 3)

  • 14.03.13, 17:03
7. Були великі оригінали і в Росії. На знаменитій нижегородській ярмарці в шинку купці обмивають вдалу операцію. Один із захмелілих гуляк звертає увагу на співаючого в клітці солов’я. Манить пальцем господаря. Той підбігає і догідливо кланяється. «Скільки коштує?» – Запитує купчина. «Сто рубів!» – «Засмажити!» Господар забирає клітку з пташкою на кухню. Через деякий час повертається з соловейком на срібному блюді. Купець, бикуючи, довго намагається зрозуміти, що йому принесли, потім заявляє: «Відріж на копійку».
Мати Нерона Агрипина одного разу заплатила величезну суму за співочого солов’я: їй захотілося дізнатися смак язика цього птаха. З легкої руки імператриці прикрасою столу у багатих римлян став паштет з солов’їних язиків.

8. У 1172 р. в Бекері при блискучому дворі графа Тулузького зібралося ще більш блискуче суспільство з королів Англії і Арагонії. Їм знадобилося обговорити деякі політичні проблеми. У ті часи думати про витрати вважалося поганим тоном. Учасник форуму Вільгельм Мартель, наприклад, привіз з собою 300 лицарів. Ці «качки» прославилися в міжсобойчику, вони були знамениті ще і своїм жахливим апетитом. Щоб краще їх пригостити, господар заборонив топити вогнища на кухнях звичайними дровами. Для благородних рицарських шлунків наказано було готувати їжу на вогні воскових факелів, що було аж ніяк не дешево – в ті часи вони замінювали люстри.

9. Божевільний імператор Геліогабал, який вважав себе живим богом, їв зелений горошок, змішаний з крупинки золота, і рис з перлами. Чи залишилася неперевершеною фантазія римлян в гастрономі, сказати важко. Але деякі їх традиції сприйняли наступні покоління.

10. У Римі було стільки багатих людей, скільки ніколи більше не було в інших столицях. Вони всіляко намагалися перевершити один одного в марнотратстві. «Переможцями» нерідко виявлялися можновладці. Так, імператор Вітелло цілі ночі проводив на бенкетах, приймаючи блювотне вперемішку з їжею. Для одного з бенкетів йому якось знадобилося 2000 птахів і 6000 делікатесних риб. Його кухарі постійно сушили голову над винаходом нових страв. Одна з них коштувала 100000 сестерціїв і була приготована з солодкого м’яса, печених птахів, фазанових і павиних мізків, язиків папуг і т.д.

(кінець)

4

Коментарі

114.03.13, 17:52

слава богу дочитав